Покров Понедельник 20.05.24, 23:50
Сайт
Главная » 2012 » Июнь » 22 » Громадські роботи - скарбниця добрих справ
09:29
Громадські роботи - скарбниця добрих справ
Громадські роботи - скарбниця добрих справ Одним з важливих напрямків Орджонікідзевського центру зайнятості  в реалізації активних програм зайнятості є організація оплачуваних громадських робіт для підтримки безробітних в період пошуку роботи. 
Слід зазначити, що громадські роботи економічно вигідні для всіх сторін, які задіяні у цьому процесі – роботодавцям, яким в найкоротший термін потрібно виконати завдання та заплановані обсяги робіт  і безробітним, які потребують роботи і додаткових коштів.
Оплачувані громадські роботи проводяться на спеціально створених робочих місцях , які не включаються до штатного розпису . Роботодавці мають можливість отримати робочу силу , при цьому не збільшуючи штатну чисельність працівників на підприємстві. 
Крім цього керівники підприємств в період тимчасової роботи безробітних мають можливість оцінити їх професійні здібності та особистісні якості і врахувати це при підборі кандидатів на постійну роботу. Тому непоодинокими є  випадки, коли після закінчення громадських робіт шукачі роботи працевлаштовуються на постійне місце роботи на це ж підприємство. 
Сьогодні сфера застосування громадських робіт достатньо широка. Якщо раніше до таких належали загальнодоступні види робіт, що не вимагали спеціальної кваліфікації , то нині це широкий спектр як некваліфікованих, так і кваліфікованих робіт у різних галузях виробництва : у сільському і лісовому господарствах, промисловості, будівництві, транспорті, торгівлі та побутовому обслуговуванні, охороні здоров’я, соціальній сфері тощо. 
Участь у тимчасових роботах дозволяє безробітним зберегти мотивацію до праці, ознайомитись з роботою підприємства, активізувати прагнення до зміни соціального статусу та подальшого працевлаштування. Безробітні, які виконують кваліфіковані громадські роботи, мають можливість відновити свої професійні навички або набути додаткових навичок в роботі, що також позитивно впливає на їх конкурентоспроможність . Також така тимчасова зайнятість дає їм можливість отримувати додатковий дохід, утримувати себе і свої сім’ї. Важливо й те, що на час участі у громадських роботах особа не знімається з обліку в службі зайнятості та продовжує отримувати допомогу.
Окрім безробітних  громадські роботи можуть бути організовані  для учнівської та студентської молоді, яка виявила бажання працювати у вільний від навчання час, зайнятих трудовою діяльність осіб, які виявили бажання працювати у вільний від роботи час, пенсіонерів, інвалідів.
Оплата громадських робіт може проводитися , як за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття , так і за кошти підприємств та місцевого бюджету . 
Отже, громадські роботи сьогодні – це корисна і взаємовигідна справа: реальна підтримка шукачів роботи, надійний шлях до їх постійної зайнятості, допомога територіальним громадам та роботодавцям. Тому якщо на Вашому підприємстві виникла необхідність в тимчасових робітниках – до Ваших послуг оплачувані громадські роботи.
За більш детальною інформацією звертайтеся до міського центру зайнятості , який розташований по вул.Тельмана,5 або за телефоном 6-58-92
Адміністрація
Категория: Город | Просмотров: 774 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar