Покров Четверг 16.05.24, 18:52
Сайт
Главная » 2012 » Июнь » 13
Члени Громадської платформи з питань медичної реформи та представники батьківського руху «За наших дітей» оцінили якість медичних послугНа Дніпропетровщині тривають перевірки якості медобслуговування в Центрах первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД). На сьогодні членами Громадської платформи з питань медичної реформи, представниками Дніпропетровської обласної ради та головного управління охорони здоров`я відвідані 7 з 12 Центрів у Дніпропетровську та Павлоградський ЦПМСД.
13 червня члени Громадської платформи спільно з представниками батьківського руху «За наших дітей» відвідали ЦПМСД № 9 у Дніпропетровську.
10 амбулаторій загальної практики – сімейної медицини, що входять до складу ЦПМСД №9, обслуговують мешканців Амур-Нижньодніпровського та Індустріального районів.
Під час відвідування амбулаторій, громадські активісти оцінили зручність розташування кабінетів лікарів, розмежування потоків пацієнтів, чистоту та охайність приміщень.

На Дніпропетровщині пройшов другий тур Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець 2012 року»На Дніпропетровщині пройшов другий тур Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець 2012 року». У II турі взяли участь 48 державних службовців апарату та структурних підрозділів облдержадміністрації та райдержадміністрацій. Конкурсанти виконали тестові та практичні завдання, проходили співбесіду та демонстрували ораторське мистецтво у публічному виступі. За результатами ІІ туру буде визначено 2 кращих державних службовця серед структурних підрозділів облдержадміністрації та 2 – серед райдержадміністрацій в номінаціях «Кращий керівник» та «Кращий спеціаліст».

У Петриківці відкрито новий дитячий майданчик, створений за мотивами дитячої творчостіУ рамках програми губернатора Олександра Вілкула з розвитку інфраструктури для дитячого відпочинку начальник Головного територіального управління МЧС у Дніпропетровській області Віктор Бутківський відкрив дитячий майданчик у дитсадку «Сонечко» міста Петриківка. Особливість цього майданчика в тому, що ідеї для створення майданчика черпалися з дитячої творчості. На території дитсадку встановлені казкові герої, лавки, побудоване маленьке дитяче містечко, прикрасою майданчика стали декоративні вироби, виготовлені дітьми. 

У дитячому оздоровчому комплексі «Дзержинець» проходитиме День з безпеки життєдіяльності дітей «Захисти себе та ліс від пожежі»13 червня в дитячому оздоровчому комплексі ПАТ «Дніпровський меткомбінат» «Дзержинець», що знаходиться в Царичанському районі Дніпропетровщини, пройшов День знань з питань безпеки життєдіяльності дітей «Захисти себе та ліс від пожежі». У заході взяли участь начальник управління державного нагляду з питань пожежної безпеки підполковник служби цивільного захисту Євген Аржанцев, начальник управління державного нагляду з питань техногенної безпеки підполковник служби цивільного захисту Віталій Оксень та керівництво ПАТ «Дніпровський меткомбінат» та профспілки підприємства.

У Дніпропетровську відбувся круглий стіл з питань туберкульозу в рамках проекту «Зупинимо туберкульоз в Україні»13 червня в рамках проекту «Адвокація: мобілізація політичної волі», що реалізується в рамках програми «Зупинимо туберкульоз в Україні», відбувся круглий стіл під гаслом «Туберкульоз виліковний» за участю медиків, членів громадських організацій та представників духовенства. Обговорювали особливості захворювання та шляхи їх вирішення.
Проект «Адвокація: мобілізація політичної волі» функціонує в рамках програми «Зупинимо туберкульоз в Україні». Він спрямований на залучення громадських організацій, засобів масової інформації, державних установ та місцевих органів влади, а також інших впливових структур у кожному регіоні Україні до співпраці заради подолання розповсюдження туберкульозу в нашій країні

За перший тиждень роботи до контакт-центру «Гаряча лінія Олександра Вілкула» надійшло 1007 звернень«На гарячу лінію контакт-центру надходить велика кількість дзвінків. Це свідчить про довіру жителів регіону до губернатора. Кожний телефонний дзвінок до «гарячої лінії» - це окрема історія життя людини, і ми не залишаємося осторонь. Губернатор Олександр Вілкул особисто контролює вирішення питань, з якими звернулися громадяни. Важливо, що на «гарячу лінію» від жителів регіону надходять і пропозиції щодо покращення благоустрою міст та районів. Всі пропозиції та ініціативи направляються до профільних управлінь облдержадміністрації, міст та районів, де вивчаються спеціалістами для подальшого впровадження у життя. Ми вдячні небайдужим громадянам за їх активну громадську позицію та участь у процесі розвитку та розбудови Дніпропетровщини», - сказала начальник відділу роботи із зверненнями громадян облдержадміністрації Олена Хохба.

У Дніпропетровську відбувся семінар-тренінг «Соціальне партнерство як феномен інноваційного суспільства»У рамках проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» за ініціативи Олександра Вілкула відбувся семінар-тренінг «Соціальне партнерство як феномен інноваційного суспільства». У семінарі взяли участь: начальник головного управління освіти та науки облдержадміністрації Олександр Демчик, завідуюча навчально-методичного відділу атестації навчальних закладів регіону та координації роботи з керівними кадрами Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти (ДОІППО) Тетяна Кравченко, керівники управлінь, відділів освіти Дніпропетровської області, представники громадськості.

Юрій Павленко: «Дніпропетровщина – провідний регіон по влаштуванню дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування»Дніпропетровщина – провідний регіон по влаштуванню дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу. Про це повідомив Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко під час наради з головами обласних державних адміністрацій.
Він зазначив, що кількість дітей-сиріт, влаштованих у прийомні сім'ї, дитячі будинки сімейного типу, постійно збільшується. Зокрема, в Україні за п’ять місяців цього року в прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу було влаштовано 614 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування – це на 236 більше, ніж за аналогічний період минулого року. Загалом станом на 01 червня цього року у прийомних сім’ях і дитбудинках сімейного типу виховується 10 тис 481 дитина.

Інформація про стан потерпілих внаслідок загорання, яке сталося у Дніпропетровську 11.06.2012 у вагоні трамвая маршруту №1За даними головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації бригадами швидкої медичної допомоги, які прибули на місце пригоди протягом 5 хвилин, медична допомога надана 11 особам, з яких госпіталізовано 10. 
Станом на 9:00 13 червня  на стаціонарному лікуванні перебувають 6 осіб:
5 – у КЗ «Дніпропетровська міська клінічна лікарня №2»
1 – у КЗ «Дніпропетровська міська клінічна лікарня №9» 
Загальний стан всіх постраждалих, які перебувають на стаціонарному лікуванні, задовільний. 

Шановні жителі та гості Дніпропетровщини, виконуйте елементарні правила поведінки на воді, привчайте до цього дітей!Шановні  громадяни!

Керівництво області звертається до вас із проханням виконувати елементарні правила поведінки на воді під час купального сезону, щоб попередити можливі трагічні наслідки. Трагедії на воді найчастіше трапляються через нехтування населенням правилами поведінки, вживання спиртних напоїв, купання у невідведених і необлаштованих місцях та через те, що діти залишаються без нагляду дорослих.
Шановні жителі та гості Дніпропетровщини, виконуйте елементарні правила поведінки на воді, привчайте до цього дітей!
Станом на 11 червня 2012 року кількість загиблих на воді з початку року склала – 27 осіб, з них 4 дитини. За літній період 2012 року загинуло 12 людей, з них 2 дитини.


Управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Дніпропетровської облдержадміністрації 

До уваги мешканців Дніпропетровщини!Із 10 червня 2012 року на автомобільних дорогах загального користування області діє тимчасове обмеження руху для великовагового транспорту загальною вагою 24 тонни та навантаженням на вісь 7 тонн з 8:00 до 23:00 при підвищенні температури повітря понад +280C. 
Обмеження руху здійснюється для того, щоб зберегти дорожнє покриття автомобільних доріг від передчасних руйнувань у період тривалої спекотної погоди.

За інформацією управління транспорту, зв’язку та дорожнього будівництва Дніпропетровської облдержадміністрації