Покров Четверг 16.05.24, 21:38
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 17 » Із 1 вересня жителі Дніпропетровщини з гіпертонічною хворобою отримуватимуть препарати за зниженими цінами
17:35
Із 1 вересня жителі Дніпропетровщини з гіпертонічною хворобою отримуватимуть препарати за зниженими цінами
Із 1 вересня жителі Дніпропетровщини з гіпертонічною хворобою отримуватимуть препарати за зниженими цінамиВ рамках Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича на Дніпропетровщині реалізується всеукраїнський пілотний проект з впровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для громадян з гіпертонічною хворобою.
За даними Головного управління охорони здоров`я Дніпропетровської облдержадміністрації у 2011 році у Дніпропетровській області кількість осіб з гіпертонічною хворобою складала понад 1 млн громадян. 
З метою забезпечення доступних цін на препарати для людей з гіпертонічною хворобою 25 квітня 2012 року Кабінетом Міністрів України була прийнята постанова №340 «Про реалізацію пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою». 
На Дніпропетровщині за ініціативи губернатора Олександра Вілкула з метою контролю за впровадженням заходів щодо регулювання цін на лікарські засоби для осіб з гіпертонічною хворобою створена спеціальна Робоча група. До складу Робочої групи, яку очолив перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації В`ячеслав Задорожний, увійшли представники структурних підрозділів облдержадміністрації, Державної служби з лікарських засобів у Дніпропетровській області, антимонопольного комітету, Дніпропетровської медичної академії, комісії охорони здоров`я обласної ради та обласного комунального підприємства «Фармація».
«Наразі в лікувально-профілактичних закладах області, що надають первинну медико-санітарну допомогу (амбулаторії загальної практики – сімейної медицини), впроваджено реєстр пацієнтів з гіпертонічною хворобою. Це потрібно для того, щоб визначити необхідну кількість ліків для пацієнтів цієї категорії. Крім того, Державною службою з лікарських засобів проводиться контроль за наявністю в аптечних мережах препаратів для лікування серцево-судинних захворювань та за націнкою на такі препарати. Завдяки таким заходам вже у вересні 2012 року громадяни з гіпертонічною хворобою зможуть купувати необхідні медичні препарати на 60-70% дешевше», - сказав начальник відділу лікувально-профілактичної допомоги дорослому населенню Головного управління охорони здоров`я Дніпропетровської облдержадміністрації Вадим Михайлюта.
Постанова Кабінету Міністрів «Про реалізацію пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою» передбачає два етапи зниження ціни на гіпотензивні препарати. Перший етап – встановлення граничного рівня оптово-збутових цін на лікарські засоби для лікування гіпертонії, надбавки на які не перевищуватимуть 10% вартості препарату  для оптової торгівлі та 25% - для роздрібної.
Другий етап – пацієнт за рецептом від лікаря буде отримувати в аптеках препарати за зниженими цінами, а різниця в ціні буде компенсована  аптекам за державний кошт.
«Доступність медичних препаратів – це велика частина успіху у подоланні серцево-судинних захворювань. Але не менш важливим є й інформування осіб з гіпертонічною хворобою про необхідність постійного контрольованого  вживання гіпотензивних препаратів. Саме безперервний прийом цих ліків допоможе уникнути таких ускладнень, як гіпертонічний криз, інфаркт міокарду, інсульт тощо»,  - сказав начальник відділу лікувально-профілактичної допомоги дорослому населенню Головного управління охорони здоров`я Дніпропетровської облдержадміністрації Вадим Михайлюта.
Категория: Область | Просмотров: 801 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar