Покров Понедельник 20.05.24, 23:50
Сайт
Главная » 2012 » Июнь » 27 » Олександр Вілкул презентував Міністру Анатолію Близнюку проект будівництва мікрорайону доступного житла у м. Дніпропетровську
09:49
Олександр Вілкул презентував Міністру Анатолію Близнюку проект будівництва мікрорайону доступного житла у м. Дніпропетровську
Олександр Вілкул презентував Міністру Анатолію Близнюку проект будівництва мікрорайону доступного житла у м. ДніпропетровськуПерший будинок в цьому мікрорайоні буде здано вже восени. Наразі оголошено тендер на будівництво ще трьох будинків. 
«Реалізація проекту з будівництва цілого мікрорайону доступного житла на житловому масиві «Лівобережний-3» у Дніпропетровську проходить у рамках реалізації державної програми Президента України Віктора Януковича «Доступне житло». Створення цього мікрорайону дозволить побудувати 16 сучасних п'ятиповерхових будинків на понад 1 тисячу квартир. Ціна одного квадратного метра в цих квартирах буде щонайменше на третину нижчою від середньо ринкової і складе не більше 5 тис грн за 1 кв. м», - сказав Олександр Вілкул.
Наприклад, при площі квартири 60 кв. м її вартість становитиме близько 300 тис грн, що є вигідною пропозицією нерухомості у м. Дніпропетровську. Так як ринкова вартість житла в даному мікрорайоні складає близько 8 тис грн за 1 кв. м, у разі такої ціни вартість квартири площею 60 кв. м становитиме 480 тис грн. Тобто різниця становить біля 180 тис грн. Це реальна можливість для мешканцям міста та області придбати житло за доступними цінами.
Такий рівень вартості досягнуто за рахунок того, що проект будівництва розроблений за кошти обласного бюджету, забудовнику земельна ділянка під будівництво була відведена безкоштовно, а комунікації і мережі до неї були підведені за рахунок бюджетних коштів або за кошти власників мереж. Новозбудоване житло матиме сучасне планування, автономне опалення і відповідатиме сучасним вимогам комфорту і функціональності.
Наразі за завданням губернатора Олександра Вілкула обласною владою проводиться спільна робота з Мінрегіонбудом, аби квартири у нових будинках на житловому масиві «Лівобережний-3» у Дніпропетровську можна було придбати за програмою здешевленого іпотечного кредитування під 3% річних. Максимальна ставка кредиту - 16%, з яких 13% компенсує держава. Строк погашення кредиту до 15 років. Програма реалізується в рамках Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича.
Кредити за цією програмою можна узяти у 4-х банках: Ощадбанк, Укргазбанк, Укрсоцбанк, Банк-Форум.
За дорученням губернатора Олександра Вілкула при всіх дозвільних центрах міськвиконкомів та райдержадміністрацій працює 35 консультаційних пунктів, де кожен може отримати консультацію з питань іпотечного кредитування. Ще один консультаційний пункт в режимі „Єдиного вікна” працює в Фонді молодіжного житлового будівництва.
Категория: Область | Просмотров: 669 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar