Покров Понедельник 20.05.24, 22:51
Сайт
Главная » 2012 » Июнь » 13 » Юрій Павленко: «Дніпропетровщина – провідний регіон по влаштуванню дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування»
13:20
Юрій Павленко: «Дніпропетровщина – провідний регіон по влаштуванню дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування»
Юрій Павленко: «Дніпропетровщина – провідний регіон по влаштуванню дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування»Дніпропетровщина – провідний регіон по влаштуванню дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу. Про це повідомив Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко під час наради з головами обласних державних адміністрацій.
Він зазначив, що кількість дітей-сиріт, влаштованих у прийомні сім'ї, дитячі будинки сімейного типу, постійно збільшується. Зокрема, в Україні за п’ять місяців цього року в прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу було влаштовано 614 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування – це на 236 більше, ніж за аналогічний період минулого року. Загалом станом на 01 червня цього року у прийомних сім’ях і дитбудинках сімейного типу виховується 10 тис 481 дитина.
Він наголосив, що такі показники є результатом ефективного виконання облдержадміністраціями завдань Президента України Віктора Януковича щодо реалізації права на виховання в сім’ї кожної дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування. 
Найкращі результати в реалізації цього права демонструє Дніпропетровська область, а також Київська, Кіровоградська, Луганська, Харківська, Херсонська, Тернопільська, Рівненська, Одеська та Миколаївська області.
Зокрема, в Дніпропетровській області за 5 місяців цього року вже 172 вихованця інтернатних закладів усиновлено та влаштовано в сімейні форми виховання. 
Нагадаємо, що на Дніпропетровщині реалізується масштабний проект «Родина для дитини», створений за ініціативи губернатора Олександра Вілкула Дніпропетровською облдержадміністрацією та благодійним фондом Ріната Ахметова «Розвиток України». У рамках цього проекту в регіоні створюється сучасна система з розвитку сімейних форм виховання, в тому числі адресної роботи з дітьми та сім'ями, які опинилися в складних життєвих обставинах, з метою недопущення соціального сирітства. У рамках цього проекту губернатор поставив завдання щорічно влаштовувати близько 20% вихованців інтернатів в сімейні форми виховання та усиновлення. Зокрема, в 2011 році 494 вихованця інтернатів області усиновлено та влаштовано в сімейні форми виховання. Це більше 20% дітей, які перебували в тому році в інтернатних закладах.
Як повідомлялось раніше, у Дніпропетровській області відбувся круглий стіл на тему: «Шляхи розвитку сімейних форм виховання у Дніпропетровській області», де були були підбиті підсумки роботи регіонального проекту «Родина для дитини» за перші п'ять місяців 2012 року та визначені перспективи його реалізації до кінця 2012 року.
Категория: Область | Просмотров: 635 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar