Покров Четверг 16.05.24, 21:45
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 16 » Дніпропетровщину відвідав експерт Світового банку з метою оцінки ходу реформування системи охорони здоров`я та надання технічної допомоги
13:59
Дніпропетровщину відвідав експерт Світового банку з метою оцінки ходу реформування системи охорони здоров`я та надання технічної допомоги
Дніпропетровщину відвідав експерт Світового банку з метою оцінки ходу реформування системи охорони здоров`я та надання технічної допомогиДніпропетровщина стала першим регіоном, який відвідав експерт Світового банку Модесто Мартінез на запрошення Міністерства охорони здоров`я України для того, щоб оцінити результати впровадження медичної реформи та надати технічну допомогу. 
З ознайомчим візитом на запрошення Міністерства охорони здоров`я України Дніпропетровську область відвідав експерт Світового банку Модесто Мартінез. З метою надання технічної допомоги в ході реформування медичної галузі міжнародний експерт побував у лікувальних закладах області та оцінив ситуацію на місцях.
Модесто Мартінез за спеціальністю – сімейний лікар, тому особливу увагу він приділив реорганізації первинної ланки надання медичної допомоги, а саме впровадженню інституту сімейної медицини. Пан Мартінез відвідав амбулаторії загальної практики – сімейної медицини у Новомосковську та Новомосковському районі. Він побував і в лікарнях району, які надають вторинну спеціалізовану медичну допомогу.
Крім того, міжнародний експерт відвідав обласну клінічну лікарню ім. І.І. Мечникова та обласну дитячу клінічну лікарню, де зміг ознайомитися з організацією надання висококваліфікованої медичної допомоги жителям області.
Експерт Модесто Мартінез оцінив організацію надання онкологічної та психіатричної допомоги для населення Дніпропетровщини, відвідавши обласний клінічний онкологічний диспансер та обласну клінічну психіатричну лікарню.
Під час візиту до Дніпропетровського регіонального перинатального центру пан Мартінез відзначив високу якість надання перинатальної допомоги матерям та дітям Дніпропетровщини.
Після завершення моніторингу медичних закладів Модесто Мартінез дав позитивну оцінку того, що побачив та висловив побажання подальшої співпраці.  Остаточні висновки візиту експерту Світового банку будуть відомі в жовтні 2012 року.
«Дніпропетровщина стала першим регіоном в Україні, який відвідав експерт Світового банку пан Модесто Мартінез, адже в процесі модернізації охорони здоров`я у Дніпропетровській області ми спираємося саме на світову практику організації надання медичної допомоги для населення і маємо великий досвід співпраці з міжнародними експертами. Залучення міжнародних експертів надає можливість отримати всебічну оцінку,  підвищити якість надання медичних послуг та оптимізувати процес модернізації охорони здоров`я», - сказала начальник Головного управління охорони здоров`я Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Гінзбург. 
При розробці проекту «Модернізація охорони здоров`я на Дніпропетровщині» провідні вітчизняні експерти спиралися на світовий досвід. До розробки проекту були залучені представники науки, практикуючі медики, представники органів місцевого самоврядування, а також спеціалісти міжнародної консалтингової компанії «Делойт», яка має досвід роботи з медичними проектами у багатьох країнах світу.
Крім того, наразі моніторинг змін у медичній галузі на Дніпропетровщині також проводять дослідники Київського Інституту Економічних Досліджень та Політичних Консультацій в рамках гранту Міжнародного фонду «Відродження».

Довідка: Світовий банк – міжнародна фінансова організація, яка створена з метою надання фінансової та технічної допомоги країнам, що розвиваються. 
Категория: Область | Просмотров: 751 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar