Покров Четверг 16.05.24, 08:34
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 10 » Модернізація трубного виробництва – це вагомий внесок у підвищення і зміцнення економічної конкурентоспроможності Дніпропетровщини
16:22
Модернізація трубного виробництва – це вагомий внесок у підвищення і зміцнення економічної конкурентоспроможності Дніпропетровщини
Модернізація трубного виробництва – це вагомий внесок у підвищення і зміцнення економічної конкурентоспроможності ДніпропетровщиниОлександр Вілкул: «Модернізація трубного виробництва – це вагомий внесок у підвищення і зміцнення економічної конкурентоспроможності Дніпропетровщини й усієї України»
Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул провів виїзну нараду щодо модернізації трубного виробництва в регіоні в рамках Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровщини. Нарада пройшла на базі цеху підготовки виробництва заводу «Інтерпайп Ніко Тьюб», який було введено в експлуатацію на початку липня 2012 року. 
Реконструкція цеху підготовки виробництва проводилась з липня 2011 року по липень 2012 року та є одним з етапів підготовки заводу до прийому й використання заготовки виробництва Електросталеплавильного комплексу ТОВ «МЗ «Дніпросталь», перша плавка сталі на якому відбулася в січні 2012 року. Наразі комплекс працює в тестовому режимі. Повний запуск відбудеться восени 2012 року. 
Після виходу на повну потужність сучасного електросталеплавильного комплексу «Дніпросталь» завод «Інтерпайп Ніко Тьюб» та решта трубних заводів компанії «Інтерпайп», які виготовляють і постачають на вітчизняний і світовий ринки труби для нафтогазової промисловості, будуть повністю забезпечені високоякісною трубною заготовкою українського виробництва. Це дозволить цілком відмовитися від імпортування відповідної заготовки з Оскольського електрометалургійного комбінату (Курська область, Російська Федерація).
«Модернізація трубного виробництва на Дніпропетровщині – це вагомий внесок у  підвищення і зміцнення економічної конкурентоспроможності Дніпропетровщини і всієї України. Це виконання завдання з імпортозаміщення, яке поставив перед нами наш Президент Віктор Федорович Янукович. В основі цієї модернізації сучасний новий електросталеплавильний комплекс «Дніпросталь», який буде урочисто відкрито восени і який дозволить перейти на новітні технології виробництва та забезпечить високоякісною заготовкою трубні заводи Дніпропетровщини. Важливо, що вже зараз, ще на етапі роботи «Дніпросталі» в тестовому режимі, відбувається реконструкція і модернізація всіх суміжних підприємств. Зокрема, й заводу «Інтерпайп Ніко Тьюб», - сказав Олександр Вілкул.
Як доповів губернатору генеральний директор ТОВ «Інтерпайп  Ніко Тьюб» Віктор Костанецький, проект реконструкції цеху підготовки виробництва (ЦПВ) заводу виконувався в два етапи. На першому етапі був зроблений капітальний ремонт критої частини цеху підготовки виробництва з ємністю складу 14 тис тонн. Під час другого етапу проведена реконструкція зовнішнього складу ЦПВ з ємністю складу 15 тис тонн і виконано ремонт адміністративно-побутового комплексу площею 2 тис м2. У рамках проекту реконструкції придбано залізничний кран, 31 вагон для перевезення трубної заготовки територією підприємства, промисловий тепловоз, п’ять елетромостових кранів, п’ять електроталей (механізм для внутрішньоцехового транспортування вантажів підвішеною монорейкою), два трансформатори. Вартість реконструкції – понад 70 млн грн. 
Як повідомлялося раніше, на Дніпропетровщині за перше півріччя 2012 року порівняно із аналогічним періодом 2011 зросли обсяги виробництва:
концентрату – 2,4%;
обкотишів – 7,4%;
агломерату – 15,4%;
труб – 5,7%.
Середньодобові обсяги виробництва труб у червні поточного року порівняно із травнем зросли на ВАТ «Інтерпайп НТЗ» на 7,5% та на ТОВ «Інтерпайп НікоТюб» - на 8,7%.
Категория: Область | Просмотров: 622 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar