Покров Четверг 16.05.24, 11:06
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 20
Іван Ступак: «В Бабушкінському районі Дніпропетровська ліквідовано 10 нелегальних пунктів прийому металобрухту»Минулого тижня органи внутрішніх справ ліквідували 10 нелегальних пунктів прийому металобрухту в Бабушкінському районі Дніпропетровська. Вилучили близько 70 тонн металобрухту. 
«Зараз перед УВС стоїть завдання – ліквідувати всі нелегальні пункти прийому металобрухту та здійснювати регулярний контроль за прийнятим брухтом у ліцензованих пунктах»,- зазначив заступник губернатора Дніпропетровщини Іван Ступак.

За підтримки губернатора Дніпропетровщини у селі Березове Покровського району відремонтували водопровідУчасть громад Дніпропетровщини у спільному проекті обласної ради та ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» дає можливість громадам отримати додаткове фінансування на вирішення актуальних проблем. Зокрема, завдяки участі у цьому проекті, селу Березове Покровського району було надано фінансування на ремонт водопроводу.
 «У рамках програми «Питна вода Дніпропетровщини», що реалізовується в регіоні за ініціативи губернатора Дніпропетровської області Олександра Вілкула, було замінено зношенні чавунні труби на пластикові, завдяки чому значно покращилась якість води. До цього прориви зношених водопровідних мереж траплялися по 30-40 разів на рік. Об`єднавши ресурси міжнародних організацій,обласного бюджету та населення, проблему вирішили за короткий час»,- сказав голова Покровського району Сергій Чернявський.

«Нікопольскі ОСББ отримають кошти на проведення ремонтів»,- Андрій Білоусов, начальник управління ЖКГ облдержадміністрації15 нікопольских ОСББ-переможців Програми «Сприяння громадській активності» отримають кошти на реалізацію проектів з облаштування будинків та благоустрою. Згідно з розпорядженням голови Дніпропетровської обласної ради Євгена Удода на ці потреби місто отримає з обласного бюджету 500 тис. грн. 

В Дніпропетровській облдержадміністрації відбувся семінар з підвищення кваліфікації для працівників райдержадміністраційВ Дніпропетровській облдержадміністрації відбувся семінар з підвищення кваліфікації для працівників райдержадміністрацій, які відповідають за діловодство та контроль. Перед працівниками райдержадміністрацій виступили спеціалісти загального відділу облдержадміністрації, відділу контролю облдержадміністрації, Державного архіву області. 

Дніпропетровщина завершує збір ранніх зернових культур Станом на 19 липня 2012 року урожай ранніх зернових в регіоні вже зібрано на площі 577,5 тис га, (91,6%), намолочено 739 тис тонн. Зокрема, озимої пшениці зібрано на площі 303,5 тис га (94,7%), намолочено 433,4 тис тонн. 
Найбільший валовий збір зерна отримано у господарствах Покровського району –
78,8 тис. тонн,  Криничанського – 56,6 тис. тонн та Солонянського – 43 тис. тонн. 

Керівництво Кримського району подякувало губернатору Дніпропетровщини за надану гуманітарну допомогуТакий подячний лист надійшов на адресу голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Вілкула.
«За надання гуманітарної допомоги потерпілим Кримського району від повені 7 липня 2012 року і прояв почуття братської дружби та взаємовиручки дякуємо голові Дніпропетровської облдержадміністрації Вілкулу Олександру Юрійовичу», - йдеться у подячному листі.

У Дніпропетровську розширюється мережа амбулаторій загальної практики-сімейної медициниНа Дніпропетровщині одним з головних напрямків модернізації охорони здоров’я є максимальне наближення якісної медичної допомоги до населення міста. З цією метою розпочато не тільки ремонти та реконструкцію приміщень медичних закладів, а й здійснюються заходи з розширення мережі  амбулаторій загальної практики-сімейної медицини. 
Так, амбулаторію №9 Центру первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД) №4 на початку 2013 року заплановано перевести до нового приміщення.

До Дня шахів в Україні на Дніпропетровщині проходить більше 50-ти шахових турнірів та чемпіонатівБільше 50-ти турнірів, чемпіонатів та інших заходів з популяризації гри в шахи проходять у містах і районах Дніпропетровщини до Дня шахів в Україні, який відзначається 20 липня. Участь у них беруть близько 6 тисяч шахістів, серед яких школярі та молодь, депутати місцевих рад, професійні гравці, ветерани шахового спорту, видатні шахісти. Заходи проходять у рамках регіональної програми «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» та проекту «Розвиток інтелектуального руху Дніпропетровщини», які реалізуються під керівництвом губернатора Олександра Вілкула. 

На Дніпропетровщині станом на 09:00 20 липня 2012 року до вишів І-IV рівнів акредитації подано 86 тис 959 заяв від вступниківНа Дніпропетровщині станом на 09:00 20 липня 2012 року до вишів І-IV рівнів акредитації подано 106 тис 180 заяв від вступників. Із них на денну форму навчання подано 98 тис 567 заяви, на заочну – 7 тис 613. Електронним вступом до вишів ІІІ-IV рівнів акредитації скористалися 10 тис 151 абітурієнт.

На Дніпропетровщині під керівництвом губернатора третій рік поспіль системно підвищується якість питної води і водопостачанняПід керівництвом губернатора Олександра Вілкула в рамках Регіональної програми «Питна вода Дніпропетровщини» реалізується низка великих інфраструктурних проектів з покращення якості водопостачання та якості питної води. Зокрема, проведено комплексне переоснащення Кайдацької насосно-фільтрувальної станції МКВП «Дніпроводоканал», яке включало в себе роботи з реконструкції фільтрів виробництва 1930-40-х років та хлораторної насосної станції, що покращило якість питного водопостачання для мешканців м.Дніпропетровськ.

О.Вілкул: «Експозиція Дніпропетровщини на виставці Більше 600 кв. м займатиме експозиція Дніпропетровської області на загальнодержавній виставковій акції "Барвиста Україна”, яка пройде на території Національного комплексу "Експоцентр України” 14 – 17 серпня 2012 року. Експозиція буде розміщуватись у павільйоні №3 на загальній площі 456 кв. м, а також на 150 кв. м відкритої площі перед павільйоном.