Покров Четверг 16.05.24, 08:18
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 18 » Дніпропетровська область взяла участь у Всеукраїнській олімпійській естафеті «Передай вогонь перемоги» (фото)
13:01
Дніпропетровська область взяла участь у Всеукраїнській олімпійській естафеті «Передай вогонь перемоги» (фото)
16 липня 2012 року спортсмени Дніпропетровщини приймали вогонь Всеукраїнської олімпійської естафети «Передай вогонь перемоги» від Запорізької області та передали факел Кіровоградщині. 17 липня 2012 року у Дніпропетровську біля монумента Слави відбулось урочисте запалення факелу, який передали Полтавській області. 21 липня 2012 року під час проводів спортсменів-олімпійців до Лондона естафета «Передай вогонь перемоги» фінішує на майдані Незалежності у Києві.
Загалом шлях Всеукраїнської олімпійської естафети «Передай вогонь перемоги» на території Дніпропетровської області сягнув близько 600 км. «Вогонь перемоги» зустрічали найбільші міста регіону: Нікополь, Кривий Ріг, Дніпродзержинськ, Верхньодніпровськ, а також райони і села. 
Із квітами, пам’ятними подарунками та побажаннями перемоги спортсменів-факелоносців зустрічали жителі населених пунктів, через які пройшов шлях естафети, представники влади, працівники сфери фізичної культури та спорту. 
У Запорізької області факел приймав олімпійський чемпіон Юрій Зайцев. 
«Мені дуже приємно брати участь в естафеті «Передай вогонь перемоги». Я бажаю спортсменам Дніпропетровщини удачі на Олімпіаді в Лондоні. Упевнений, що не один раз у столиці Великобританії піднімуть наш прапор і лунатиме гімн України на честь наших олімпійців», – сказав олімпійський чемпіон Юрій Зайцев.
Близько 400 жителів с. Кам’янське гучними аплодисментами зустрічали спортсменів з олімпійським вогнем. У Нікополі їх чекали призери Олімпіад Роман Щуренко та Олена Антонова. У Дніпропетровську «вогонь перемоги» зустріли срібний призер Олімпійських ігор в Атланті Діна Міфтахутдінов, спортсмени і тренери області. На Кіровоградщині естафету приймали велосипедисти.
Другий факел спортсмени пронесли від монумента Слави через центральний проспект Дніпропетровська, Набережну та Фестивальний причал, де керівники області та спортивні наставники сказали напутні слова спортсменам, які представлятимуть Дніпропетровщину на Олімпійських іграх у Лондоні.
«Шановні олімпійці! Я бажаю вам великих перемог! Упевнений, що позитивні емоції, любов та віра в вас жителів Дніпропетровщини, які зустрічали «вогонь перемоги», додадуть вам сили та впевненості під час змагань у Лондоні», – сказав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.
У Полтавську область через річку Дніпро «вогонь перемоги» передав триразовий чемпіон світу з веслування Микола Баранов. 
21 липня 2012 під час урочистих проводів спортсменів, які представлятимуть Україну на ХХХ літніх Олімпійських іграх у Лондоні, Всеукраїнська олімпійська естафета «Передай вогонь перемоги» фінішує на майдані Незалежності у Києві.










Категория: Область | Просмотров: 881 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar