Покров Четверг 16.05.24, 19:49
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 27 » Дніпропетровська станція швидкої медичної допомоги отримала 4 нових автомобілі марки «Пежо»
09:30
Дніпропетровська станція швидкої медичної допомоги отримала 4 нових автомобілі марки «Пежо»
Дніпропетровська станція швидкої медичної допомоги отримала 4 нових автомобілі марки «Пежо»За підтримки депутата Дніпропетровської міської ради від Партії регіонів Євгенія Морозенка Ленінська підстанція обласного комунального закладу «Дніпропетровська станція швидкої медичної допомоги» отримала 4 нових автомобілі «швидкої»

У рамках губернаторської стратегії «Регіон - лідер» з метою підвищення якості та доступності медичної допомоги депутат Дніпропетровської міської ради від Партії регіонів Євгеній Морозенко вручив Ленінській підстанції обласного комунального закладу «Дніпропетровська станція швидкої медичної допомоги» 4 нових автомобілі «швидкої» марки «Пежо».  
Одним з пріоритетних напрямків діяльності депутата Дніпропетровської міської ради від Партії регіонів Євгенія Морозенка є забезпечення медичних закладів області новою технікою. Наразі за ініціативи та під особистим контролем Євгена Морозенка підстанція швидкої допомоги Ленінського району Дніпропетровська, яка сьогодні обслуговує не лише мешканців міста, а й прилеглих районів, отримала 4 нових сучасних автомобілі «швидкої» марки «Пежо».    
«Завдання депутата – вирішувати актуальні питання громади, яку він представляє. Одним із ключових завдань, які зараз вирішуються під моїм контролем, є підвищення якості медичних послуг та забезпечення своєчасного доїзду швидкої допомоги на виклик пацієнта. Чотири нових  автомобілі є важливим кроком у вирішенні цього завдання, а робота з покращення якості обслуговування у медичних закладах знаходиться на моєму контролі», - сказав депутат Дніпропетровської міської ради від Партії регіонів Євгеній Морозенко.   
Як зазначив Євгеній Морозенко, з такими сучасними «швидкими», які були передані підстанції швидкої допомоги Ленінського району, створені всі умови для доїзду карети «швидкої» до пацієнта за 10 хвилин у містах та за 20 хвилин – у сільській місцевості.   
 «Дніпропетровська станція швидкої медичної допомоги об’єднує 6 підстанцій. Завдяки переведенню служби «швидкої» на баланс обласного бюджету, сьогодні підстанції обслуговують не лише Дніпропетровськ, а й Дніпропетровський, Синельниківський та Солонянський райони. Ми щиро вдячні депутату Євгенію Морозенку, який приділяє велику увагу розвитку служби швидкої допомоги. Завдяки його підтримці, ми отримали нові автомобілі «швидкої», які дозволять надавати ще більш оперативну та якісну медичну допомогу пацієнтам», - сказала головний лікар Дніпропетровської станції швидкої медичної допомоги Марія Стебельська.
Завдяки фінансуванню з обласного бюджету із 1 січня 2012 року на Дніпропетровщині діє єдина для всієї області система роботи швидкої допомоги, яка передбачає принцип екстериторіальності. Це означає, що на виклик  приїжджає «швидка» з найближчого пункту базування незалежно від місцезнаходження пацієнта (раніше, приміром, «швидка», яка знаходилася у Дніпропетровську не могла виїхати на виклик у Дніпропетровський район). 
Одним з пріоритетних напрямків покращення роботи служби швидкої допомоги є оновлення автопарку «швидкої». За підтримки губернатора Олександра Вілкула у 2011 році було закуплено 13 автомобілів швидкої допомоги, у 2012 році автопарк області поповниться ще 76 автомобілями «швидкої» марок «Пежо» і «Форд». 
Крім того, у 2010 – 2012 роках за кошти обласного бюджету для Обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф були закуплені 3 сучасні реанімобілі (в тому числі – 1 неонатологічний), які ліквідували поняття «нетранспортабельності» пацієнта та дозволяють перевозити новонароджених вагою від 500 грамів.  
Протягом останніх двох років на Дніпропетровщині додатково створено 20 бригад швидкої допомоги, відбулося збільшення місць базування бригад з 90 до 136, автомобілі «швидкої» дооснащені медичним обладнанням на загальну суму 2,9 млн. грн. Крім того, у 2012 році фінансування одного виклику швидкої медичної допомоги збільшено із 3 грн до 25 грн, що дало змогу на 100% забезпечити необхідними медичними препаратами пацієнтів  при наданні екстреної медичної допомоги.
В постійному режимі здійснюється підготовка та підвищення кваліфікації фахівців бригад швидкої медичної допомоги на базі тренінгового центру при обласному Центрі екстремальної медицини та медицини катастроф. На сьогодні підготовлено 100% лікарів (471 лікар) та 53% фельдшерів (803).
Крім того, на виконання Національного проекту «Вчасна допомога» за підтримки губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині створюється єдина регіональна оперативно-диспетчерська служба швидкої медичної допомоги. Створення єдиної регіональної диспетчерської дозволить передавати виклики бригадам «швидкої» без участі диспетчерів підстанцій та відділень швидкої допомоги.
Довідка:
Дніпропетровська станція швидкої медичної допомоги надає цілодобову екстрену медичну допомогу дорослому та дитячому населенню на догоспітальному етапі при невідкладних станах, які викликані нещасними випадками, раптовими захворюваннями, ускладненнями вагітності тощо. 
До складу станції входять 6 підстанцій: Жовтнева, Центральна, Спеціалізована, АНД, Ленінська, Індустріальна. У 2011 році в м. Дніпропетровськ з метою скорочення терміну доїду до пацієнтів організовано додатково 14 пунктів тимчасового базування бригад швидкої медичної допомоги, а з 2012 року функціонують 13 пунктів тимчасового базування у сільській місцевості.
Станція обслуговує населення м. Дніпропетровськ, Солонянського,  Синельниківського та Дніпропетровського районів.
На станції працюють 80 цілодобових бригад, 67 – по місту, 13 – у сільській місцевості. За І півріччя 2012 р. здійснено 124 428 виїздів, кількість осіб яким надана медична допомога – 118 239.
На станції введено в дію систему супутникової навігації, всі автомобілі обладнано GPS-навігаторами, у диспетчерській встановлено комп’ютери, за допомогою яких простежується рух бригад швидкої допомоги, встановлено комп’ютер для отримання викликів у вигляді sms-повідомлень від хворих з вадами слуху та мови, всі бригади ШМД оснащено мобільними телефонами. 
Категория: Область | Просмотров: 908 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar