Покров Четверг 16.05.24, 13:59
Сайт
Главная » 2012 » Июнь » 22
Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова позитивно оцінила якість проведення модернізації охорони здоров`я21 червня 2012 року  в рамках реалізації Національного проекту  «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства», який проходить під патронатом Президента України Віктора Януковича, Прем`єр-міністр України Микола Азаров та губернатор Дніпропетровської області Олександр Вілкул відкрили у Дніпропетровську другий в області сучасний перинатальний центр.
В урочистому відкритті також взяли участь перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова, перший заступник Міністра охорони здоров`я України Раїса Моісеєнко, засновник «Фонду Віктора Пінчука» Віктор Пінчук, керівник Нацйіонального проекту «Нове життя» Віктор Сірман та керівництво області.

Губернатор Олександр Вілкул привітав молодого вченого Дніпропетровщини Ольгу Піскову з отриманням гранту Президента УкраїниГубернатор Олександр Вілкул привітав молодого вченого Ольгу Піскову, інженера І категорії Криворізького ботанічного саду Національної академії наук України, з отриманням гранту Президента України для обдарованої молоді. Грошова відзнака у розмірі 75 тис грн допоможе Ользі Пісковій реалізувати свій науковий проект щодо покращення екології.
Нагородження відбулося в Києві 18 червня 2012 року у приміщенні Державної служби молоді та спорту за участі Віце-прем’єр-міністра України – Міністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової. Усього було вручено 31 грант молодим ученим України.

Ірина Акімова: «Дніпропетровський регіональний перинатальний центр один з найсучасніших в Україні» Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова та керівник Національного проекту «Нове життя» - нова якість охорони материнства і дитинства Віктор Сірман оцінили високий рівень організації перинатальної допомоги у Дніпропетровській області 
У Дніпропетровську 21 червня 2012 року в рамках реалізації Національного проекту «Нове життя» - нова якість охорони материнства і дитинства, ініційованого Президентом України Віктором Януковичем, відбулося відкриття вже другого в області сучасного перинатального центру. 

Губернатор Олександр Вілкул привітав трьох студентів вишів Дніпропетровщини з отриманням іменної стипендії імені Михайла ГрушевськогоГубернатор Олександр Вілкул привітав трьох студентів вишів Дніпропетровщини з отриманням стипендій імені Михайла Грушевського. Зокрема, студентку 4 курсу Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара Владлену Титову, студентку 3 курсу Дніпропетровської державної фінансової академії Оксану Рубцову та студентку 4 курсу Академії митної служби України Аріну Задорожну. 
«Вітаю студентів нашого регіону з отриманням стипендій імені Михайла Грушевського. Дорогі друзі! Ви старанно навчалися, докладали багато зусиль, щоб досягти високих результатів. Ці державні стипендії є підтвердженням вашої відданої праці. Своїми успіхами ви робите великий внесок у розвиток Дніпропетровщини та України. Бажаю вам упевненості у власних силах, подальших перемог, успіхів у навчанні і в житті! У свою чергу, влада завжди буде надавати підтримку і допомогу юним обдаруванням», - сказав Олександр Вілкул.

Олександр Вілкул привітав виші Дніпропетровщини, які увійшли до першого десятку кращих ВНЗ України Губернатор Олександр Вілкул під час засідання Ради ректорів при Дніпропетровській облдержадміністрації привітав виші Дніпропетровщини, які увійшли до першого десятку кращих ВНЗ у престижних рейтингах «Топ-200 Україна» та «Компас». 
«Сучасна якісна освіта, в основі якої лежить застосування новітніх технологій, – це один із тих ресурсів, які виводять наш регіон на новий рівень розвитку. Дніпропетровщина – потужний науково-освітній центр України. В області активно впроваджуються нові інформаційні технології та застосовуються кращі європейські практики. Постійно відбувається обмін досвідом із зарубіжними колегами. Високий рівень науково-освітнього розвитку наших вишів підтверджують рейтинги «Топ-200 Україна» і «Компас». Провідні виші Дніпропетровщини увійшли до десятки кращих у даних рейтингах. Вони займають провідні позиції в багатьох наукових галузях – від історії України до ядерної фізики. У рамках Болонського процесу університети успішно впроваджують європейські підходи до підготовки нової генерації духовної та інтелектуальної еліти», – сказав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.

Із 02 по 31 липня 2012 року проходитиме вступна кампанія до вищих навчальних закладівІз 02 по 31 липня 2012 року проходитиме вступна кампанія до вищих навчальних закладів. 79 вишів Дніпропетровщини приймуть нових студентів. Питання належної організації вступної кампанії – 2012 в регіоні було розглянуте під час засідання ради ректорів при Дніпропетровській ОДА за участі губернатора області Олександра Вілкула
«Одне з найактуальніших завдань, яке сьогодні стоїть перед вищими навчальними закладами, – забезпечити організоване проведення вступної кампанії. Вона повинна пройти відкрито, прозоро й об’єктивно. Потрібно проконтролювати роботу приймальних комісій. Ця робота повинна бути компетентною, доброзичливою й відповідальною. Шановні ректори, необхідно забезпечити комфортний процес прийому документів від абітурієнтів », – сказав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул. 
Вступна кампанія 2012 року триватиме з 02 по 31 липня. У цей термін абітурієнти матимуть можливість подати документи для вступу у вищий навчальний заклад (ВНЗ)

О.Вілкул поставив завдання розробити проект з підвищення привабливості навчання у вишах для абітурієнтів з інших областейГубернатор Олександр Вілкул поставив завдання Головному управлінню освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації спільно з Радою ректорів розробити проект з підвищення привабливості навчання у вищих навчальних закладах Дніпропетровської області для абітурієнтів з інших областей України. Про це повідомив Олександр Вілкул під час засідання ради ректорів вищих навчальних закладів при Дніпропетровській облдержадміністрації.
«Я ставлю завдання Головному управлінню освіти і науки облдержадміністрації спільно з Радою ректорів розробити проект з підвищення привабливості навчання у вищих навчальних закладах Дніпропетровської області для абітурієнтів з інших областей. У тому числі скласти план інформаційного забезпечення вступної кампанії до вишів, як однієї з важливих складових цього проекту. Крім того, на сайті головного управління освіти і науки облдержадміністрації потрібно розмістити необхідну інформацію про всі виші Дніпропетровської області», - сказав Олександр Вілкул.

Олександр Вілкул: «Імена, героїзм і подвиг наших земляків навічно залишаться в серцях вдячних нащадків»У День пам’яті та вшанування жертв Великої Вітчизняної війни в Україні голова облдержадміністрації Олександр Вілкул поклав квіти до Монументу Слави в Дніпропетровську. 
У покладанні також взяли участь перший заступник голови обласної ради Анатолій Адамський, міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко, голова Дніпропетровської обласної ради ветеранів України Станіслав Шевченко, голова Дніпропетровської міської ради ветеранів України Анатолій Клешня, керівники силових структур, народні депутати України, представники політичних партій, громадських організацій та релігійних конфесій, ветерани Великої Вітчизняної війни, представники обласного об’єднання профспілок, представники районних у місті рад, молодь міста. 
«Дніпропетровщина, як і вся Україна, була полем тяжких кровопролитних боїв. Наші земляки стали на захист своєї Вітчизни, мільйони наших співвітчизників віддали свої життя за мир і свободу майбутніх поколінь. Їх імена, їх героїзм і подвиг навічно залишаться в серцях вдячних нащадків. Ми свято бережемо пам'ять про великий подвиг наших батьків і дідів, мир задля прийдешніх поколінь та розвитку нашої країни, задля світлої пам'яті про тих, хто ціною свого життя створив Велику Перемогу», - сказав Олександр Вілкул.

Дотація - крок на зустрічОдним із економічно взаємовигідних напрямків співпраці центру зайнятості і працедавців для забезпечення соціальних гарантій та реалізації державної політики зайнятості є надання підприємствам та фізичним особам, незалежно від форм власності та видів господарювання дотацій на створення додаткових робочих місць для працевлаштування безробітних громадян, в першу чергу з числа соціально-незахищених категорій, конкурентоспроможність яких на ринку праці значно нижча, ніж в інших шукачів роботи.
Дотація  надається  роботодавцю за умови працевлаштування на строк понад два роки осіб, які перебували на обліку в службі зайнятості як безробітні. 

Громадські роботи - скарбниця добрих справ Одним з важливих напрямків Орджонікідзевського центру зайнятості  в реалізації активних програм зайнятості є організація оплачуваних громадських робіт для підтримки безробітних в період пошуку роботи. 
Слід зазначити, що громадські роботи економічно вигідні для всіх сторін, які задіяні у цьому процесі – роботодавцям, яким в найкоротший термін потрібно виконати завдання та заплановані обсяги робіт  і безробітним, які потребують роботи і додаткових коштів.
Оплачувані громадські роботи проводяться на спеціально створених робочих місцях , які не включаються до штатного розпису . Роботодавці мають можливість отримати робочу силу , при цьому не збільшуючи штатну чисельність працівників на підприємстві. 

Прем’єр-міністр України Микола Азаров та губернатор Олександр Вілкул привітали державних службовців Дніпропетровщини (ФОТО)Прем’єр-міністр України Микола Азаров та губернатор Олександр Вілкул привітали державних службовців Дніпропетровщини з професійним святом. 
Глава Уряду подякував ветеранам державної служби, які стояли біля витоків формування незалежної Україні і своїми знаннями заклали основу для зміцнення нової європейської держави. Прем’єр-міністр відзначив високий професіоналізм державних службовців Дніпропетровської області, подякував за ефективну роботу в реалізації важливих проектів задля розвитку рідного регіону та України. 
Він наголосив, що на сучасному етапі завдання державної служби полягає в тому, щоб поставлені Президентом України завдання реалізувались чітко, системно та з ефективним результатом.