Покров Четверг 16.05.24, 07:53
Сайт
Главная » 2012 » Июнь » 27
Звернення управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи У зв’язку з національною традицією святкування в ніч з 6 на 7 липня дня Івана Купала, пов’язаною з масовим відпочинком людей поблизу води, керівництво Дніпропетровської облдержадміністрації та управління  з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Дніпропетровської облдержадміністрації звертає увагу  про зростання загрози збільшення нещасних випадків на воді. 
Статистика безжалісно констатує численні факти загибелі людей на водоймах, більшості з яких і не трапилося б, якби не безглузда самовпевненість і непотрібний ризик.

З нагоди Дня Конституції для дітей у дитячому центрі «Перлина Придніпров'я» відбудеться святкове лазерне шоу-вистава «Зірковий мікс»За підтримки губернатора Олександра Вілкула 28 червня 2012 року о 10:00 для майже двохсот дітей, які відпочивають у дитячому центрі соціальної реабілітації «Перлина Придніпров'я» в селі Орлівщина Новомосковського району Дніпропетровської області відбудеться лазерне шоу-вистава театру естрадно-циркової мініатюри м. Запоріжжя «Зірковий мікс». Захід проходить у рамках святкування Дня Конституції України. Вистава пройде в ігровій формі.
З 1 вересня 2012 року в усіх містах та районах Дніпропетровщини цю виставу переглянуть всі діти, які потребують соціальної уваги та підтримки держави.

На Дніпропетровщині у три рази збільшиться штат працівників центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.На Дніпропетровщині у три рази збільшиться штат працівників центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Це відбувається в рамках реалізації Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича для підвищення якості соціального обслуговування родин, які перебувають у складних життєвих обставинах. У центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді додатково вводиться 671 посада. 

У Дніпропетровському регіональному перинатальному центрі вперше в Україні відбудуться міжнародні тренінги для акушерів-гінекологів (ФОТО) З 27 червня по 1 липня 2012 року в рамках реалізації Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства» вперше в Україні у Дніпропетровському регіональному перинатальному центрі відбудуться міжнародні навчальні семінари та тренінги для акушерів-гінекологів та неонатологів. Теоретичні  семінари та практичні тренінги проведуть провідні німецькі фахівці – професори Університетської клініки ім. Вольфганга Гете (Франкфурт-на-Майні).

Олександр Вілкул привітав жителів регіону з 16-ою річницею Конституції України На Дніпропетровщині відзначили 16-ту річницю Конституції України. З цієї нагоди в обласному центрі відбулися урочисті заходи.
У рамках відзначення Дня Конституції відбулося покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку, у якому взяли участь голова облдержадміністрації Олександр Вілкул, перший заступник голови обласної ради Анатолій Адамський, міський голова Іван Куліченко, а також представники політичних партій, громадських організацій, духовенство та небайдужі громадяни.

Затверджено перші будинки у Дніпропетровській області, квартири у яких можна придбати за пільговим кредитомДля реалізації Соціальної Ініціативи Президента України Віктора Януковича «Доступне житло» за дорученням губернатора Олександра Вілкула Дніпропетровською облдержадміністрацією направлено на розгляд Міжвідомчої комісії матеріали по 13 об’єктах будівництва у регіоні. Наразі вже затверджено перші 7 будинків, у яких квартири вже можна придбати за Програмою пільгового іпотечного кредитування. Це 872 квартири у Дніпропетровську, Новомосковську, Дніпропетровському та Петриківському районах. Ще 447 квартир у 6 будинках Дніпропетровська, Нікополя, Павлограда та сел. Царичанка знаходяться на розгляді Міжвідомчої комісії Мінрегіонбуду.

Олександр Вілкул презентував Міністру Анатолію Близнюку проект будівництва мікрорайону доступного житла у м. ДніпропетровськуПерший будинок в цьому мікрорайоні буде здано вже восени. Наразі оголошено тендер на будівництво ще трьох будинків. 
«Реалізація проекту з будівництва цілого мікрорайону доступного житла на житловому масиві «Лівобережний-3» у Дніпропетровську проходить у рамках реалізації державної програми Президента України Віктора Януковича «Доступне житло». Створення цього мікрорайону дозволить побудувати 16 сучасних п'ятиповерхових будинків на понад 1 тисячу квартир. Ціна одного квадратного метра в цих квартирах буде щонайменше на третину нижчою від середньо ринкової і складе не більше 5 тис грн за 1 кв. м», - сказав Олександр Вілкул.

На Дніпропетровщині активно розвивається система ранньої медико-соціальної реабілітації дітейУ Дніпропетровській області за два роки удвічі зменшилися випадки залишення дітей у пологових будинках (до 2009 року – це понад 200 дітей на рік, 2010-2012 роки – це 60-70 покинутих малюків на рік). 
Крім того, майже в 1,5 рази зменшилася кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які щороку утримуються в 5 будинках дитини системи охорони здоров’я області. При цьому самі заклади мають потужний медичний та педагогічний кадровий потенціал, а також сучасне матеріально-технічне оснащення.  Тому в будинках дитини, що продовжують працювати за профілем, створюються центри ранньої медико-соціальної реабілітації дітей.
 Це реабілітаційні центри для дітей з органічними ураженнями нервової системи, порушеннями психіки і функцій опорно-рухового апарату, дітей-інвалідів, сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.