Покров Четверг 16.05.24, 06:24
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 19 » На Дніпропетровщині у Солонянському районі сімейні лікарі отримають службове житло
15:31
На Дніпропетровщині у Солонянському районі сімейні лікарі отримають службове житло
На Дніпропетровщині у Солонянському районі сімейні лікарі отримають службове житлоУ Солонянському районі в рамках програми «місцевих стимулів»  для сімейних лікарів, які працюватимуть у медичних закладах району, виділено три будинки. Крім цього, 22 лікаря загальної практики – сімейної медицини, які вже працюють у Солонянському районі, забезпечуються службовим транспортом та мобільним зв`язком.
В рамках програми «місцевих стимулів» в Центрі первинної медико-санітарної допомоги Солонянського району для лікарів загальної практики – сімейної медицини виділені будинки у селах Новомар` ївка, Єлизарове та Мопр.
«Завдяки модернізації охорони здоров`я у нас створюються всі необхідні умови як для пацієнтів, так і для медичних працівників. Зазначу, що будинки, які сьогодні виділені для сімейних лікарів, наближені до місць розташування амбулаторій», - сказав головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Солонянського району Олександр Мазурик.
До складу Центру первинної медико-санітарної допомоги Солонянського району, що обслуговує майже 40 тис мешканців, входить 9 амбулаторій загальної практики – сімейної медицини, 38 фельдшерсько-акушерських та фельдшерських пунктів.
«У 2011 році за кошти місцевого бюджету перепідготовку за спеціальністю «лікар загальної практики – сімейної медицини» пройшли всі лікарі первинної ланки (терапевти та педіатри) Солонянського району. У 2013 році кадровий склад Центру первинної медико-санітарної допомоги Солонянського району поповниться ще трьома молодими спеціалістами, які зараз проходять інтернатуру у Дніпропетровській державній медичній академії», - сказав головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Солонянського району Олександр Мазурик.
Крім того, в рамках програми «місцевих стимулів» всі сімейні лікарі забезпечуються транспортом та мобільним зв`язком. З місцевого бюджету на програму «місцевих стимулів» було виділено 18,9  тис грн.
Згідно з постановою Кабінету Міністрів України № 209 заробітна  плата сімейних лікарів Центру первинної медико-санітарної допомоги у Солонянському районі в залежності від обсягу виконаної роботи складає від  3 тис грн до 5 тис грн, що у півтори рази більше ніж у 2011 році (у 2011 році заробітна плата терапевтів складала від 2 тис грн до 2,5 тис грн та педіатрів - від  2,5 тис грн. до 3 тис грн).
В амбулаторіях, фельдшерсько-акушерських та фельдшерських пунктах Центру первинної медико-санітарної допомоги Солонянського району наразі ведуться ремонтні роботи. На ці цілі з обласного бюджету виділено 150 тис грн.
Категория: Область | Просмотров: 813 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar