Покров Понедельник 20.05.24, 19:49
Сайт
Главная » 2012 » Июнь » 27 » На Дніпропетровщині у три рази збільшиться штат працівників центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
14:48
На Дніпропетровщині у три рази збільшиться штат працівників центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
На Дніпропетровщині у три рази збільшиться штат працівників центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.На Дніпропетровщині у три рази збільшиться штат працівників центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Це відбувається в рамках реалізації Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича для підвищення якості соціального обслуговування родин, які перебувають у складних життєвих обставинах. У центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді додатково вводиться 671 посада. 
Завдяки цьому підвищиться якість надання соціальної допомоги родинам, які потребують особливої уваги з боку держави. Нові працівники посилять ефективність реалізації низки регіональних проектів, спрямованих на підтримку соціально незахищених верств населення. Зокрема, регіональний проект «Родина для дитини», ініційований губернатором Олександром Вілкулом. Цей проект передбачає попередження соціального сирітства та влаштування дітей у сімейні форми виховання. Нові соціальні працівники почнуть роботу з 02 липня 2012 року. Про це повідомила заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.
«Обласна влада модернізує регіональну систему соціального захисту для підвищення якості послуг сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах. Ця система забезпечує адресний підхід до кожної родини та дозволяє вирішити конкретні її проблеми. У рамках Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича для підвищення якості соціальних послуг кількість фахівців із соціальної роботи збільшиться у 3 рази. Це значно посилить роботу з сім’ями, щоб попередити вилучення дітей із родини», – сказала заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова. 
Також вона зазначила, що головний принцип роботи обласної влади полягає не в очікуванні звернень по допомогу, а в безпосередній увазі до кожної родини та спільному вирішенні складних питань. Кожна родина і дитина, які перебувають у складних життєвих обставинах, повинні отримати підтримку та допомогу. «Таке завдання ставить наш Президент Віктор Янукович та губернатор Олександр Вілкул», – зазначила Марія Пустова.
У Дніпропетровській області до штатів центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді вводиться додатково 671 фахівець із соціальної роботи. Кожен соціальний працівник буде забезпечений робочим місцем, у тому числі, комп’ютерною технікою. Його середня заробітна плата складатиме близько 2 тис грн. 
«Усі соціальні працівники пройшли спеціальні підготовчі курси. З ними працювали спеціалісти центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, які мають досвід роботи у соціально незахищених сім’ях. Кожен фахівець надаватиме родинам психологічні, соціально-педагогічні, юридичні та інформаційні послуги», – сказала Марія Пустова.
За спеціалістами будуть закріплені певні території в селі, районі чи місті. У співпраці з освітніми закладами, міліцією, службою у справах дітей вони проводитимуть аналіз інформації про родини, які перебувають у складних життєвих обставинах. Далі вони працюватимуть безпосередньо із сім’ями та допомагатимуть разом вирішити складні питання. Зокрема, надаватимуть підтримку у зборі та оформленні документів для отримання державних соціальних виплат, допомоги, субсидій. Спеціалісти сприятимуть працевлаштуванню батьків, здобуттю освіти і професії, лікуванню, соціальній реабілітації. 
Довідка:
У нараді взяли участь директор Дніпропетровського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ірина Кабат, начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Ніна Тутова, начальник управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Лілія Ковальова, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, кандидати на посади фахівців із соціальної роботи.
Категория: Область | Просмотров: 720 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar