Покров Понедельник 20.05.24, 22:01
Сайт
Главная » 2012 » Июнь » 15 » Олександр Вілкул: «Наприкінці 2012 року Дніпропетровщина презентуватиме свій інвестицій потенціал у Японії»
18:49
Олександр Вілкул: «Наприкінці 2012 року Дніпропетровщина презентуватиме свій інвестицій потенціал у Японії»
Олександр Вілкул: «Наприкінці 2012 року Дніпропетровщина презентуватиме свій інвестицій потенціал у Японії»У рамках масштабного «роад-шоу» наприкінці 2012 року Дніпропетровщина презентуватиме свій інвестиций потенціал у Японії – у світовому торгово-промисловому центрі цієї країни - місті Осака. Про це повідомив голови облдержадміністрації Олександр Вілкул під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Тоіті Саката. 
Сторони обговорили можливості взаємовигідного співробітництва у соціально-економічній, науково-технічній та культурній сферах. 
У зустрічі також взяли участь заступник голови облдержадміністрації Андрій Муксімов, директор Дніпропетровського інвестиційного агентства Віталій Биков, 
в.о. начальника управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Михайло Ісаченко, радник голови облдержадміністрації Микола Ситник, від японської сторони – дружина Посла Йоко Саката та другий секретар Посольства Японії в Україні Косуке Ога. 
За перший квартал 2012 року зовнішньоторговельний оборот між Дніпропетровською областю та Японією склав 7,3 млн дол США, у тому числі експорт склав 0,9 млн дол США, імпорт – 6,4 млн дол США. У зазначеному періоді на область припадало 1,6% загального торговельного обороту товарами України з Японією, у тому числі 0,7% експортних  та 1,9% імпортних операцій. З області експортувалися чорні метали, іграшки та ігри. Імпортувалися до області каучук, гума, машини, апарати і механічні пристрої, наземні транспортні засоби, крім залізничних, фармацевтична продукція, інструменти, ножові вироби, прилади і апарати, продукти неорганічної хімії, електричні машини і устаткування, хімічні штапельні волокна.
«Обласна влада створює умови для залучення інвестицій, зокрема й японських, а також для розміщення високотехнологічних виробництв на Дніпропетровщині. Наприкінці цього року ми презентуватимемо інвестиційні можливості Дніпропетровської області у світовому промисловому центрі, найдавнішій торговій столиці Японії - місті Осака. Це ще один крок на шляху зміцнення стратегічного партнерства та взаємодії між Дніпропетровщиною та Японією», - сказав Олександр Вілкул.
Дніпропетровська область має досвід співпраці з Японією і у соціальній сфері. Зокрема, в рамках проекту «Поліпшення медичного обладнання для дитячих лікарень», який фінансувався Урядом Японії, Дніпропетровська обласна дитяча клінічна лікарня отримала 114 одиниць сучасного медичного обладнання на суму понад 1 млн дол США. 
«Завдяки новому сучасному обладнанню якість діагностики та лікування дітей підвищилася. Я дякую за це Уряду Японії і впевнений у продовженні наших ефективних взаємин як у соціальній сфері, так і в бізнесі», - сказав Олександр Вілкул. 
Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні зазначив, що має інформацію про Дніпропетровську область як про розвинений промисловий центр. 


«Я впевнений, що взаємовигідне співробітництво між Україною та Японією, зокрема, між Дніпропетровщиною та Японією буде розвиватися. І наша сьогоднішня зустріч з губернатором Олександром Вілкулом буде так званою «дорогою у майбутнє», - сказав Посол Японії Тоіті Саката. 
Під час свого візиту до Дніпропетровської області Посол Японії також взяв участь у церемонії відкриття виставки сучасного японського мистецтва «Дорога в майбутнє – мистецтво нового покоління Японії», ознайомився з навчальною та науковою діяльністю Дніпропетровського національного гірничого університету, зокрема, відвідав українсько-японський центр. 
Категория: Область | Просмотров: 629 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar