Покров Четверг 16.05.24, 08:35
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 13 » На Дніпропетровщині для аналізу процесу модернізації охорони здоров’я залучені міжнародні експерти
13:47
На Дніпропетровщині для аналізу процесу модернізації охорони здоров’я залучені міжнародні експерти
На Дніпропетровщині для аналізу процесу модернізації охорони здоров’я залучені міжнародні експертиНа Дніпропетровщині триває процес модернізації охорони здоров’я, до якого залучені як провідні вітчизняні експерти, представники науки, медичної спільноти, органів місцевого самоврядування, так і міжнародні експерти. Так до розробки проекту «Модернізація охорони здоров’я» були залучені експерти  міжнародної консалтингової компанії «Делойт», яка має досвід реалізації подібних проектів у десятках країнах. Наразі на Дніпропетровщині розпочалась реалізація проекту з вивчення та аналізу змін у медичній галузі, що проводить Київський Інститут Економічних Досліджень та Політичних Консультацій в рамках гранту Міжнародного фонду «Відродження».
Дніпропетровська область є одним з чотирьох пілотних регіонів, де реалізується нова система охорони здоров'я. З метою підвищення якості та доступності медичних послуг був розроблений проект «Модернізація системи охорони здоров'я в Дніпропетровській області». Вперше такий документ був створений системно, за європейським зразком, із залученням провідних вітчизняних експертів, представників науки, медичної спільноти, органів місцевого самоврядування, а також міжнародної консалтингової компанії «Делойт», яка має досвід реалізації подібних проектів в десятках країн.
Наразі на Дніпропетровщині розпочалась реалізація проекту з вивчення та аналізу змін у медичній галузі, який проводить Київський Інститут Економічних Досліджень та Політичних Консультацій в рамках гранту Міжнародного фонду «Відродження».
 Протягом восьми місяців над проектом працюватимуть провідні економісти та соціологи Інституту Економічних Досліджень та Політичних Консультацій, а також експерти медичної галузі з Дніпропетровської області.
Дніпропетровщина є першим серед чотирьох пілотних регіонів України з впровадження медичної реформи, де проводяться подібні дослідження. У вересні 2012 року цей проект розпочнеться у Донецькій та Вінницькій областях.
Експерти Інституту займатимуться моніторингом медичних закладів області, вивчатимуть думку громадськістю та медиків під час зустрічей та обговорень процесу модернізації охорони здоров’я.

Наразі дослідники Інституту відвідали вже декілька Центрів первинної медико-санітарної допомоги м.Дніпропетровська, зокрема Центри №3 та №8, медичні заклади Кривого Рогу,  сільські амбулаторії. На черзі – знайомство із модернізованою службою швидкої медичної допомоги Дніпропетровської області та візит до Дніпропетровського регіонального перинатального центру.
«Дніпропетровщина є одним з пілотних регіонів, де впроваджується медична реформа. Процес реформування медичної галузі у Дніпропетровській області відбувався дуже стрімко, саме тому виникли деякі суперечливі питання. Звісно, потрібен час для їх вирішення, але це робиться. Великим позитивом є те, що обласна влада дуже тісно співпрацює з громадськістю, враховує її думку. 
Ми побачили, що триває підготовка лікарів, іде облаштування лікарень, амбулаторій, а лікар загальної практики, який виходить на роботу, отримує повний соціальний пакет, що необхідний йому для надання якісної медичної допомоги. Окрім цього, збільшена заробітна плата лікарям первинної ланки. 
Очікується, що медичні послуги стануть якіснішими, адже головна мета медичної реформи - підвищити якість та доступність медичних послуг. Наразі ми можемо говорити про те, що реформа йде правильним напрямком», - сказала провідний дослідник Інституту Економічних Досліджень та Політичних консультацій Олександра Бетлій.
Остаточні висновки та результати досліджень представники Київського Інституту Економічних Досліджень та Політичних Консультацій нададуть у лютому 2013 року. 
«На Дніпропетровщині до прийняття рішень у процесі модернізації охорони здоров’я активно залучаються експерти медичної галузі, представники науки, Міністерства охорони здоров’я України, медичної спільноти та громадськості. Спільними зусиллями розробляються оптимальні варіанти рішень для підвищення якості та доступності медичних послуг», - сказала заступник начальника головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Олена Лугова.
Категория: Область | Просмотров: 694 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar