Покров Четверг 16.05.24, 15:28
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 20 » До Дня шахів в Україні на Дніпропетровщині проходить більше 50-ти шахових турнірів та чемпіонатів
15:12
До Дня шахів в Україні на Дніпропетровщині проходить більше 50-ти шахових турнірів та чемпіонатів
До Дня шахів в Україні на Дніпропетровщині проходить більше 50-ти шахових турнірів та чемпіонатівБільше 50-ти турнірів, чемпіонатів та інших заходів з популяризації гри в шахи проходять у містах і районах Дніпропетровщини до Дня шахів в Україні, який відзначається 20 липня. Участь у них беруть близько 6 тисяч шахістів, серед яких школярі та молодь, депутати місцевих рад, професійні гравці, ветерани шахового спорту, видатні шахісти. Заходи проходять у рамках регіональної програми «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» та проекту «Розвиток інтелектуального руху Дніпропетровщини», які реалізуються під керівництвом губернатора Олександра Вілкула. 
«Шахи посідають перше місце серед інтелектуальних ігор, тому популяризація цього виду спорту є одним із напрямів проекту з розвитку інтелектуального руху на Дніпропетровщині. У Дніпропетровській області створена одна з найкращих у країні і найбільш розгалужених інфраструктур із розвитку такого виду спорту, як шахи. Проведення турнірів із шахів, зустрічі з видатними шахістами дають можливість юним початківцям та шанувальникам гри удосконалювати свої навики, ветеранам спорту – ділитися цінним досвідом. Залучення до гри в шахи молоді, популяризація цього виду спорту сприяє інтелектуальному розвитку жителів регіону, які розбудовуватимуть рідну область і Україну»,– сказав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.
У рамках святкування Дня шахів в Україні протягом 14-22 липня 2012 року на Дніпропетровщині проводяться чемпіонати, турніри, спартакіади та Кубки з шахів, сеанси одночасної гри, зустрічі молоді з видатними шахістами та інші тематичні заходи. 
Нагадаємо, що за ініціативи Олександра Вілкула з 19 по 25 квітня 2012 року на Дніпропетровщині пройшов Тиждень шахового мистецтва, в рамках якого відбувся перший візит до регіону Президента Міжнародної шахової федерації Кірсана Ілюмжинова. 
Ця подія викликала велику зацікавленість серед жителів регіону та стала новим імпульсом розвитку гри в шахи на Дніпропетровщині.
Наразі на Дніпропетровщині до професійних занять шахами залучено більше 3,5 тис жителів регіону. Зокрема, у містах Дніпропетровськ, Кривий Ріг, Жовті Води, Орджонікідзе, Марганець, у Криничанському, Томаківському та Петропавлівському районах працюють шахові клуби. Крім того, в області функціонують близько 20 шахових гуртків у клубах дитячо-юнацької творчості та загальноосвітніх школах.
Для підготовки резерву до збірних команд області та України з шахів у регіоні працюють 5 відділень шахів у дитячо-юнацьких спортивних школах, де під керівництвом 42-х тренерів свою майстерність підвищують 1,5 тис учнів. 
У 2012 році в області буде створено сучасні шахові клуби в Кривому Розі та на базі юнацько-спортивної школи в Широківському районі, буде відкрите відділення шахів у дитячо-юнацьких спортивних школах Юр'ївського і Софійського районів. У Петриківському районі буде створена федерація шахів, а в гімназії та ліцеї Покровського району будуть введені факультативні заняття з шахів.
Щорічно в області проводиться 12-14 обласних чемпіонатів, Кубків, турнірів із шахів, шахових композицій та заочних шахів. Збірні команди області беруть участь у всеукраїнських турнірах.
Категория: Область | Просмотров: 673 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar