Покров Четверг 16.05.24, 23:18
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 10 » Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул відкрив сучасний навчальний центр IQ 267 заводу «Ітерпайп Ніко Тьюб»
16:11
Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул відкрив сучасний навчальний центр IQ 267 заводу «Ітерпайп Ніко Тьюб»
Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул відкрив сучасний навчальний центр IQ 267 заводу «Ітерпайп Ніко Тьюб»Олександр Вілкул: «Відкриття сучасного навчального центру IQ 267 для підготовки персоналу заводу «Інтерпайп Ніко Тьюб» у Нікополі – це успішний результат адаптації регіональної системи освіти до реальних потреб ринку праці» 
Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул відкрив сучасний навчальний центр IQ 267 заводу «Ітерпайп Ніко Тьюб» для підготовки та підвищення кваліфікації персоналу підприємства. Під час свого робочого візиту на завод губернатор провів нараду щодо адаптації професійно-технічної освіти до реальних потреб ринку праці регіону.
«Відкриття сучасного навчального центру на базі заводу «Інтерпайп Ніко Тьюб» - це успішний результат адаптації регіональної системи освіти до реальних потреб ринку праці, яка проходить у рамках реалізації Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровщини. Такий підхід дозволяє готувати спеціалістів, які будуть стовідсотково забезпечені роботою, а провідним підприємствам регіону – кадрово забезпечити процес своєї модернізації. Це європейський підхід, який сьогодні застосовується на провідних підприємствах Дніпропетровщини у сфері професійно-технічної освіти», - сказав Олександр Вілкул. 
Губернатор привітав перших слухачів навчального центру підприємства з професійним святом – Днем працівників металургійної та гірничодобувної промисловості України. «Завдяки вашій завзятій, щоденній праці, Дніпропетровська область впевнено несе почесне звання локомотива національної економіки. Завдяки вам Дніпропетровщина – відома у всьому світі як центр виробництва високоякісної металургійної продукції. Вітаю вас, сильних та мужніх людей, загартованих як сталь, які щиро люблять свою роботу, з професійним святом», - сказав Олександр Вілкул. 
Навчальний центр IQ 267 заводу «Інтерпайп Ніко Тьюб» – це новий підхід до навчання персоналу, сучасні навчальні програми, комфортні умови і сучасний дизайн. Відкриття «IQ 267» стало ще одним кроком до розвитку нової виробничої культури в компанії та гірничо-металургійному комплексі Дніпропетровщини і всієї України.
«Впровадження новітнього підходу до професійного навчання металургів – лише частина комплексної програми розвитку підприємства. «Інтрепайп Ніко Тьюб» є одним з перших підприємств в Україні, де розвивається сучасна культура виробництва», – зазначив генеральний директор ТОВ «Інтерпайп  Ніко Тьюб» Віктор Костанецький. 
Як доповів губернатору Віктор Костанецький, Центр складається з 5-ти навчальних аудиторій, конференц-залу, комп'ютерного класу, кімнати переговорів і кабінету для співробітників. Всього навчальні аудиторії IQ 267 розраховані на навчання 84 осіб. У класах розташовані сучасні навчальні місця, дошки з маркерами, мультимедійні проектори, ноутбуки. Кожен клас обладнаний кондиціонером. У комп'ютерному класі є 12 стаціонарних комп'ютерів та мультимедійний проектор, також навчальний центр має в своєму розпорядженні мобільний комп'ютерний клас на 18 ноутбуків. Конференц-зал на 80 місць оснащений зручними кріслами, обладнаними підставкою для ведення записів під час презентацій і всім необхідним технічним оснащенням для проведення тренінгів та конференцій.
Для організації навчання робітничих професій Навчальний центр має відповідну ліцензію Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України. Ліцензія дає право надавати послуги з професійно-технічного навчання, перепідготовки та підвищення кваліфікації. Загальна кількість ліцензованих професій - 62. 
Для проведення занять з робітничих професій Центр залучатиме викладачів Нікопольського технікуму Національної металургійної академії України та Нікопольського центру професійної освіти. Цей вид професійної освіту включено в програму навчального центру «IQ DO IT!». Вона спрямована на навчання персоналу заводу робітничим професіям, освоєння суміжної професії, підвищення кваліфікації та перекваліфікацію.
Крім того, на базі Навчального центру розроблені програми додаткового навчання, націлені на різні групи персоналу. Зокрема, програма «IQTALENT!» спрямована на навчання співробітників ТОВ «Інтерпайп Ніко Тьюб», що займають ключові керівні посади. Вона націлена на комплексну підготовку керівників для вирішення бізнес-завдань заводу і забезпечення ключових управлінських позицій за рахунок якісних і підготовлених внутрішніх кандидатів. 
Друга програма – «IQ MANAGER!». Її мета – виявити потенціал менеджерів і реалізувати перехід на новий рівень управлінського мислення. Наступна програма «IQLEADER! Basic Level» дає можливість розвиватися перспективним робітникам, які в майбутньому готові зайняти позицію майстра. Програма «IQLEADER! Advanced Level» передбачає навчання перспективних майстрів ділянок, які володіють високим потенціалом для подальшого розвитку. Мета програми – за допомогою кращих майстрів провести культурні та організаційні зміни в цехах і безпосередньо на виробничих ділянках. 
За програмою «IQTEAM!» будуть навчатися молоді співробітники підприємства, які отримають навички управління та професійні знання від директорів і начальників відділів заводу.
Як повідомлялося раніше, обласна влада з ініціативи Олександра Вілкула разом з Європейським фондом освіти та роботодавцями реалізують в області пілотний проект з удосконалення системи профтехосвіти. Її мета – спільними зусиллями налагодити в регіоні підготовку висококваліфікованих фахівців робітничих спеціальностей, в яких є потреба на підприємствах області.
Губернатор Олександр Вілкул поставив завдання головному управлінню освіти й науки та головному управлінню промисловості Дніпропетровської облдержадміністрації розробити методичні рекомендації, аби досвід підприємства «Інтерпайп Ніко Тьюб» зі створення сучасного навчального центру IQ 267 був поширений для практичного застосування у професійно-технічних навчальних закладах та на підприємствах гірничо-металургійного комплексу регіону. 
Категория: Область | Просмотров: 769 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar