Покров Четверг 16.05.24, 12:29
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 24 » Медики Миколаївщини високо оцінили процес модернізації охорони здоров`я на Дніпропетровщині
21:25
Медики Миколаївщини високо оцінили процес модернізації охорони здоров`я на Дніпропетровщині
Медики Миколаївщини здійснили робочу поїздку до Томаківського району Дніпропетровської області з метою вивчення позитивного досвіду колег у реалізації процесу модернізації медичної галузі. Делегація медичних фахівців з Миколаївської області позитивно оцінила якість проведення модернізації охорони здоров`я на Дніпропетровщині та висловила подяку дніпропетровським медикам за плідну співпрацю.
Згідно з розпорядженням голови Миколаївської облдержадміністрації Миколи Круглова «Про затвердження заходів з реформування галузі охорони здоров`я Миколаївської області на 2012 рік» делегація медиків з Миколаївської області здійснила робочий візит до Дніпропетровщини з метою вивчення досвіду дніпропетровських медиків у процесі модернізації охорони здоров`я. 
У робочій поїздці до медичних закладів Томаківського району взяли участь представники управління охорони здоров`я Миколаївської облдержадміністрації та 20 головних лікарів медичних закладів Миколаївської області.
На Дніпропетровщині медиків Миколаївщини зустрічали представники Головного управління охорони здоров`я Дніпропетровської облдержадміністрації, Томаківської райдержадміністрації та головні лікарі лікувально-профілактичних закладів Томаківського району.
«На Дніпропетровщині активно проходить  процес модернізації охорони здоров`я, позитивні результати якого вже змогли оцінити, як пацієнти, так і медичні фахівці. Тому ми завжди готові ділитися досвідом з нашими колегами з інших областей. Те, що медичні фахівці з Миколаївщини приїхали вивчати саме наш досвід, є гарним тому підтвердженням», - сказала заступник начальника Головного управління охорони здоров`я Дніпропетровської облдержадміністрації Олена Лугова.
Під час зустрічі медиків Миколаївщини ознайомили з роботою медичних закладів Томаківського району Дніпропетровської області, а саме з роботою центральної районної лікарні, Центру первинної медико-санітарної допомоги, підстанції швидкої допомоги, пункту тимчасового базування швидкої допомоги. Також члени делегації оглянули роботу Вищетарасівської амбулаторії, як приклад вдалого перепрофілювання лікарні на 25 ліжок в амбулаторію загальної практики – сімейної медицини.
Медичні фахівці Миколаївщини відзначили, що в процесі модернізації охорони здоров`я на Дніпропетровщині створені всі умови для підвищення якості надання медичної допомоги та комфорту пацієнтів. 
Всі автомобілі швидкої допомоги в області оснащені сучасною системою GPS-навігації, у всіх підрозділах швидкої медичної допомоги встановлені архіватори мови, а бригади «швидкої» забезпечені засобами радіо- та мобільного зв`язку. Все це у поєднанні з принципом екстериторіальності, коли на виклик їде та карета «швидкої», що територіально знаходиться найближче до пацієнта, має на меті доїзд швидкої допомоги за 20 хвилин у сільській місцевості та 10 хвилин у містах.
Крім того, у Дніпропетровській області закуплені сучасні реанімобілі, які дозволяють перевозити в належних умовах новонароджених вагою від 500 грамів. Завдяки покращенню стану доріг та сучасному обладнанню реанімобілів  ліквідувалось таке поняття, як «нетранспортабельність» пацієнта. 
«Ми ознайомилися з тим, як проходить реформування системи охорони здоров`я на Дніпропетровщині та отримали вичерпні відповіді на всі питання, що нас цікавили. Наші фахівці зрозуміли, у якому напрямку Миколаївській області рухатися далі у реформуванні медичної галузі», - сказала заступник начальника управління охорони здоров`я Миколаївської облдержадміністрації Ірина Шамрай.
Члени делегації з Миколаївщини високо оцінили якість проведення модернізації охорони здоров`я на Дніпропетровщині, зокрема роботу мережі соціальних ліжок у сільських районах. 
 Медичні фахівці з Миколаївської області були вдячні дніпропетровським колегам за надану можливість оцінити хід реформування медичної галузі, отриманий досвід, плідну співпрацю та теплий прийом.
Довідка: Томаківський Центр первинної медико-санітарної допомоги, який обслуговує майже 26 тис населення, включає в себе 6 амбулаторій загальної практики – сімейної медицини, 15 фельдшерсько-акушерських пунктів та 3 медичні пункти.
Для проведення ремонтних робіт у Томаківському Центрі первинної медико-санітарної допомоги з обласного бюджету виділено 100 тис грн, з місцевого – 15 тис грн.
Вищетарасівська амбулаторія обслуговує понад 6 тис мешканців 13 прилеглих сіл. Медичну допомогу в амбулаторії надають двоє сімейних лікарів та двоє педіатрів.






Категория: Область | Просмотров: 845 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar