Покров Суббота 01.06.24, 02:02
Сайт
Главная » 2012 » Август » 15 » На Дніпропетровщині розширено штат соціальних працівників
16:08
На Дніпропетровщині розширено штат соціальних працівників
Олександр Вілкул: «На Дніпропетровщині завдяки збільшенню кількості соціальних працівників за перший місяць їх роботи проінспектовано понад 5,5 тис  сімей, що в п'ять разів більше, ніж до введення нових посад»

У рамках реалізації Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича на Дніпропетровщині розширено штат соціальних працівників. Це забезпечує адресний підхід до кожної родини, яка перебуває у складних життєвих обставинах. За липень 2012 року на Дніпропетровщині соціальними працівниками вже проінспектовано більше 5,5 тис родин. Із них під соціальний супровід взято 1091 сім’ю. За дорученням губернатора Олександра Вілкула його заступник Іван Ступак зустрівся з однією з цих родин. Він поспілкувався із сім’єю Трандафір, перевірив умови проживання дітей та ефективність послуг, наданих соціальним працівником, який закріплений за цією сім’єю. Також Іван Ступак подарував родині новий холодильник.
«Дуже важливо своєчасно виявити проблему в родині, яка перебуває у складних життєвих обставинах, та надати їй всю необхідну допомогу. Це принципова позиція нашого Президента Віктора Януковича та губернатора Олександра Вілкула. На соціальних працівників покладається велика відповідальність – попередити вилучення дітей із родини та допомогти сім’ї вийти з кризової ситуації. Введення 671 додаткової посади фахівців із соціальної роботи на Дніпропетровщині вже дає позитивні результати. За перший місяць роботи соціальних працівників проінспектовано понад 5,5 тис сімей, що в п'ять разів більше, ніж до введення нових посад. Сьогодні я особисто відвідав одну з родин, які вже отримують необхідну допомогу. Я бачу, що результати впровадження такої системи в нашій області дуже переконливі», – сказав Іван Ступак.
Олена Трандафір проживає разом із матір’ю – інвалідом дитинства ІІІ групи та виховує трьох дітей, один з яких  інвалід із 2009 року. Чоловік Олени Трандафір мешкає окремо від родини через зловживання спиртними напоями та агресивну поведінку по відношенню до всіх членів сім’ї.
Іван Ступак особисто відвідав родину Трандафір, яка перебуває під соціальним супроводом центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Кіровського району Дніпропетровська. У ході супроводу в квартирі, де проживає родина, були проведені ремонтні роботи: замінені шпалери, пофарбовані вікна, труби, батареї, квартиру облаштовано необхідними меблями, замінені труби у підвалі під’їзду. 
Олена Трандафір отримує державну допомогу на дитину-інваліда. Родині видано посвідчення «Багатодітна сім'я». Сім’ї надаються необхідні юридичні консультації, психологічна допомога. Багатодітна родина користується пільгами на житлово-комунальні послуги (постачання холодної води, водовідведення, опалення, гаряча вода, квартплата, електроенергія).

«Місяць тому з нашою родиною почав працювати фахівець із соціальної роботи, який особисто займається вирішенням наших проблем. За цей час ми отримали і матеріальну допомогу, й моральну підтримку. Мені надає безкоштовні консультації юрист, а сину допомагає кваліфікований психолог. Наша родина може звернутися до соцпрацівника по будь-яку допомогу, адже ця людина знає наші проблеми зсередини. Він став ніби ще одним членом нашої родини. Дякую соціальним працівникам за людяність і розуміння. Для нас дуже важливо те, що обласна влада не залишає нашу родину наодинці зі складними обставинами, а постійно допомагає, завдяки чому ми впевнено дивимось у майбутнє», – сказала мати Олена Трандафір.

На Дніпропетровщині розширено штат соціальних працівників
Категория: Область | Просмотров: 794 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar