Покров Понедельник 20.05.24, 20:16
Сайт
Главная » 2012 » Июнь » 13 » У Дніпропетровську відбувся семінар-тренінг «Соціальне партнерство як феномен інноваційного суспільства»
13:32
У Дніпропетровську відбувся семінар-тренінг «Соціальне партнерство як феномен інноваційного суспільства»
У Дніпропетровську відбувся семінар-тренінг «Соціальне партнерство як феномен інноваційного суспільства»У рамках проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» за ініціативи Олександра Вілкула відбувся семінар-тренінг «Соціальне партнерство як феномен інноваційного суспільства». У семінарі взяли участь: начальник головного управління освіти та науки облдержадміністрації Олександр Демчик, завідуюча навчально-методичного відділу атестації навчальних закладів регіону та координації роботи з керівними кадрами Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти (ДОІППО) Тетяна Кравченко, керівники управлінь, відділів освіти Дніпропетровської області, представники громадськості.
Учасники семінару розглянули питання формування громадських відносин за принципами соціального партнерства. Початковою ланкою в цьому процесі було визначено шкільну освіту, а саме, громадсько активну школу.
Модель громадсько активної школи (ГАШ) передбачає не просто надання освітніх послуг учням, але й розвиток громади, залучення батьків та мешканців до вирішення соціальних та інших питань, які існують як у школі, так і в громаді. Така модель навчального закладу сприяє удосконаленню навичок громадської активності та самореалізації дитини. Процеси, що відбуваються на базі загальноосвітнього закладу, розподіляються на три напрями: демократизація, волонтерство, партнерство. У рамках кожного напряму визначаються цілі, розробляються технології, з'являється цілісна система роботи всієї школи.
Громадсько активні школи мають давній досвід діяльності у країнах Західної Європи та США. Пізніше вони почали розвиватися у таких країнах, як Угорщина, Боснія та Герцеговина, Сербія, Словаччина, Росія. В Україні рух ГАШ зародився у 2003 році. 
«Сучасна школа повинна давати учням не тільки знання, уміння та навички. Вона має виховувати соціально адаптовану та громадсько активну особистість. У рамках регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» за ініціативи Олександра Вілкула в області, незалежно від місця проживання, створюються рівні можливості для гармонійного розвитку дітей та отримання ними знань. Завдання влади та педагогів – сприяти розвитку нових стандартів освіти, розкривати потенціал кожної дитини та її родини, забезпечувати позитивний зв'язок між школярем і суспільством», – сказала завідуюча навчально-методичного відділу атестації навчальних закладів регіону та координації роботи з керівними кадрами Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти (ДОІППО) Тетяна Кравченко.


Категория: Область | Просмотров: 693 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar