Покров Понедельник 20.05.24, 20:16
Сайт
Главная » 2012 » Июнь » 25 » Дніпропетровська область увійшла до трійки лідерів у всеукраїнському рейтингу із зимових олімпійських видів спорту
12:52
Дніпропетровська область увійшла до трійки лідерів у всеукраїнському рейтингу із зимових олімпійських видів спорту
Дніпропетровська область увійшла до трійки лідерів у всеукраїнському рейтингу із зимових олімпійських видів спортуДніпропетровщина посіла третє місце у другій підгрупі всеукраїнського рейтингу із зимових олімпійських видів спорту. Рейтинг складено Державною службою молоді та спорту України за підсумками змагань, які проходили з 01 травня 2011 року по 30 квітня 2012 року. Нашу область представили такі зимові види спорту, як фігурне катання на ковзанах та хокей із шайбою. 
«Дніпропетровщина має потужну спортивну інфраструктуру, яка постійно розширюється та оновлюється. Область може приймати не тільки всеукраїнські, але й міжнародні чемпіонати. За підтримки нашого Президента Віктора Януковича Дніпропетровськ отримав сучасну «Льодову арену». Займатися спортом там мають можливість і професіонали, і пересічні мешканці області. Також розпочато будівництво сучасної льодової арени у Кривому Розі. Те, що Дніпропетровська область стала третьою в Україні за рівнем розвитку зимових олімпійських видів спорту, ще раз підтверджує високий спортивний потенціал нашого регіону», – сказав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул. 
Державна служба молоді та спорту України підбила підсумки рейтингу із зимових олімпійських видів спорту в Україні серед областей, м. Києва та фізкультурно-спортивних товариств. Рейтинг складено за підсумками змагань, які проходили з 1 травня 2011 року по 30 квітня 2012 року із зимових олімпійських видів спорту. Дніпропетровська область посіла третє місце у другій підгрупі (перше – Закарпатська область, друге – Донецька область).
За ініціативи губернатора Олександра Вілкула та за підтримки Президента України Віктора Януковича у Дніпропетровську на житловому масиві Червоний камінь збудована сучасна «Льодова арена». Сьогодні на базі «Льодової арени» працює міська дитячо-юнацька спортивна школа із зимових видів спорту та проводяться заходи місцевого і всеукраїнського рівня. У березні 2012 року на «Льодовій арені» проведено майстер класи з фігурного катання на ковзанах, у травні – чемпіонат області з хокею з шайбою. 16 червня 2012 року «Льодова арена» приймала міжнародний турнір із хокею з м’ячем «Дніпробенді – 2012». У «Льодовій арені» для жителів регіону організовуються масові катання на ковзанах.
Для подальшого розвитку спортивної інфраструктури регіону за ініціативи Олександра Вілкула розпочато будівництво сучасної льодової арени у Кривому Розі, відкриття якої заплановано у 2012 році.

Довідка:
Зараз у Дніпропетровській області хокеєм із шайбою займається понад 350 спортсменів. 70 із них є учнями дитячо-юнацької спортивної школи, інші займаються хокеєм у клубах та командах: «Метеор», «Дніпровські вовки», «Дніпровські яструби», «ДТС», «Придніпровськ», «Меркурій», «Ірбіс», «Яструби», «Ветеран», «Вимпел». Зі спортсменами працює 13 тренерів.
Фігурним катанням на ковзанах в області займається понад 450 спортсменів. Із них 334 – у дитячо-юнацьких спортивних школах. Зі спортсменами працюють 23 тренери.



Категория: Область | Просмотров: 682 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar