Покров Понедельник 20.05.24, 20:16
Сайт
Главная » 2012 » Июнь » 15 » Дніпропетровщина отримає медпрепарат «Глівек» на суму 8 млн грн, який призначений для лікування пацієнтів з діагнозом мієлоїдна лейкемія»
18:20
Дніпропетровщина отримає медпрепарат «Глівек» на суму 8 млн грн, який призначений для лікування пацієнтів з діагнозом мієлоїдна лейкемія»
Дніпропетровщина отримає медпрепарат «Глівек» на суму 8 млн грн, який призначений для лікування пацієнтів з діагнозом мієлоїдна лейкемія»За ініціативи губернатора Олександра Вілкула та народного депутата України Юрія Самойленка відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Дніпропетровською облдержадміністрацією, українським представництвом фармацевтичної компанії «Новартіс Фарма Сервісез АГ» та всеукраїнською громадською організацією «Свобода руху для щасливого дитинства» 
У рамках співпраці Дніпропетровська область у якості гуманітарної допомоги від компанії «Новартіс» отримає медичний препарат «Глівек» на загальну суму 8 млн грн, який призначений для лікування пацієнтів з діагнозом мієлоїдна лейкемія. 
«На Дніпропетровщині в рамках виконання Соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича особлива увага приділяється медичній допомозі пацієнтам, які потребують постійного забезпечення життєво необхідними препаратами. Мета підписаного Меморандуму – об’єднання зусиль та спільна співпраця між обласною владою, громадською організацією та фармацевтичною компанією у сфері покращення медичного забезпечення пацієнтів з діагнозом мієлоїдна лейкемія, які мешкають у Дніпропетровській області», - сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул. 
Станом на 10 червня 2012 року у Дніпропетровській області на диспансерному обліку знаходяться  140 пацієнтів із діагнозом мієлоїдна лейкемія,   41 з яких потребує лікування дороговартісними препаратами ”Глівек” або ”Тасігна” (у середньому 1,3-1,5 тис грн на одного хворого на добу). Решта пацієнтів за клінічними показаннями  отримують лікування іншими медичними препаратами.
«Лікування препаратом «Глівек» є досить ефективним, оскільки нормалізує функціонування кровотворної системи пацієнтів та подовжує життя на десятиріччя. Якість життя таких пацієнтів нічим не відрізняється від життя здорових людей. Тому завдання влади у повній мірі забезпечити таких пацієнтів необхідними      препаратами», - сказала начальник головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Гінзбург. 
         Щорічний приріст хворих, які потребують лікування препаратами ”Глівек” та ”Тасігна”, в середньому складає 5 осіб.
До 2012 року пацієнти з діагнозом мієлоїдна лейкемія забезпечувалися необхідними медичними препаратами за рахунок надходжень від Міністерства охорони здоров’я України та гуманітарної допомоги. За  дорученням голови облдержадміністрації у 2012 році вперше із обласного бюджету у рамках обласної міжгалузевої комплексної програми «Здоров’я нації на 2002–2012 роки» та обласної програми боротьби з онкологічними захворюваннями на період до     2016 року були виділені кошти у сумі 2,7 млн грн на придбання сучасних  препаратів для лікування хронічного мієлоїдного лейкозу. 
З урахуванням гуманітарної допомоги від корпорації «Новартіс» на суму 6 млн грн, яка вже була отримана у 2012 році, а також повторної гуманітарної допомоги у розмірі 8 млн грн та надходжень від Міністерства охорони здоров’я України, на Дніпропетровщині будуть впроваджені дієві заходи щодо безперебійного забезпечення життєво необхідними препаратами пацієнтів з діагнозом мієлоїдний лейкоз. 
«Підписання Меморандуму про співпрацю між Дніпропетровською облдержадміністрацією, компанією «Новартіс» та громадською організацією «Свобода руху для щасливого дитинства» створює можливість плідної масштабної співпраці, головна мета якої – підвищення ефективності лікування та профілактики багатьох захворювань. Хочу висловити подяку керівництву компанії «Новартіс Фарма Сервісез АГ» за готовність до співпраці та підтримку моїх ініціатив, спрямованих на покращення соціального захисту мешканців Дніпропетровщини», - сказав народний депутат України Юрій Самойленко.
Таким чином, усі хворі, які потребують лікування препаратом «Глівек», протягом року 100% будуть забезпечені необхідними ліками. 
Довідка: 
Хронічна мієлоїдна лейкемія − це онкологічне захворювання крові, що має  набутий характер та обумовлене хромосомною аномалією. 
Категория: Область | Просмотров: 742 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar