Покров Четверг 16.05.24, 19:58
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 20 » У Дніпропетровську розширюється мережа амбулаторій загальної практики-сімейної медицини
15:20
У Дніпропетровську розширюється мережа амбулаторій загальної практики-сімейної медицини
У Дніпропетровську розширюється мережа амбулаторій загальної практики-сімейної медициниНа Дніпропетровщині одним з головних напрямків модернізації охорони здоров’я є максимальне наближення якісної медичної допомоги до населення міста. З цією метою розпочато не тільки ремонти та реконструкцію приміщень медичних закладів, а й здійснюються заходи з розширення мережі  амбулаторій загальної практики-сімейної медицини. 
Так, амбулаторію №9 Центру первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД) №4 на початку 2013 року заплановано перевести до нового приміщення.
Наразі амбулаторії №7, №8 та №9 ЦПМСД №4 розташовані в одному приміщенні за адресою просп. Героїв, 22. З метою наближення медичної допомоги до мешканців міста амбулаторію №9  у наступному році переведуть до нової будівлі за адресою вул. Набережна Перемоги, 94-а. 
Під час візиту до  ЦПМСД №4 представники Громадської платформи з питань медичної реформи оглянули приміщення де розташовані амбулаторії, отримали пропозиції пацієнтів та медиків щодо поліпшення умов роботи медичного закладу. Врахувавши всі зауваження пацієнтів, члени Громадської платформи висунули рішення щодо перенесення однієї з амбулаторій до нової будівлі. Це рішення підтримав Керуючий комітет* проекту «Модернізація охорони здоров’я». 
«Наразі три амбулаторії ЦПМСД №4 розташовані в одному приміщені. Для підвищення зручності та комфорту обслуговування мешканців міста, мережа амбулаторій Центру розширюється. Тому амбулаторія №9 буде знаходитися в окремій будівлі», - сказала голова Громадської платформи з питань медичної реформи Світлана Харківська.
Для приміщення, в якому розміститься амбулаторія №9, вже розроблено сучасний проект з реконструкції. На реалізацію проекту з міського бюджету виділено 4 млн грн.
«Наближення  медичного обслуговування до мешканців міста – це значний крок у розвитку  якісної системи охорони здоров’я у місті. Переведення амбулаторії №9 до нового приміщення надасть можливість оптимально організувати роботу лікарів загальної практики, вузькопрофільних фахівців, проведення щеплень, маніпуляцій, лабораторних досліджень, вивільнити необхідні площі для повноцінного розміщення амбулаторій № 7 та №8 з розмежуванням потоків дитячого та дорослого населення», - сказав директор департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської міської ради Олександр Рудяк.
Розроблений проект реконструкції будівлі передбачає проведення цілого комплексу ремонтних робіт, які спрямовані на зміну цільового використання приміщення. Заплановані ремонтно-оздоблювальні роботи включають: заміну системи електропостачання, вентиляції, водопостачання та каналізації, встановлення металопластикових вікон, укладку плитки, лінолеуму, фарбування стін, благоустрій прилеглої території тощо.
Довідка:
До складу ЦПМСД №4 входять 9 амбулаторій загальної практики-сімейної медицини. Наразі у амбулаторії №9 обслуговується понад 21 тисяча мешканців Жовтневого району, з яких майже 4 тисячі дітей. У амбулаторії №9 працюють терапевти (8 осіб), педіатри (4 особи),  сімейні лікарі (2 особи), акушери-гінекологи (2 особи) та вузькопрофільні спеціалісти (хірург, фізіотерапевт, окуліст, лор та ін.), а також працюють маніпуляційний кабінет та кабінет для лабораторних досліджень.
*Керуючий комітет проекту «Модернізація охорони здоров’я» розглядає висновки та рекомендації експертів і робочої групи, здійснює керівництво та затверджує результати процесу модернізації охорони здоров’я. До його складу входять: представники медичної спільноти, профспілки працівників охорони здоров’я, професорсько-викладацького складу Дніпропетровської державної медичної академії та влади. 

Категория: Область | Просмотров: 804 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar