Покров Четверг 16.05.24, 11:55
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 26
За підсумками І півріччя 2012 року Дніпропетровська область посідає ІІ місце у Всеукраїнському рейтингу з олімпійських видів спорту За підсумками І півріччя 2012 року Дніпропетровська область посідає ІІ місце у Всеукраїнському рейтингу з олімпійських видів спорту серед областей України, міст Києва та Севастополя. Рейтинг визначає Державна служба молоді та спорту України.
«Дніпропетровщина – регіон-лідер, який славиться в Україні та світі визначними здобутками своїх спортсменів. Наша область виховує справжніх чемпіонів, які підвищують престиж рідного регіону й України. Всеукраїнський рейтинг з олімпійських видів спорту ще раз підтверджує високий рівень підготовки наших спортсменів та розвитку спортивної інфраструктури на Дніпропетровщині», – сказав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.

28 липня Дніпропетровщина відзначать День хрещення Київської Русі28 липня православні віряни України відзначать День хрещення Київської Русі. Урочисті заходи відбудуться і на Дніпропетровщині. У соборах та храмах нашої області пройдуть святкові молебні. Про це  повідомили в управлінні з питань внутрішньої політики.

За перший місяць роботи у Дніпропетровському обласному перинатальному центрі народилося 311 немовлятМісяць тому розпочав свою роботу Дніпропетровський регіональний перинатальний центр, який був відкритий Прем’єр-міністром України Миколою Азаровим та губернатором Дніпропетровської області Олександром Вілкулом. Завдяки сучасному обладнанню та кваліфікованим медичним фахівцям за цей час у медичному закладі народилося 311 немовлят, з яких 10 новонароджених вагою від 500 до 1000 грамів  та 6 - від 1 000 до 1 500 грамів. Про це повідомила головний лікар Дніпропетровського регіонального перинатального центру Людмила Падалко.

Губернатор Дніпропетровщини подарував Луганській єпархії унікальну ікону Божої Матері «Умиління»Губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул подарував Луганській єпархії Української Православної Церкви ікону Божої Матері «Умиління», виконану дніпропетровськими майстрами в стилі петриківського розпису. Вручення образу Богородиці пройшло під час урочистостей з підйому та встановлення куполу в рамках  будівництва Храму на честь Ікони Божої Матері «Умиління» у Луганську. У заході також узяли участь архієпископ Луганський та Алчевський Митрофан, губернатор Луганщини Володимир Пристюк, перший заступник голови Дніпропетровської обласної ради Анатолій Адамський та голова Луганської обласної ради Валерій Голенко.

Офіційна делегація Дніпропетровщини на чолі з губернатором Олександром Вілкулом перебуває з робочим візитом у Луганській областіУ рамках розвитку міжрегіонального партнерства офіційна делегація Дніпропетровщини на чолі з Олександром Вілкулом перебуває з робочим візитом у Луганській області. До делегації входить керівництво Дніпропетровської облдержадміністрації та Дніпропетровської облради, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та обласної ради.

Олександр Вілкул: «Усі міста й райони Дніпропетровщини долучаться до урочистостей з нагоди ХХХ літніх Олімпійських ігор»26 та 27 липня 2012 року на головних площах міст і районів Дніпропетровської області відбудуться урочисті церемонії підняття Державного Прапора України та прапора Національного олімпійського комітету України з нагоди відкриття ХХХ літніх Олімпійських ігор в Лондоні.
«Дніпропетровщина пишається своїми спортсменами, які представлятимуть наш регіон та Україну на змаганнях міжнародного масштабу. Усі міста й райони Дніпропетровської області долучаться до урочистостей з нагоди відкриття ХХХ літніх Олімпійських ігор в Лондоні. Це стане ще одним знаком поваги до наших олімпійців та віри в їх перемогу на змаганнях», – сказав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.