Покров Четверг 16.05.24, 21:15
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 20 » В Дніпропетровській облдержадміністрації відбувся семінар з підвищення кваліфікації для працівників райдержадміністрацій
15:58
В Дніпропетровській облдержадміністрації відбувся семінар з підвищення кваліфікації для працівників райдержадміністрацій
В Дніпропетровській облдержадміністрації відбувся семінар з підвищення кваліфікації для працівників райдержадміністраційВ Дніпропетровській облдержадміністрації відбувся семінар з підвищення кваліфікації для працівників райдержадміністрацій, які відповідають за діловодство та контроль. Перед працівниками райдержадміністрацій виступили спеціалісти загального відділу облдержадміністрації, відділу контролю облдержадміністрації, Державного архіву області. 
 Основний акцент було зроблено на активному впровадженні новітніх інформаційних технологій у процеси діловодства та контролю. Автоматизована система діловодства, що використовується в роботі з документами в облдержадміністрації і яка наразі впроваджується в райдержадміністраціях, дозволяє швидко та одноразово вносити інформацію, виключає її дублювання при внесенні та редагуванні даних довільною кількістю користувачів, прискорює отримання статистичної та довідкової інформації, гарантує своєчасний розгляд документів, забезпечує ефективний контроль за станом їх виконання.
 Під час семінару було розглянуто результати аналізу стану діловодства, акцентовано на посиленні контролю за організацією та виконанням документів із запровадженням фактичних перевірок виконання поставлених завдань, визначені найбільш актуальні питання на місцях та шляхи їх вирішення через надання методичної допомоги, підвищення рівня професійної підготовки кадрів, їх відповідальності за доручену ділянку роботи.
 «Вимогою губернатора Олександра Вілкула є підвищення ефективності роботи органів влади. Однією з складових ефективності є автоматизація процесів та підвищення особистої відповідальності держслужбовців. Умови сьогодення потребують певного перерозподілу акцентів у сучасному діловодстві, пов’язаному з широким застосуванням електронного документообігу. Для впровадження нових підходів важливо адресно обговорювати, систематизовувати та узагальнювати інформацію стосовно напрямів роботи з ведення діловодства. Це і загальні вимоги до створення, ведення та реєстрації управлінської документації, здійснення її попереднього розгляду, організація контролю за дотриманням термінів виконання, основні вимоги до зберігання документів тощо. Саме з цією метою було організовано цей семінар-навчання. Чітке дотримання вимог державних стандартів у діловодстві та застосування електронних технологій у процесі документування управлінської діяльності є важливим фактором на шляху реалізації головних завдань, визначених Президентом України, Урядом та головою облдержадміністрації Олександром Вілкулом», - зазначила начальник відділу контролю облдержадміністрації Ірина Сень. 
За інформацією відділу контролю облдержадміністрації
Категория: Область | Просмотров: 741 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar