Покров Среда 01.05.24, 04:28
Сайт
Главная » 2012 » Май » 19 » Губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул відкрив у Дніпропетровську Чемпіонат України з багатоборства тілоохоронців
20:57
Губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул відкрив у Дніпропетровську Чемпіонат України з багатоборства тілоохоронців
Губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул відкрив у Дніпропетровську Чемпіонат України з багатоборства тілоохоронцівГубернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул відкрив у Дніпропетровську Чемпіонат України з багатоборства тілоохоронців.  Чемпіонат триватиме з 19 по 21 вересня, участь у ньому бере 21 команда спеціальних служб та правоохоронних органів України, зокрема - Управління державної охорони України, Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ України,  Міністерства оброни України.

            Також участь у церемонії відкриття взяли участь голова облради Євген Удод, Дніпропетровський міський голова Іван Куліченко, керівники правових структур області, перший заступник керівника Національного комітету «Євро 2012» Олександр Бірсан, начальник Головного розвідувального управління Міністерства оборони України Сергій  Гмиза, головний суддя змагань Василь Вакуленко.

«Дніпропетровщина приймає кращих професіоналів-охоронців Україні. Це люди, які досконало володіють мистецтвом захисту життя іншої людини. Це гордість і еліта спецслужб і правоохоронних органів нашої країни. На міжнародних змаганнях охоронці Україні визнані одними з кращих в світі. Український досвід підготовки фахівців найвищого класу переймають інші країни. З особливою гордістю відзначу, що в нинішньому Чемпіонаті беруть участь п'ять команд охоронців спецпідрозділів Дніпропетровській області. Змагання в рамках Чемпіонату - це в першу чергу обмін досвідом та покращення взаєморозуміння та співробітництва між правоохоронними органами», - сказав Олександр Вілкул, вітаючи учасників Чемпіонату.

XVI Чемпіонат України з багатоборства тілоохоронців є не лише видовищним спортивним святом, проводитиметься й низка практичних семінарів з підвищення професійного рівня бодігардів. Обмін практичним досвідом дозволить співробітниками національних силових структур  удосконалити майстерність із професійного захисту і забезпечення безпеки.

Губернатор наголосив, що забезпечення безпеки громадян - ключова і спільна задача, яка стоїть перед службами і спецпідрозділами правоохоронних органів, і перед органами влади всіх рівнів. Олександр Вілкул повідомив, що вже в червні в рамках регіонального проекту «Безпечне місто» в Дніпропетровському міському УМВС почне працювати  автоматизована інформаційна система «Служба 102», яка дозволить скоротити час прибуття наряду на місце злочину до 5-15 хвилин. Також в людних місцях Дніпропетровська вже в червні будуть встановлені перші 11 камер відеоспостереження.

 «Ми створюємо систему, яка повинна відповідати європейським принципам забезпечення громадського правопорядку. В області створюється автоматизована інформаційна система «Служба 102», впровадження якої дозволить підвищити оперативність прибуття нарядів міліції на виклик громадян. Інформація, отримана від громадян по телефону 102, буде відразу в режимі он-лайн надходити до відповідного підрозділу та відповідного наряду міліції. Це скоротить час прибуття наряду на місце злочину до 5-15 хвилин. Уже в червні така система буде введена в Дніпропетровському міському УМВС. В подальшому - у всіх підрозділах ГУМВС України в Дніпропетровській області. Важливою складовою цієї системи також є встановлення камер відеоспостереження на головних площах, вулицях та ринках міста, місцях найбільшого скупчення людей. Всі відеоматеріали будуть виводитися на центральний монітор чергової частини міськуправління. 11 перших відеокамер спостереження будуть встановлені у Дніпропетровську в червні. Це серйозний крок щодо посилення безпеки та охорони правопорядку. Нові технічні можливості допоможуть правоохоронним органам діяти ще більш оперативно і професійно», - сказав Олександр Вілкул.

За два роки в рамках реалізації регіональної програми «Безпечна мiсто» для Дніпропетровської області було закуплено 96 спецавтомобілів, обладнаних комп'ютерами і станціями GPS. В результаті в 2011 році в регіоні розкриття злочинів підвищилася на 7,5%, а рівень злочинності знизився на 20%.

У 2012 році для Дніпропетровщини будуть закуплені ще 25 сучасних патрульних автомобілів і 3 катери для патрулювання акваторії річки Дніпро.

 

ДОВІДКА

Організаторами Чемпіонату України з багатоборства тілоохоронців виступають: Управління державної охорони України; Служба безпеки України; Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України; Фізкультурно-спортивне товариство «Динамо» України; Міжнародна федерація тілоохоронців; Дніпропетровська обласна державна адміністрація.

Оцінку результатів кожного етапу Чемпіонату забезпечуватиме поважна суддівська колегія. У її складі судді міжнародної та національної категорій. Всі дев'ятнадцять судів - професіонали з багаторічним досвідом служби в правоохоронних органах та елітних підрозділах спецслужб.

Змагання проходитимуть як серед двадцяти команд (до п'яти спортсменів у кожній), так і в особистих заліках. Упродовж трьох днів спортсмени пройдуть шість етапів Чемпіонату - виконання вправ рукопашного бою; забезпечення безпеки ВІП персони під час пішого супроводження; надання першої медичної допомоги і евакуація до автомобіля; стрілецькі вправи; подолання полоси перешкод на автомобілі; пошук вибухових пристроїв у автомобілі.

Команда-переможець національного турніру у вересні представлятиме Україну на Міжнародному Чемпіонаті з багатоборства тілоохоронців, який традиційно відбудеться у м. Ялті.

Додаткова інформація: Ігор ЗАБІЛИК - тел. моб.: (067) 507-77-64, e-mail:ugoukr@gmail.com, Ігор ВОЛОВИК - тел. моб.: (067) 565-35-00,  e-mail: press_box@i.ua

 

ІСТОРІЯ РОЗВИТКУ БАГАТОБОРСТВА ТІЛООХОРОНЦІВ

ЯК ВИДУ СПОРТУ В УКРАЇНІ

Тілохоронці - це особлива каста професіоналів. Люди, які в досконалості володіють мистецтвом убезпечення захисту життя іншої людини.

Першими професіоналами із забезпечення безпеки особи на теренах колишнього СРСР стали співробітники 9-го Управління КДБ (т.з. «дев'ятки»), які забезпечували безпеку вищих партійних і державних керівників країни.

В Україні велика увага підготовці тілоохоронців почала приділятися на початку 90-х років минулого століття. Деякі співробітники української «дев'ятки» пройшли навчання в спецшколах Росії, Великої Британії, США. Тоді ж й почав розвиватися професійно-практичний вид спорту - багатоборство тілоохоронців.

У 1995 році спортсмени-бодігарди України вперше взяли участь у міжнародних змаганнях у м. Штутгарті (Німеччина) і зайняли II місце. Через два роки команда України виборола I місце на змаганнях в м. Болонья (Італія).

У цьому ж 1997 році з ініціативи перших учасників міжнародних змагань - Леоніда КУЧЕРЯВОГО, Василя ВАКУЛЕНКА, Петра ШЕРЕКІНА, Василя КРУТОВА, за підтримки Держкомспорту України і Центральної ради фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» у Києві було проведено 1-й Чемпіонат України з багатоборства тілоохоронців. У ньому взяли участь команди Управління державної охорони України, Служби безпеки і МВС України, а також команди недержавних охоронних структур.

У вересні 1999 року національна команда України виїздить на міжнародні змагання в м. Лондон (Великобританія) і у турнірі восьми команд виборює ІІ місце. Після цих перемог школу з підготовки тілоохоронців в Україні фахівці визнали однією з кращих у світі.

Відтоді в Україні започатковується традиція проводити міжнародні змагання з багатоборства тілоохоронців.

У 2001 році Міністерством юстиції України зареєструвало новий вид спорту - багатоборство тілоохоронців, а Держкомспорту України затвердив Правила змагань і ввів їх в Єдину спортивну класифікацію України. Ці рішення стали кульмінаційними у правовому становленні цього виду спорту, потужним стимулом для наступної роботи з його розвитку.

Бодігарди-багатоборці стали отритмувати спортивні розряди, звання майстрів спорту України, майстрів спорту міжнародного класу.

У 2010 році в Україні було створено Міжнародну федерація тілоохоронців зі штаб-квартирою в м. Києві. Тоді ж було прийнято рішення про проведення щорічних Чемпіонатів світу серед тілоохоронців у Криму.

За ці роки підготовлено 32 майстри спорту України, 10 майстрів спорту міжнародного класу, 10 - суддів національної категорії та 4 судді міжнародної категорії з багатоборства тілоохоронців.
Категория: Область | Просмотров: 786 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar