Покров Четверг 16.05.24, 12:26
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 31 » Команда з Дніпропетровської області посіла друге місце в Міжнародному чемпіонаті з футболу «Єдність заради миру»
20:55
Команда з Дніпропетровської області посіла друге місце в Міжнародному чемпіонаті з футболу «Єдність заради миру»
Команда з Дніпропетровської області посіла друге місце в Міжнародному чемпіонаті з футболу «Єдність заради миру»Команда з Дніпропетровської області посіла друге місце в Міжнародному чемпіонаті з футболу «Єдність заради миру» серед дітей, позбавлених батьківського піклування. Чемпіонат відбувся 27 липня 2012 року на стадіоні «Шахтар» у Донецьку. Більше 100 дітей віком від 12 до 14 років із 10 областей України взяли участь у чемпіонаті. 
Команда з Дніпропетровської області була нагороджена путівками до Міжнародного дитячого центру «Артек» у серпні цього року, коли в «Артеку» проходитиме фінал «Дитячої Нової Хвилі». Також там відбудеться матч між конкурсантами й учасниками чемпіонату «Єдність заради миру». 
«У вирішенні проблеми сирітства ми застосовуємо різні підходи: розвиваємо сімейні форми виховання, влаштовуємо дітей, позбавлених батьківського піклування, в родини завдяки порталу www.sirotstvy.net, піклуємося про їх долі. Наш фонд підтримує регіональний проект «Родина для дитини», який реалізується за ініціативи губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула та спрямований на профілактику соціального сирітства. Заохочуючи проведення таких заходів, як дитячий футбольний чемпіонат, ми розвиваємо духовну й культурну сторону і дітей, і дорослих. Матч показав нам усім, що це добрі, відкриті діти, котрим подобається пізнавати нове, котрі прагнуть перемагати, зокрема, й у футболі. Ці діти постійно знаходяться в стані боротьби. Вони багато з чим справляються самотужки. Ми, дорослі, відповідальні за життя і долі цих дітей. Спільними зусиллями ми забезпечимо їм щасливе дитинство та безхмарне майбутнє», – сказав директор благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» Анатолій Заболотний.
У Донецьку для дітей була організована пізнавально-розважальна програма. Юні спортсмени відвідали тренувальну базу команди «Кірша», побували в музеї футбольного клубу, а також на одному з кращих стадіонів Європи – «Донбас Арені». З дітьми займались професійні психологи й педагоги.
Нагадаємо, що на Дніпропетровщині за ініціативи губернатора Олександра Вілкула та за підтримки благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» реалізується регіональний проект «Родина для дитини». Проект спрямований на розвиток сімейних форм виховання та профілактику соціального сирітства. 
У рамках проекту «Родина для дитини» голова облдержадміністрації Олександр Вілкул поставив завдання щорічно влаштовувати близько 20% вихованців інтернатів Дніпропетровщини в сімейні форми виховання та усиновлення. Зокрема, в 2011 році 494 вихованця інтернатів області усиновлено та влаштовано в сімейні форми виховання. Це більше 20% дітей, які перебували в інтернатних закладах минулого року. 
У 2012 році планується усиновити та влаштувати в сімейні форми виховання 20%, а це щонайменше 226 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, серед вихованців інтернатів області. За сім місяців 2012 року вже 256 вихованців інтернатних закладів усиновлено та влаштовано в сімейні форми виховання.
Створення дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ) та прийомних сімей є одним із ефективних шляхів розвитку сімейних форм виховання. На сьогодні в Дніпропетровській області вже функціонує 74 ДБСТ та 337 прийомних сімей, в яких виховуються 1130 дітей.
Як повідомлялося раніше, в рамках Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича за завданням губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині працює «гаряча» лінія «Якщо образили дитину» Дніпропетровського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді за номером (056) 370-48-19. Основною метою «гарячої» лінії є своєчасне надання допомоги дітям, які опинилися в складних життєвих обставинах. Гаряча лінія дозволить оперативно отримувати інформацію від громадян, що дасть можливість проводити попереджувальні заходи. Працює «гаряча» лінія з понеділка по п'ятницю з 9:00 до 17:00.
Довідка:
Благодійний фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» – неприбуткова організація, заснована 15 липня 2005 року. Місія фонду – працювати для людей, усуваючи причини актуальних суспільних проблем; впроваджуючи кращий зарубіжний досвід; досягаючи максимального результату кожним своїм проектом і дією. Напрями діяльності фонду: сучасна освіта й виховання, здоров’я нації, культурна спадщина, адресна допомога. 
Категория: Область | Просмотров: 694 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar