Покров Четверг 16.05.24, 23:58
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 13 » Громадська рада Дніпропетровської області: вандали, які осквернили Меморіал жертвам геноциду у місті Новомосковськ, мають бути покарані
13:43
Громадська рада Дніпропетровської області: вандали, які осквернили Меморіал жертвам геноциду у місті Новомосковськ, мають бути покарані
Громадська рада Дніпропетровської області: вандали, які осквернили Меморіал жертвам геноциду у місті Новомосковськ, мають бути покарані13 липня 2012 року об 11.00 у приміщенні Дніпропетровської обласної ради відбулося засідання Громадської ради при Дніпропетровській обласній державній адміністрації на тему "Реакція громадськості на акт вандалізму і осквернення Меморіалу жертвам геноциду "Пам'ятаємо заради майбутнього" у місті Новомосковськ”. 
У заході взяли участь начальник управління з питань внутрішньої політики облдержадміністрації Олександр Катічев, голова Громадської ради при облдержадміністрації Лариса Бабич, депутат Дніпропетровської обласної ради Сергій Рєзник, члени громадської ради при Дніпропетровській обласній державній адміністрації, представники громадськості та національних громад області. Учасники заходу різко засудили акти вандалізму над історичними пам’ятками, а також закликали мешканців області не залишатися байдужими та сприяти правоохоронним органам в розслідуванні цієї справи.
За словами депутата Дніпропетровської обласної ради Сергія Рєзника, подібні вчинки мають активно засуджуватися громадськістю, що по суті є не менш важливим, аніж винесення судового вироку. Саме громадська оцінка, за його словами, свідчитиме про настрої в суспільстві, про те, яку думку з цього приводу має населення Дніпропетровщини. Разом з тим, Рєзник відмітив, що громадська оцінка матиме резонанс лише за умови, якщо до події буде проявлено належну увагу з боку засобів масовій інформації. На думку Сергія Рєзника, необхідно знайти людей, які скоїли цей злочин, ухвалити звинувачувальний вирок, довести справу до суду і до покарання. "Це не дрібне хуліганство. Це виклик іміджу нашої країни в світі. Тому розкриття цього злочину – справа честі. Це не можна замовчувати, тихо відновити пам’ятник і забути”, – зазначив депутат обласної ради.
Представники єврейської громади Дніпропетровської області висловили своє обурення цим випадком. "Вандалізм і осквернення пам’ятника – це огидно і ображає всіх, незалежно від національності або конфесії”, – сказав Олег Ростовцев, голова правління Дніпропетровської єврейської громади. Він висловив надію, що винні будуть покарані, а монумент – відновлено.


За словами голови громадської ради Лариси Бабич, громадськість Дніпропетровщини не залишилась байдужою до подібних жахливих вчинків. "Громадськість різко засудила акти осквернення національно-культурних та історичних пам’яток, оскільки населення нашого регіону пам’ятає і завжди пам’ятатиме свою історичну спадщину”, – зазначила вона.
Результатом засідання стало ухвалення резолюції, в якій представники громадських організацій, національних громад і об’єднань області виступили проти осквернення, пошкодження, руйнування або інших проявів вандалізму над історичними пам’ятками, а також закликали владу звернути увагу на прояви ксенофобії та провокації, що організовуються з метою розколу суспільства.
Довідково:
В ніч на 1 липня у місті Новомосковську було осквернено Меморіал "Пам’ятаємо заради майбутнього”, встановлений мирним жителям Новомосковського району, які були розстріляні німцями у 1941-1943 роках. На кам’яну брилу невідомі нанесли червоною фарбою різноманітні символи, в тому числі зображення свастики.
За фактом злочину порушено кримінальну справу за частиною першою статті 296 "Хуліганство”. Ведеться досудове слідство.
Категория: Область | Просмотров: 796 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar