Покров Понедельник 20.05.24, 23:13
Сайт
Главная » 2012 » Июнь » 22 » Ірина Акімова: «Дніпропетровський регіональний перинатальний центр один з найсучасніших в Україні»
13:53
Ірина Акімова: «Дніпропетровський регіональний перинатальний центр один з найсучасніших в Україні»
Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова та керівник Національного проекту «Нове життя» - нова якість охорони материнства і дитинства Віктор Сірман оцінили високий рівень організації перинатальної допомоги у Дніпропетровській області 
У Дніпропетровську 21 червня 2012 року в рамках реалізації Національного проекту «Нове життя» - нова якість охорони материнства і дитинства, ініційованого Президентом України Віктором Януковичем, відбулося відкриття вже другого в області сучасного перинатального центру. 
В урочистому відкритті взяли участь Прем’єр-міністр України Микола Азаров, перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова, перший заступник Міністра охорони здоров’я України Раїса Моісеєнко, керівник Національного проекту «Нове життя» - нова якість охорони материнства і дитинства Віктор Сірман, засновник «Фонду Віктора Пінчука» Віктор Пінчук, голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул, керівництво області.   
Ірина Акімова високо оцінила оснащення регіонального перинатального центру та подякувала губернатору Дніпропетровської області Олександру Вілкулу за особисту участь у реалізації проекту.  
«Дніпропетровський регіональний перинатальний центр один з найсучасніших в Україні. Мова йде не лише про високотехнологічне обладнання та кваліфіковані медичні кадри.
Дніпропетровщина продемонструвала комплексний підхід до організації перинатальної допомоги. Дивлячись сьогодні на те, що зроблено в Дніпропетровській області, можна з упевненістю сказати, що тут створена система, яка забезпечить сучасними високотехнологічними медичними послугами жінок навіть з найвіддаленіших сіл. Я вважаю, що у цьому плані Дніпропетровська область займає одну з передових позицій серед багатьох регіонів України, оскільки має не лише свої традиції, але й гарних спеціалістів.  
Відкриття регіонального перинатального центру у Дніпропетровську – це остання деталь у піраміді, яка називається комплексна система надання перинатальної допомоги жінкам. Я сподіваюсь, цей медичний заклад стане міжрегіональним тренінговим центром, в якому відбуватимуться консультації для лікарів неонаталогів, перинатологів, акушерів-гінекологів з інших областей.  
Я вважаю, що слова особливої подяки заслуговує команда губернатора Олександра Вілкула. Адже саме особиста увага губернатора забезпечила успіх такого складного проекту, як створення на Дніпропетровщині регіонального перинатального центру. І команда губернатора, і партнери проекту Фонд Віктора Пінчука, і представники міжнародних організацій зробили велику справу. 
Впевнена, що Дніпропетровщина досягне найважливіших результатів – це зниження показників малюкової та материнської смертності. А це наша спільна мета, до якої ми прагнемо», - сказала перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова.  
Впровадження новітніх технологій у Дніпропетровському регіональному перинатальному центрі оцінив також керівник Національного проекту «Нове життя» - нова якість охорони материнства і дитинства Віктор Сірман.
«Вперше за 20 років незалежності охорону материнства і дитинства піднесено в ряд національних пріоритетів держави. Якщо раніше охороною здоров’я матерів та дітей займалися виключно медики, то зараз ці питання знаходяться під особистим контролем Президента України. 
На Дніпропетровщині ми побачили гарний приклад, коли під особистим керівництвом губернатора Олександра Вілкула, з яким ми співпрацюємо з першого дня реалізації проекту, створено один з найпотужніших перинатальних центрів в Україні. 
На Дніпропетровщині повністю модернізована служба пологової допомоги, створений міжрайонний перинатальний центр у Кривому Розі, надсучасний перинатальний центр у Дніпропетровську. Таким чином, за межами цієї комплексної системи перинатальної допомоги не залишиться жодна жінка Дніпропетровщини», - сказав Віктор Сірман.  


Категория: Область | Просмотров: 754 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar