Покров Четверг 16.05.24, 20:00
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 25 » На Дніпропетровщині станом на 25 липня вже отримали компенсаційні виплати 130 тисяч 540 вкладників
10:56
На Дніпропетровщині станом на 25 липня вже отримали компенсаційні виплати 130 тисяч 540 вкладників
На Дніпропетровщині станом на 25 липня вже отримали компенсаційні виплати 130 тисяч 540 вкладниківГубернатор Олександр Вілкул підбив чергові підсумки реалізації Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича на Дніпропетровщині станом на середину липня 2012 року. Зокрема, він зазначив, що завдяки сталому розвитку економіки Дніпропетровської області та України забезпечене підвищення соціальних стандартів життя пільгових категорій населення. Проводяться компенсаційні виплати вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР. Для адресної допомоги родинам, які потребують особливої уваги з боку держави, розширено штат соціальних працівників. 
«За завданням нашого Президента Віктора Януковича на Дніпропетровщині відбувається системний розвиток економіки. Завдяки цьому розвивається соціальна сфера. Підвищено соціальні виплати пільговим категоріям населення, проводяться компенсаційні виплати вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР. Розширено штат соціальних працівників, що дозволяє застосовувати адресний підхід у вирішенні проблем громадян. Разом із нашим Президентом та Урядом обласна влада підвищує соціальні стандарти життя населення Дніпропетровщини», – сказав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.
У рамках реалізації Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича на Дніпропетровщині підвищено соціальні виплати пільговим категоріям населення. Більше 950-ти тис жителів збільшено трудові пенсії. Майже 145 тис інвалідів війни отримали разову грошову допомогу на загальну суму понад 52,6 млн грн. 
Підвищено розмір щомісячної державної допомоги для: 

понад 12 тис членів сімей померлих інвалідів війни (на 142,46 грн); 
понад 97 тис учасників війни (в середньому на 42 грн); 
дітей, інвалідів та пенсіонерів з 2 тис 857 малозабезпечених сімей – з 1468 грн до 1835 грн; 
громадян області, які доглядають за психічно хворими особами – у 10 разів (з 109,4 грн до 1094 грн);
майже 35 тисячам потерпілим на виробництві (в середньому на 328 грн, у тому числі шахтарям – на 467 грн).
У Дніпропетровській області проведено актуалізацію даних понад 206 тис вкладників Ощадбанку колишнього СРСР, з яких станом на 25 липня 2012 року 130 тис 540 вже отримали компенсаційні виплати за знеціненими заощадженнями.
Для повного охоплення соціальними послугами сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, із 2 липня 2012 року на Дніпропетровщині додатково введено 671 посаду соціальних працівників. 
Фахівці надаватимуть родинам психологічні, соціально-педагогічні, юридичні та інформаційні послуги. За спеціалістами будуть закріплені певні території в селі, районі чи місті. У співпраці з освітніми закладами, правоохоронцями, службою у справах дітей вони проводитимуть аналіз інформації про родини, які перебувають у складних життєвих обставинах. Далі вони працюватимуть безпосередньо із сім’ями та допомагатимуть разом вирішити складні питання. Зокрема, надаватимуть підтримку у зборі та оформленні документів для отримання державних соціальних виплат, допомоги, субсидій. Спеціалісти сприятимуть працевлаштуванню батьків, здобуттю освіти і професії, лікуванню, соціальній реабілітації.
Категория: Область | Просмотров: 658 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar