Покров Понедельник 20.05.24, 22:02
Сайт
Главная » 2012 » Июнь » 13 » На Дніпропетровщині пройшов другий тур Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець 2012 року»
22:20
На Дніпропетровщині пройшов другий тур Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець 2012 року»
На Дніпропетровщині пройшов другий тур Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець 2012 року»На Дніпропетровщині пройшов другий тур Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець 2012 року». У II турі взяли участь 48 державних службовців апарату та структурних підрозділів облдержадміністрації та райдержадміністрацій. Конкурсанти виконали тестові та практичні завдання, проходили співбесіду та демонстрували ораторське мистецтво у публічному виступі. За результатами ІІ туру буде визначено 2 кращих державних службовця серед структурних підрозділів облдержадміністрації та 2 – серед райдержадміністрацій в номінаціях «Кращий керівник» та «Кращий спеціаліст».

«Перехід на нову модель роботи державного службовця – його орієнтація на конкретний результат, на надання якісних послуг нашим громадянам і відповідальне ставлення до своєї роботи – все це складові адміністративної реформи, яку впроваджує наш Президент Віктор Федорович Янукович. Чітке знання та дотримання етичних стандартів законодавства, стратегічне бачення розвитку напрямку державного управління – сучасні вимоги до державного службовця. Конкурс «Кращий державний службовець» - це елемент заохочення державних службовців до саморозвитку та професійного зростання. Кваліфікованість кадрів в органах влади – важлива складова високої якості надання адміністративних послуг громадянам», - сказав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.
Для удосконалення роботи, окрім участі в конкурсах, державні службовці Дніпропетровщини застосовують на практиці проектні підходи. Завдяки цьому діяльність влади і державних службовців (менеджерів) спрямована на досягнення конкретного результату соціально-економічного розвитку, а він є основою підвищення якості життя громадян. Для підготовки й виховання менеджерів державної служби в області з листопада 2011 року реалізується масштабний проект «Державне управління завтрашнього дня». До нього обласна влада залучила провідну світову консалтингову компанію в сфері управління та HR „Hay Group”. Ця компанія вже успішно реалізувала проекти в сфері державного менеджменту в десятках країн. 
Крім цього, у грудні 2011 року обласна влада разом з міжнародною консалтинговою компанією «Deloitte» розпочала реалізацію ще одного ключового проекту «Побудова системи планування та контролю для облдержадміністрації». 
Обидва проекти реалізуються у відповідності до Рамкової угоди між облдержадміністрацією та Національним агентством України з питань державної служби, яка була підписана губернатором Дніпропетровщини Олександром Вілкулом та Головою Національного агентства України з питань державної служби В’ячеславом Толковановим 7 жовтня 2011 року. У документі визначені напрямки та методи співпраці обласної влади з Нацагентством у рамках завдань, поставлених Президентом України Віктором Януковичем.
Важливою складовою вирішення питань покращення державної служби є нове законодавство у цій сфері, зокрема Закон України «Про державну службу».
«Приємно відзначити, що рівень державних службовців Дніпропетровщини, який демонструється на конкурсі, за останні два роки значно підвищився. Це результат ефективної роботи губернатора Олександра Вілкула з упровадження сучасних підходів до державного управління», - сказала начальник управління державної служби Головдержслужби України в Дніпропетровській області Олена Молошна.
Саме на новаціях законодавства про державну службу в Україні робиться акцент при проведенні у 2012 році п’ятого Всеукраїнського щорічного конкурсу «Кращий державний службовець». 
Нагадаємо, що Всеукраїнський конкурс «Кращий державний службовець» проводиться в три тури: 
І – відбірковий (березень-квітнь); ІІ – регіональний (травень-червень);               ІІІ – всеукраїнський (вересень-жовтень). 
Підсумки ІІ туру будуть підбиті протягом тижня.
Із моменту започаткування конкурсу свою професійну кваліфікацію підвищили майже 38 тисяч державних службовців центральних та місцевих органів виконавчої влади, інших державних органів. Популярність конкурсу щороку зростає, якщо у 2008 році в ньому взяли участь близько 6 тис службовців, то в 2011 році – більше 10 тисяч державних службовців. 
Минулого року від Дніпропетровської області в конкурсі взяли участь 307 державних службовців. У другому турі конкурсу в номінації «Кращий керівник» перемогли Тетяна Романовська (заступник начальника відділу по роботі органів служби безпеки внутрішніх справ та з виконання покарань управління взаємодії з правоохоронними органами, оборонної та мобілізаційної роботи облдержадміністрації) та Марина Мажара (начальник відділу адресної допомоги управління праці та соціального захисту населення Криворізької райдержадміністрації); у номінації «Кращий спеціаліст» перемогу одержали Юлія Коба (головний спеціаліст відділу адміністрування Державного реєстру виборців Дніпропетровської облдержадміністрації) та Вікторія Мойсак (головний спеціаліст юридичного відділу Нікопольської райдержадміністрації).
Матеріали щодо умов проведення конкурсу «Кращий державний службовець 2012 року» розміщені на офіційному веб-порталі Нацдержслужби України (www.nads.gov.ua).
Категория: Область | Просмотров: 790 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar