Покров Пятница 17.05.24, 02:12
Сайт
Главная » 2012 » Июнь » 15
Оголошено тендер на будівництво другого будинку на житловому масиві «Лівобережний-3» у Дніпропетровську На Дніпропетровщині у рамках Соціальної Ініціативи Президента України Віктора Януковича «Доступне житло» під керівництвом губернатора Олександра Вілкула реалізується проект будівництва цілого мікрорайону доступного житла на житловому масиві «Лівобережний-3» у Дніпропетровську. Наразі будівництво першого п’ятиповерхового будинку на 63 квартири у рамках зазначеного проекту перебуває в стадії завершення. 13 червня 2012 року оголошено тендер на будівництво другого п’ятиповерхового будинку, а незабаром буде оголошено тендер на будівництво ще трьох таких будинків. 

Олександр Вілкул привітав Олександра Дриголя з перемогою у чемпіонаті України з легкої атлетики та отриманням ліцензіїГубернатор Олександр Вілкул привітав дніпропетровського спортсмена Олександра Дриголя з перемогою у чемпіонаті України з легкої атлетики та отриманням ліцензії на участь у XXX літніх Олімпійських іграх 2012 року у Лондоні (Великобританія). 
Олександр Дриголь (1966 р.н.) – майстер спорту України міжнародного класу, переможець Всеєвропейських та Всесвітніх ігор ветеранів, рекордсмен світу з метання молоту та метання ваги серед ветеранів спорту.
Дніпропетровський спортсмен переміг у чемпіонаті України з легкої атлетики, який проходить з 10 по 15 червня 2012 року в Ялті. Олександр Дриголь показав найкращий результат 78,32 м у змаганнях із метання молоту, перевиконавши олімпійський норматив А – 78,0 м. 

У Дніпропетровську з 21 червня по 01 вересня проходитиме фотовиставка-квест «Катеринослав – Дніпропетровськ: перевтілення у кольорі та часі»У Дніпропетровському меморіальному будинку-музеї імені Дмитра Яворницького з 21 червня по 01 вересня 2012 року проходитиме фотовиставка-квест «Катеринослав – Дніпропетровськ: перевтілення у кольорі та часі». Усього буде представлено 20 панорамних робіт. Виставка проходитиме у рамках заходів, присвячених 80-річчю Дніпропетровської області, визначених губернатором Олександром Вілкулом. Відкриття виставки – 21 червня о 15:00.
Місія фотовиставки-квесту – показати урбаністичні зміни Дніпропетровська у часі та кольорі за останні півтора століття. А також надати відвідувачам можливість замислитись та пошукати аналогії й відмінності у відтворенні старого та нового міста.

Олександр Вілкул: «Наприкінці 2012 року Дніпропетровщина презентуватиме свій інвестицій потенціал у Японії»У рамках масштабного «роад-шоу» наприкінці 2012 року Дніпропетровщина презентуватиме свій інвестиций потенціал у Японії – у світовому торгово-промисловому центрі цієї країни - місті Осака. Про це повідомив голови облдержадміністрації Олександр Вілкул під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Тоіті Саката. 
Сторони обговорили можливості взаємовигідного співробітництва у соціально-економічній, науково-технічній та культурній сферах. 
У зустрічі також взяли участь заступник голови облдержадміністрації Андрій Муксімов, директор Дніпропетровського інвестиційного агентства Віталій Биков, 
в.о. начальника управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Михайло Ісаченко, радник голови облдержадміністрації Микола Ситник, від японської сторони – дружина Посла Йоко Саката та другий секретар Посольства Японії в Україні Косуке Ога.

Інформація про стан потерпілих внаслідок загорання, яке сталося у Дніпропетровську 11.06.2012 у вагоні трамвая маршруту №1За даними головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації бригадами швидкої медичної допомоги, які прибули на місце пригоди протягом 5 хвилин, медична допомога надана 11 особам, з яких госпіталізовано 10. 
Станом на 12:00 15 червня  на стаціонарному лікуванні перебувають 6 осіб:
5 – у КЗ «Дніпропетровська міська клінічна лікарня №2»
1 – у КЗ «Дніпропетровська міська клінічна лікарня №9» 
Загальний стан всіх постраждалих, які перебувають на стаціонарному лікуванні, задовільний. 

Олександр Вілкул привітав медиків Дніпропетровщини з професійним святомГолова облдержадміністрації Олександр Вілкул привітав медиків Дніпропетровщини з професійним святом. В урочистому заході з нагоди Дня медика також взяли участь заступник голови Дніпропетровської обласної ради Анатолій Адамський, начальник головного управління охорони здоров'я облдержадміністрації Валентина Гінзбург, головні лікарі та медичні працівники закладів охорони здоров'я області.
У Дніпропетровській області працює близько 14 тисяч лікарів та 30 тисяч середнього медичного персоналу. З нагоди професійного свята губернатор Олександр Вілкул вручив кращим медикам Дніпропетровщини державні нагороди й обласні заохочувальні відзнаки. 

У Дніпропетровську відбудеться відкритий чемпіонат України з сучасного п’ятиборства серед чоловіків та жінок різних вікових категорійЗа підтримки губернатора Олександра Вілкула з 18 по 22 червня 2012 року у Дніпропетровську відбудеться відкритий чемпіонат України із сучасного п’ятиборства серед чоловіків та жінок різних вікових категорій. Змагання проходитимуть на базі спортивного комплексу «Метеор» (вул. Макарова, 27 а) та кінноспортивній базі (вул. Передова, 775 а).
Сучасне п’ятиборство передбачає змагання у таких видах спорту: фехтування, плавання, біг, стрільба кульова, конкур (подолання перешкод верхи на коні).
У змаганнях візьмуть участь більше 200 спортсменів з України та Росії. Дніпропетровську область представлятимуть 44 спортсмени.

На Дніпропетровщині вперше на території СНД провели унікальну операцію зі стовідсоткового відновлення слуху на два вухаДніпропетровщина – єдина область в Україні, де реалізується повний комплекс лікування людей з порушенням слуху. У Дніпропетровську вперше на території СНД  в обласній клінічній лікарні ім. І. Мечникова провели  операцію, в результаті якої пацієнтка отримає слух на два вуха.
На Дніпропетровщині за підтримки губернатора Олександра Вілкула здійснюються системні заходи з надання медичної допомоги пацієнтам з порушенням слуху. Так, з 2010 року на покращення та відновлення слуху у дітей, які потребують лікування, з обласного бюджету виділено близько 12 млн грн. 
 Цього року буде закуплено 235 цифрових слухових апаратів. З 2010 року 40 дітей отримали слух, завдяки встановленню кохлеарних імплантів. В цьому році придбано ще 13 імплантів. Таким чином, всі діти з порушеннями слуху отримують безкоштовне лікування. Так, в 2011 році було вилікувано 157 дітей, в 2012 допомога надається 213 дітям.

Дніпропетровщина отримає медпрепарат «Глівек» на суму 8 млн грн, який призначений для лікування пацієнтів з діагнозом мієлоїдна лейкемія»За ініціативи губернатора Олександра Вілкула та народного депутата України Юрія Самойленка відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Дніпропетровською облдержадміністрацією, українським представництвом фармацевтичної компанії «Новартіс Фарма Сервісез АГ» та всеукраїнською громадською організацією «Свобода руху для щасливого дитинства» 
У рамках співпраці Дніпропетровська область у якості гуманітарної допомоги від компанії «Новартіс» отримає медичний препарат «Глівек» на загальну суму 8 млн грн, який призначений для лікування пацієнтів з діагнозом мієлоїдна лейкемія.

Олександр Вілкул привітав молодих майстринь народного мистецтва Дніпропетровщини з одержанням Президентської стипендіїГубернатор Олександр Вілкул привітав чотирьох майстринь народного мистецтва Дніпропетровської області з отриманням Президентської стипендії. Зокрема, Світлану Біленко, Наталію Бородіну-Рудовол, Наталію Ніколенко та Анастасію Справедливу. Загалом стипендії Президента України Віктора Федоровича Януковича призначені 80 майстрам народного мистецтва з різних областей України. 
 «Президент України Віктор Янукович високо оцінив роботу майстринь народного мистецтва Дніпропетровської області. Чотири видатні майстрині нашого регіону отримали Президентські стипендії. Дніпропетровщина пишається їх досягненнями. Це є результатом таланту, професійності, відданої праці задля розвитку народного мистецтва. А для підростаючого покоління це приклад шанобливого ставлення до української культури», – сказав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.