Покров Четверг 16.05.24, 13:17
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 16
Сімейна медицина: рівняння на ЗахідВже понад рік триває процес модернізації охорони здоров'я у Дніпропетровській області, одним з головних завдань якого є розвиток сімейної медицини. Про зроблене у цьому напрямі розповів заступник голови Дніпропетровської обласної ради по виконавчому апарату з питань супроводження реформування системи охорони здоров'я Володимир Павлов.

Дніпропетровщину відвідав експерт Світового банку з метою оцінки ходу реформування системи охорони здоров`я та надання технічної допомогиДніпропетровщина стала першим регіоном, який відвідав експерт Світового банку Модесто Мартінез на запрошення Міністерства охорони здоров`я України для того, щоб оцінити результати впровадження медичної реформи та надати технічну допомогу. 
З ознайомчим візитом на запрошення Міністерства охорони здоров`я України Дніпропетровську область відвідав експерт Світового банку Модесто Мартінез. З метою надання технічної допомоги в ході реформування медичної галузі міжнародний експерт побував у лікувальних закладах області та оцінив ситуацію на місцях.

На Дніпропетровщині розпочалася комплексна перевірка стану реалізації державної політики у сфері цивільного захистуПерший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний провів нараду щодо початку проведення комплексної перевірки стану реалізації державної політики у сфері цивільного захисту та організації роботи з питань техногенної і пожежної безпеки у Дніпропетровській області. У нараді також взяв участь перший заступник Голови Державної інспекції техногенної безпеки України Іван Кріса. 

Впровадження електронного документообігу підвищує ефективність роботи органів влади Дніпропетровщини та дозволяє створити прозорий контроль«Впровадження електронного документообігу підвищує ефективність роботи органів влади Дніпропетровщини та дозволяє створити прозорий контроль за їх діяльністю», - Тетяна Шаповалова, начальник управління інформаційно-комп’ютерного забезпечення облдержадміністрації 

16 липня – День прийняття Декларації про державний суверенітет УкраїниУ 2012 році Україна відзначає 22 річницю прийняття Декларації про державний суверенітет України. 16 липня 1990 р. Верховна Рада УРСР прийняла Декларацію про державний суверенітет України, якою було проголошено наміри народу України самостійно вирішувати свою долю – розпочалася епоха утвердження України як самостійної та незалежної країни. 

За оперативними даними Українського центру оцінювання якості освіти 71 випускник Дніпропетровської області отримав найвищий результатЗа оперативними даними Українського центру оцінювання якості освіти 71 випускник Дніпропетровської області отримав найвищий результат (200 балів) у зовнішньому незалежному оцінюванні 2012 року. Зокрема, один випускник набрав 400 балів. Завдяки цьому Дніпропетровщина – серед областей-лідерів України за кількістю максимальних результатів. Остаточні результати будуть підбиті в серпні 2012 року.
«71 випускник регіону отримав найвищі результати. Це вкотре підтверджує, що Дніпропетровщина – регіон високоосвічених і талановитих людей. Обласна влада підтримує освічену, талановиту молодь. У регіоні створюється ланцюжок «школа-виш-перше робоче місце». Завдяки цій системі молодь отримує такі навики та знання, які адаптовані до реальних потреб ринку праці та економіки», – сказав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.

Дніпропетровщина направляє 60 тонн гуманітарної допомоги до Краснодарського краю для постраждалих внаслідок паводку (фото)Колона великовантажних автомобілів з більше ніж 60-ма тоннами гуманітарної допомоги, зібраної на Дніпропетровщині за ініціативи губернатора Олександра Вілкула, вирушила з Дніпропетровської області до Кубані. 
Усі міста та райони області долучилися до збору гуманітарної допомоги для людей, що постраждали внаслідок паводку у Краснодарському краї Російської федерації. На заклик Олександра Вілкула протягом суботи та неділі в містах та районах області проводився збір гуманітарної допомоги та відправка її до Дніпропетровська. До благодійної акції залучилися жителі Дніпропетровщини, підприємства та організації, приватні підприємці.