Покров Понедельник 20.05.24, 23:13
Сайт
Главная » 2012 » Июнь » 22 » Прем’єр-міністр України Микола Азаров та губернатор Олександр Вілкул привітали державних службовців Дніпропетровщини (ФОТО)
08:41
Прем’єр-міністр України Микола Азаров та губернатор Олександр Вілкул привітали державних службовців Дніпропетровщини (ФОТО)
Прем’єр-міністр України Микола Азаров та губернатор Олександр Вілкул привітали державних службовців Дніпропетровщини (ФОТО)Прем’єр-міністр України Микола Азаров та губернатор Олександр Вілкул привітали державних службовців Дніпропетровщини з професійним святом. 
Глава Уряду подякував ветеранам державної служби, які стояли біля витоків формування незалежної Україні і своїми знаннями заклали основу для зміцнення нової європейської держави. Прем’єр-міністр відзначив високий професіоналізм державних службовців Дніпропетровської області, подякував за ефективну роботу в реалізації важливих проектів задля розвитку рідного регіону та України. 
Він наголосив, що на сучасному етапі завдання державної служби полягає в тому, щоб поставлені Президентом України завдання реалізувались чітко, системно та з ефективним результатом. 
Микола Азаров зазначив, що недарма Дніпропетровськ називають кузнею державної політики. Вихідці з Дніпропетровської області очолювали Радянський Союз, Радянську України, незалежну Україну. 
Звертаючись до губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула Микола Азаров сказав: «Поруч зі мною стоїть достойний управлінець. На мій погляд, він має дуже гарне майбутнє». 
Прем’єр-міністр вручив 4 урядових відзнаки – Почесні грамоти Кабінету Міністрів України - кращим держслужбовцям Дніпропетровської області. Зокрема, заступнику голови – керівникові апарату облдержадміністрації Надії Подоплєловій, начальнику Державної фінансової інспекції в Дніпропетровській області Руслану Качану, голові Криничанської  райдержадміністрації Юрію Ковалю та голові Царичанської райдержадміністрації Дмитру Ковальову. 
 «Дніпропетровська кадрова школа була кращою і в Радянському Союзі, і є однією з кращих в Україні. Тут завжди зберігалася спадкоємність поколінь та передавався кращий досвід. В той же час, ми завжди перебували в авангарді змін», - сказав Олександр Вілкул.
Губернатор додав, що держава стала на серйозний, але дуже необхідний шлях реформ. «Довіра до влади починається з якості державної служби. І нам разом треба зробити Україну великою європейською державою» - сказав він. 
За завданням Президента України Віктора Януковича в Україні проходить комплексне реформування державної служби, метою якої підвищення якості роботи державних службовців.

«Новий формат роботи державного службовця, який визначений нашим Президентом Віктором Федоровичем Януковичем, це робота на результат. І в регіоні відчутні результати реалізації такого підходу на практиці. За два роки в Дніпропетровській області відремонтовано понад 3,5 млн квадратних метрів доріг. На Дніпропетровщині розпочато реалізацію найбільшого інфраструктурного проекту за всю історію незалежності - будівництво об'їзної дороги навколо Дніпропетровська і з'їздів з Кайдацького мосту. В регіоні реалізується проект «Доступне житло», який забезпечить жителів нашого регіону доступним і якісним житлом. Створена система сучасної перинатальної допомоги, яка включає в себе два сучасних перинатальних центри - у Дніпропетровську та Кривому Розі. За два роки введено в експлуатацію більше 1,5 тисячі об'єктів соціальної та житлово-комунальної сфери. Це наша робота і наш обов'язок. Обласна влада за підтримки нашого Президента та Уряду буде продовжувати працювати для підвищення якості життя наших людей», - сказав Олександр Вілкул. 
В рамках реформування державної служби у жовтні 2011 року на Дніпропетровщині між Національним агентством України з питань державної служби, облдержадміністрацією та облрадою підписано Рамкову угоду про співробітництво.
У її рамках за ініціативи губернатора Олександра Вілкула реалізується масштабний проект «Державне управління завтрашнього дня». До нього залучено провідну світову консалтингову компанію в сфері управління та HR "Hay Group",  яка має успішно реалізовані проекти в сфері державного менеджменту в десятках країн світу. 
У грудні 2011 року спільно з міжнародною консалтинговою компанією «Deloitte» розпочалася реалізацію ще одного ключового проекту «Побудова системи планування та контролю для облдержадміністрації». Наразі прописуються профілі компетенції для кожної посади, механізми монетарної і не монетарної мотивації. У кожній із структур концептуально змінюється підхід до роботи. 
Також державні службовці області регулярно підвищують свою кваліфікацію. У січні-березні 2012 року підвищили кваліфікацію 66 державних службовців. 
Довідка:
День державної служби відзначається в Україні щорічно з 2003 року.
Наразі в органах виконавчої влади Дніпропетровської області працюють близько 2,5 тис осіб, з яких більше 70% - жінки. В регіоні зберігається тенденція до збільшення кількості молодих працівників: кожен п'ятий державний службовець має вік до 27 років.








Категория: Область | Просмотров: 820 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar