Покров Четверг 16.05.24, 12:10
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 13 » Громадськість Дніпропетровщини виступає за посилення патріотичного виховання у школах та навчальних закладах області
17:10
Громадськість Дніпропетровщини виступає за посилення патріотичного виховання у школах та навчальних закладах області
Громадськість Дніпропетровщини виступає за посилення патріотичного виховання у школах та навчальних закладах областіПро це йшла мова під час засідання Громадської ради при Дніпропетровській облдержадміністрації на тему «Реакція громадськості на акт вандалізму і осквернення Меморіалу жертвам геноциду «Пам’ятаємо заради майбутнього» у місті Новомосковськ». У засіданні Громадської ради узяли участь начальник управління з питань внутрішньої політики облдержадміністрації Олександр Катічев, голова Громадської ради при облдержадміністрації Лариса Бабич, депутат Дніпропетровської обласної ради Сергій Рєзник, представники громадських організації та національних громад регіону.
Нагадаємо, що в ніч на 1 липня у місті Новомосковськ було пошкоджено Меморіал «Пам’ятаємо заради майбутнього», встановлений у пам'ять про мирних жителів Новомосковського району , що були розстріляні німцями у часи Великої Вітчизняної війни. На пам’ятник невідомі червоною фарбою нанесли символи, серед яких і фашистська свастика. За фактом злочину порушено кримінальну справу за ч.1 ст 296 Кримінально кодексу України «Хуліганство». Наразі ведеться досудове слідство.
«Те, що сьогодні зібралася Громадська рада і привернуто увагу обласної влади – це дійсно важливий крок. Окрім того, що сьогодні правоохоронні органи проводять слідчі дії, такі вчинки повинні засуджуватися саме громадськістю. Це по суті є не менш важливим, ніж винесення судового вироку», - зазначив депутат обласної ради Сергій Рєзник.
Усі учасники заходу  підтримали Сергія Рєзника та засудили факт вандалізму, що стався у Новомосковську.
«Громадськість різко засуджує акти осквернення національно-культурних та історичних пам’яток, оскільки населення Дніпропетровщини пам’ятає і завжди пам’ятатиме свою історичну спадщину»,- сказала голова Громадської ради Лариса Бабич
Представник громадськості виступили з ініціативою запровадити програму патріотичного виховання молоді, основними принципами якої мають стати посилення патріотичного виховання в школах й учбових закладах області, а також виховання толерантного ставлення до національних громад. Члени громадської ради та представники громадських організацій виступили з ініціативою брати участь у цій програмі та сприяти проведенню заходів з патріотичного виховання молоді Дніпропетровщини.
Категория: Область | Просмотров: 726 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar