Покров Понедельник 20.05.24, 22:51
Сайт
Главная » 2012 » Июнь » 15 » На Дніпропетровщині вперше на території СНД провели унікальну операцію зі стовідсоткового відновлення слуху на два вуха
18:29
На Дніпропетровщині вперше на території СНД провели унікальну операцію зі стовідсоткового відновлення слуху на два вуха
На Дніпропетровщині вперше на території СНД провели унікальну операцію зі стовідсоткового відновлення слуху на два вухаДніпропетровщина – єдина область в Україні, де реалізується повний комплекс лікування людей з порушенням слуху. У Дніпропетровську вперше на території СНД  в обласній клінічній лікарні ім. І. Мечникова провели  операцію, в результаті якої пацієнтка отримає слух на два вуха.
На Дніпропетровщині за підтримки губернатора Олександра Вілкула здійснюються системні заходи з надання медичної допомоги пацієнтам з порушенням слуху. Так, з 2010 року на покращення та відновлення слуху у дітей, які потребують лікування, з обласного бюджету виділено близько 12 млн грн. 
 Цього року буде закуплено 235 цифрових слухових апаратів. З 2010 року 40 дітей отримали слух, завдяки встановленню кохлеарних імплантів. В цьому році придбано ще 13 імплантів. Таким чином, всі діти з порушеннями слуху отримують безкоштовне лікування. Так, в 2011 році було вилікувано 157 дітей, в 2012 допомога надається 213 дітям.
В Дніпропетровській області працюють досвідчені спеціалісти, які роблять операції по відновленню слуху з використанням новітніх технологій. Також спеціальну підготовку пройшли лікарі-реабілітологи: сурдологи, логопеди, дефектологи. 
«За підтримки губернатора Олександра Вілкула придбані кохлеарні імпланти нового покоління. Хворим дітям відновлюють слух. В цьому році вже прооперовано три пацієнти та планується провести ще 10 операцій», - сказала начальник Головного управління охорони здоров`я Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Гінзбург.
Висока якість лікування та професіоналізм дніпропетровських медиків сприяли тому, що саме Дніпропетровщина стала єдиним регіоном в Україні, де була проведена унікальна операція зі стовідсоткового відновлення слуху. Наразі такі операції проводяться лише у Франції, Англії та Польші.
Французька фірма «Neurelec» подарувала Дніпропетровській області кохлеарний  стерео-імплант нового покоління вартістю 30 тис. євро.  Такий імплант надає слух одразу на два вуха.
Операція була проведена мешканці СМТ Царичанка Ірині Твердохліб.
 «В 4 роки я отримала інвалідність. Зараз без апарата нічого не чую. Я вдячна Олександру Вілкулу за те, що на Дніпропетровщині створені всі умови для лікування хвороб, пов`язаних з порушенням слуху. Я вдячна професору Березнюку, який взявся мене оперувати», - сказала пацієнтка Ірина Твердохліб.
Операцію проводили професор обласної клінічної лікарні ім. І. Мечникова Володимир Березнюк та професор Кристофер Вінсен – лікар Університетської клініки Лілля (Франція).
«Я проводжу близько 100 операцій з вживляння імплантів на рік у клініці в Ліллі. Знаю також, як надається медична допомога в країнах Сходу. Я був у Словакії, Польші. Дружні контакти з дніпропетровськими медиками та розвинута система медичної допомоги Дніпропетровщини сприяли тому, що ця операція проходить саме в Україні, у Дніпропетровську», - сказав професор Крістофер Вінсент.
Володимир Березнюк зауважив, що складність операції полягає в тому, що при встановленні такого кохлеарного імпланту треба створити тунель для того, щоб протягти електрод з одного вуха в інше. Цією частиною операції займався професор Крістофер Вінсен.
Через пів року після вживляння кохлеарного імпланту до людини повертається 80% слуху, за рік людина чує на 100%.
«Це початок проведення операцій такого рівня на Дніпропетровщині. Ще до кінця цього року буде проведена операція з повного відновлення слуху ще одному пацієнту на кошти, виділені з обласного бюджету», - сказала начальник Головного управління охорони здоров`я Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Гінзбург. 
Категория: Область | Просмотров: 719 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar