Покров Четверг 16.05.24, 16:20
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 27 » Губернатори Дніпропетровщини і Луганщини затвердили план заходів щодо реалізації Угоди про співробітництво (фото)
09:21
Губернатори Дніпропетровщини і Луганщини затвердили план заходів щодо реалізації Угоди про співробітництво (фото)
Олександр Вілкул: «Поглиблення міжрегіональних зв’язків і розширення співробітництва між Дніпропетровщиною і Луганщиною дадуть потужний імпульс для соціально-економічного розвитку України»

Губернатори Дніпропетровщини і Луганщини Олександр Вілкул та Володимир Пристюк затвердили план заходів щодо реалізації Угоди про співробітництво між Дніпропетровською і Луганською облдержадміністраціями. Також у рамках розширення міжрегіонального співробітництва була підписана Угода про співпрацю між Дніпропетровською і Луганською обласними радами. Її підписали перший заступник голови Дніпропетровської обласної ради Анатолій Адамський та голова Луганської обласної ради Валерій Голенко.
«Наш Президент Віктор Федорович Янукович визначив сталий розвиток економіки як основу забезпечення високого рівня соціальних стандартів для наших громадян. Це основне завдання державної влади. Дорожня карта щодо підвищення якості життя людей - це Соціальні Ініціативи нашого Президента. Дніпропетровська та Луганська області є флагманами промислового розвитку України і багато в чому забезпечують той економічний ріст, який є базою для підвищення якості життя наших громадян. Разом наші області забезпечують понад чверть виробництва промислової продукції в країні та майже 23% українського експорту.  Тож поглиблення міжрегіональних зв’язків і розширення співробітництва між Дніпропетровщиною і Луганщиною дадуть потужний імпульс для соціально-економічного розвитку всієї України», - сказав Олександр Вілкул. 
Наразі Дніпропетровщина посідає провідні позиції в Україні з росту промислового виробництва, залучення прямих іноземних інвестицій, реалізації крупних інфраструктурних проектів, розвитку освіти й охорони здоров'я, росту заробітних плат та реалізації адресних соціальних програм щодо підтримки ветеранів, інвалідів, дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. 
«Дніпропетровщина готова поділитися своїм досвідом та відкрита до нових цікавих напрацювань у всіх сферах життєдіяльності. Тож запрошуємо до співробітництва всі регіони нашої держави, адже лише об’єднавши зусилля всіх областей України за підтримки центральної влади, ми побудуємо те майбутнє, про яке мріють всі українці - сильну держава з розвиненою економікою та високими соціальними стандартами», - сказав Олександр Вілкул.
«Вважаємо, що такі зустрічі дають можливість не тільки вивчати кращий досвід, але й розвивати міжрегіональні зв'язки. Це стосується і зв'язків між підприємствами, і духовних, і культурних взаємовідносин… У багатьох напрямах модернізації та реформування Дніпропетровська область є лідером. Корисні приклади має i Луганщина. Ми вивчаємо кращі напрацювання для підвищення ефективності нашої роботи в реалізації програм розвитку країни нашого Президента Віктора Януковича», - сказав Володимир Пристюк.  
Нагадаємо,  22 лютого 2011 року делегація Луганської області відвідала з робочим візитом Дніпропетровську область. Тоді губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул презентував губернатору Луганщини Володимиру Пристюку та його заступникам реалізацію масштабних інфраструктурних проектів регіону, а також кращі практики та напрацювання Дніпропетровської облдержадміністрації. Зокрема, з підвищення інвестиційної привабливості області, а також дебюрократизації та забезпечення відкритості роботи влади. Результатом зустрічі стало підписання Угоди між Дніпропетровською та Луганською облдержадміністраціями про співробітництво. 
План заходів з реалізації Угоди між Дніпропетровською і Луганською облдержадміністраціями, який підписали губернатори Олександр Вілкул та Володимир Пристюк сьогодні,  включає в себе адресні пропозиції про співробітництво: у торгово-економічній сфері; агропромисловому комплексі; секторі промисловості і розвитку інфраструктури; із залучення іноземних інвестицій; з питань зовнішньоекономічної діяльності; з питань культури і туризму; з питань надзвичайних ситуацій; у сфері науки і освіти; в будівельній галузі; з питань сім'ї, молоді та спорту; у сфері охорони здоров'я; з питань транспортного сполучення; у сфері охорони довкілля; з питань зайнятості населення.
Головне завдання Угоди між обласними радами Дніпропетровщини й Луганщини – налагодити обмін досвідом та інформацією у розробці Регіональних цільових програм, а також горизонтальні зв’язки між органами місцевого самоврядування обох областей. 

Губернатори Дніпропетровщини і Луганщини затвердили план заходів щодо реалізації Угоди про співробітництво (фото)

Губернатори Дніпропетровщини і Луганщини затвердили план заходів щодо реалізації Угоди про співробітництво (фото)
Категория: Область | Просмотров: 819 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar