Покров Четверг 16.05.24, 16:31
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 26 » За підсумками І півріччя 2012 року Дніпропетровська область посідає ІІ місце у Всеукраїнському рейтингу з олімпійських видів спорту
15:57
За підсумками І півріччя 2012 року Дніпропетровська область посідає ІІ місце у Всеукраїнському рейтингу з олімпійських видів спорту
За підсумками І півріччя 2012 року Дніпропетровська область посідає ІІ місце у Всеукраїнському рейтингу з олімпійських видів спорту За підсумками І півріччя 2012 року Дніпропетровська область посідає ІІ місце у Всеукраїнському рейтингу з олімпійських видів спорту серед областей України, міст Києва та Севастополя. Рейтинг визначає Державна служба молоді та спорту України.
«Дніпропетровщина – регіон-лідер, який славиться в Україні та світі визначними здобутками своїх спортсменів. Наша область виховує справжніх чемпіонів, які підвищують престиж рідного регіону й України. Всеукраїнський рейтинг з олімпійських видів спорту ще раз підтверджує високий рівень підготовки наших спортсменів та розвитку спортивної інфраструктури на Дніпропетровщині», – сказав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.
За підсумками І півріччя 2012 року І місце у Всеукраїнському рейтингу з олімпійських видів спорту посідає м. Київ (135 186 очок). ІІ місце – Дніпропетровська область (126 856 очок), ІІІ місце – Харківська область (116 434 очок).
«У рамках реалізації Комплексної стратегії розвитку регіону, визначеної Олександром Вілкулом, розширюється й оновлюється спортивна інфраструктура Дніпропетровщини. Щоб максимально розкрити потенціал наших спортсменів та сприяти досягненню ними високих результатів, в області створюються умови для якісної підготовки спортсменів. За підтримки нашого Президента Віктора Януковича у Дніпропетровську збудований сучасний комплекс «Льодова арена». До кінця цього року сучасну льодову арену буде відкрито й у Кривому Розі. Потужна спортивна база Дніпропетровського регіону дозволяє нашим спортсменам проходити якісну підготовку, підвищувати професіоналізм та досягати ще більших успіхів»,   сказала заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.
Всеукраїнський рейтинг з олімпійських видів спорту серед областей України, міст Києва та Севастополя визначається за найбільшою кількістю очок, які нараховуються за результатами виступу спортсменів у змаганнях.
Очки нараховуються кожному спортсмену за виборене місце в індивідуальних, групових і командних змаганнях та ігрових видах спорту. У змаганнях, що не включені до програми Олімпійських ігор (легка атлетика та стрільба з лука в закритих приміщеннях, плавання у 25-метровому басейні, тощо), очки зменшуються вдвічі.
Державна служба молоді та спорту України щокварталу надсилає учасникам поточні результати рейтингу. Підбиття загальних підсумків і нагородження переможців проводиться в лютому-березні наступного року. 
Категория: Область | Просмотров: 741 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar