Покров Четверг 16.05.24, 08:51
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 26 » Губернатор Дніпропетровщини подарував Луганській єпархії унікальну ікону Божої Матері «Умиління»
10:38
Губернатор Дніпропетровщини подарував Луганській єпархії унікальну ікону Божої Матері «Умиління»
Губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул подарував Луганській єпархії Української Православної Церкви ікону Божої Матері «Умиління», виконану дніпропетровськими майстрами в стилі петриківського розпису. Вручення образу Богородиці пройшло під час урочистостей з підйому та встановлення куполу в рамках  будівництва Храму на честь Ікони Божої Матері «Умиління» у Луганську. У заході також узяли участь архієпископ Луганський та Алчевський Митрофан, губернатор Луганщини Володимир Пристюк, перший заступник голови Дніпропетровської обласної ради Анатолій Адамський та голова Луганської обласної ради Валерій Голенко.
Олександр Вілкул привітав Владику Митрофана з призначенням на Луганську кафедру. Рішення про це  Священний Синод УПЦ ухвалив лише тиждень тому 20 липня.
«Я радий бути присутнім на цій урочистій події, вручити Вам Ікону Божої Матері «Умиління» і побажати Луганській єпархії плідного розвитку, а всім вірним Луганщини добра і щастя. Ця унікальна ікона виконана сучасними майстрами Дніпропетровщини у стилі всесвітньо відомого Петриківського розпису, який є самобутньою художньою традицією нашого народу, а також візитною карткою нашого регіону та всієї України», -  сказав Олександр Вілкул.
Він зазначив, що в 2010 році Дніпропетровщина зустрічала Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила - це була визначна подія для всієї України, вперше в історії Московський патріарх відвідав Дніпропетровський регіон.
«Це був перший візит новообраного Патріарха, який став дуже сильною духовною підтримкою для всіх віруючих та духовного розвитку суспільства. Сьогодні на Дніпропетровщині відроджуються духовні традиції, створюються нові єпархії, будуються нові храми і духовно-просвітницькі комплекси. Ведеться міжконфесійний діалог. Мені особливо приємно, що на Луганщині також йде масштабний процес духовного відродження нашого народу», - сказав Олександр Вілкул.
Губернатор Дніпропетровщини підкреслив, що встановлення куполів – особливий момент у будівництві православного храму. Адже куполи символізують головну суть християнської віри - небеса, які через Ісуса Христа відкриваються перед кожним християнином.
«Я вітаю мешканців Луганщини з цією знаменною подією в житті міста, області і всієї нашої країни. Бажаю всім щастя і добра! Упевнений, що благодатна українська земля була і буде оплотом християнської віри, духовного відродження традицій Київської Русі і самобутності українського народу», - сказав Олександр Вілкул.
Архієпископ Луганський і Алчевський Митрофан подякував Олександру Вілкулу за подарунок.
«Це підкреслює, що відродження народу, держави розпочинається з відродження духовності», - сказав Владика Митрофана.
Як повідомлялося, сьогодні офіційна делегація Дніпропетровської області перебуває з робочим візитом у луганській області в рамках міжрегіонального співробітництва Дніпропетровщини і Луганщини. 

Губернатор Дніпропетровщини подарував Луганській єпархії унікальну ікону Божої Матері «Умиління»
Категория: Область | Просмотров: 821 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar