Покров Вторник 21.05.24, 00:09
Сайт
Главная » 2012 » Июнь » 22 » Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова позитивно оцінила якість проведення модернізації охорони здоров`я
14:11
Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова позитивно оцінила якість проведення модернізації охорони здоров`я
Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова позитивно оцінила якість проведення модернізації охорони здоров`я21 червня 2012 року  в рамках реалізації Національного проекту  «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства», який проходить під патронатом Президента України Віктора Януковича, Прем`єр-міністр України Микола Азаров та губернатор Дніпропетровської області Олександр Вілкул відкрили у Дніпропетровську другий в області сучасний перинатальний центр.
В урочистому відкритті також взяли участь перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова, перший заступник Міністра охорони здоров`я України Раїса Моісеєнко, засновник «Фонду Віктора Пінчука» Віктор Пінчук, керівник Нацйіонального проекту «Нове життя» Віктор Сірман та керівництво області.
Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова провела дві робочі наради у Дніпропетровську,  під час яких дала загальну оцінку  процесу модернізації охорони здоров`я на Дніпропетровщині.
 «В цілому, процес модернізації охорони здоров`я на Дніпропетровщині – це явні кроки вперед. Але ми повинні пам`ятати, що реформування медичної галузі – непростий шлях. Звичайно, виникають ситуації, які треба вирішувати спільно: і з громадськими організаціями, і з професійними організаціями медиків та менеджерів медицини.
. На Дніпропетровщині головний принцип – рухатися тільки вперед та долати усі перешкоди. Саме з таким настроєм Дніпропетровська область обов`язково досягне своєї мети. Вже зроблені конкретні кроки, завдяки яким проект модернізації охорони здоров`я активно впроваджується.
Певне «ноу-хау» Дніпропетровської області в процесі модернізації охорони здоров`я – це налагодження комунікацій з громадськістю, з громадськими організаціями, представниками місцевих рад. Це дуже хороший механізм публічної дискусії. І завдяки такому механізму можна уникнути конфліктів.
Актуальним питанням на Дніпропетровщині у сфері охорони здоров`я є розвиток первинної ланки надання медичної допомоги – це забезпеченість сімейними лікарями на 20% від необхідної кількості. Але потрібно пам`ятати, що на вирішення цих питань потрібен час, і пів року чи рік – малий термін для розв`язання таких глобальних завдань. Коли певний шлях вже обрано і вже почався рух у конкретному напрямку, треба бути готовими до того, що на цьому шляху можуть виникати деякі складнощі. 
Але Дніпропетровщина впевнено рухається в напрямку покращень. Всі питання вирішуються активно. Тут є план здійснення основних завдань і робляться конкретні кроки назустріч позитивним змінам в медичній галузі. І такий підхід – дуже правильний.
Медицина – річ тонка та консервативна. Тому працювати тут потрібно дуже ретельно, довго, і головне, спокійно. І в цьому плані мені подобається підхід на Дніпропетровщині – при роботі з такою важливою темою, як реформа охорони здоров`я, влада готова до системної, дуже скрупульозної і щоденної праці в роботі з кожною людиною, яка зацікавлена в цій темі. А це – основа успіху. Звісно, питання будуть виникати, але я впевнена, що тут вони вирішуються».
Категория: Область | Просмотров: 691 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar