Покров Четверг 16.05.24, 18:37
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 26 » За перший місяць роботи у Дніпропетровському обласному перинатальному центрі народилося 311 немовлят
12:51
За перший місяць роботи у Дніпропетровському обласному перинатальному центрі народилося 311 немовлят
За перший місяць роботи у Дніпропетровському обласному перинатальному центрі народилося 311 немовлятМісяць тому розпочав свою роботу Дніпропетровський регіональний перинатальний центр, який був відкритий Прем’єр-міністром України Миколою Азаровим та губернатором Дніпропетровської області Олександром Вілкулом. Завдяки сучасному обладнанню та кваліфікованим медичним фахівцям за цей час у медичному закладі народилося 311 немовлят, з яких 10 новонароджених вагою від 500 до 1000 грамів  та 6 - від 1 000 до 1 500 грамів. Про це повідомила головний лікар Дніпропетровського регіонального перинатального центру Людмила Падалко.
За чотири тижні роботи з моменту здійснення перших пологів у перинатальному центрі було проведено 303 пологів, з яких передчасних – 43; ускладнених – 262; шляхом операції кесарів розтин - 48. Серед пацієнток перинатального центру 132 мешканок Дніпропетровська, 171 – Дніпропетровської області. Протягом доби у медичному закладі  проводять у середньому 10 пологів.
«Під керівництвом губернатора області Олександра Вілкула на Дніпропетровщині створена найсучасніша система перинатальної допомоги, яка включає в себе два перинатальних центри у місті Кривий Ріг та місті Дніпропетровськ, для яких придбано найсучасніше обладнання та закуплені сучасні реанімобілі; потужну мережу міжрайонних пологових центрів, три неонатальних центри. Така система надання медичної допомоги матерям та дітям дає змогу рятувати життя породіллі та новонародженого у складній ситуації. У нашому закладі створені оптимальні умови для виходжування недоношених немовлят вагою від 500 грамів», - сказала головний лікар Дніпропетровського обласного перинатального центру Людмила Падалко.
 Зокрема, виходжування немовлят здійснюються у сучасно обладнаному відділенні інтенсивної терапії, медичне обладнання якого було поставлено благодійною організацією «Фонд Віктора Пінчука – соціальна ініціатива». На лікування однієї дитини в реанімаційному відділенні з обласного бюджету виділяють 230 грн на добу, а це один з найвищих показників в Україні.
Наразі у перинатальному центрі спостерігаються та лікуються жінки зі складним перебігом вагітності, загрозою викидня, патологією плоду, з ускладненими пологами, а також отримують лікування жінки хворі на безпліддя, гінекологічні хворі, в тому числі і дівчата-підлітки, яким роблять складні операції з широким застосуванням методу лапароскопії.
«В рамках Національного проекту нашого Президента Віктора Януковича «Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства» Дніпропетровщина перша в Україні завершила створення комплексу сучасної системи перинатальної допомоги. Завдяки цьому матері та діти мають змогу отримувати якісну медичну допомогу. Створення такої системи - це реальний внесок влади в розвиток регіону та країни у створені сучасних умов надання якісної медичної допомоги», - сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул.
У Дніпропетровському регіональному перинатальному центрі створені всі умови для проведення безпечних пологів, для виходжування новонароджених у кризовому стані, для поліпшення здоров’я матері та дитини, надання високотехнологічної допомоги хворим жінкам та немовлятам у післяпологовому періоді.
Довідка: 
Дніпропетровський регіональний перинатальний центр – це медична установа ІІІ рівня надання медичної допомоги матерям та дітям, в якій зосереджені новітні технології в акушерстві, неонатології та педіатрії, сучасне медичне обладнання та робота висококваліфікованих медичних кадрів.
Медичний заклад було відкрито 21 червня 2012 року. Створення перинатального центру відбулося в рамках реалізації Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства», який ініційовано Президентом України Віктором Януковичем. Центр складається з акушерського та гінекологічного корпусів, які розраховані на 200 ліжко-місць. 
Акушерський корпус розрахований на 89 ліжко-місць. До його складу входять: відділення патології вагітних (30 ліжок); 59 ліжок для роділь (з них 12 пологових залів); відділення новонароджених. Крім цього, у приміщені функціонує відділення інтенсивної терапії для новонароджених (7 ліжок) та жінок (6 ліжок); дві операційні зали.
У гінекологічному корпусі регіонального перинатального центру розміщено: відділення медицини плоду та патології раннього терміну вагітності (30 ліжок); відділення ургентної гінекології з малоінвазивними технологіями (40 ліжок, з них 10 ліжок – дитячої гінекології); відділення оперативної гінекології (40 ліжок); три операційні зали для цілодобового проведення гінекологічних операцій; відділення анестезіології, реанімації та інтенсивної терапії (6 ліжок).
Загальна площа перинатального центру - 18,2 тис кв м. Вартість реконструкції об’єкта - 98,4 млн грн, з них 25,2 млн грн - вартість сучасного медичного обладнання. У Дніпропетровському регіональному перинатальному центрі працюють 558 співробітників, з яких 135 лікарів (з них 4 кандидати медичних наук та 2 заслужених лікаря України) та 205 середніх медичних працівників.
Криворізький міжрайонний перинатальний центр – це лікувально-профілактичний заклад, у якому надається допомога вагітній жінці під час виношування дитини та при пологах, а також створюються умови для післяродового супроводу породіллі та для лікування новонароджених.
Категория: Область | Просмотров: 798 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar