Покров Понедельник 20.05.24, 20:38
Сайт
Главная » 2012 » Июнь » 27 » Затверджено перші будинки у Дніпропетровській області, квартири у яких можна придбати за пільговим кредитом
09:52
Затверджено перші будинки у Дніпропетровській області, квартири у яких можна придбати за пільговим кредитом
Затверджено перші будинки у Дніпропетровській області, квартири у яких можна придбати за пільговим кредитомДля реалізації Соціальної Ініціативи Президента України Віктора Януковича «Доступне житло» за дорученням губернатора Олександра Вілкула Дніпропетровською облдержадміністрацією направлено на розгляд Міжвідомчої комісії матеріали по 13 об’єктах будівництва у регіоні. Наразі вже затверджено перші 7 будинків, у яких квартири вже можна придбати за Програмою пільгового іпотечного кредитування. Це 872 квартири у Дніпропетровську, Новомосковську, Дніпропетровському та Петриківському районах. Ще 447 квартир у 6 будинках Дніпропетровська, Нікополя, Павлограда та сел. Царичанка знаходяться на розгляді Міжвідомчої комісії Мінрегіонбуду. Про це повідомив губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул під час наради щодо реалізації Соціальної Ініціативи Президента України Віктора Януковича Доступне житло. Нарада пройшла під головуванням Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолія Близнюка.

Наразі також опрацьовано та готуються матеріали ще по 3-х об’єктах житлового будівництва (м. Павлоград – 1, м. Новомосковськ – 1, м. Дніпропетровський район (вул. Партизанська) – 1). Це ще 270 квартир, які можуть взяти участь у пільговому кредитуванні.
«Соціальна Ініціатива нашого Президента Віктора Федоровича Януковича «Доступне житло» є дуже важливою. Це системоутворююча ініціатива, яка дозволяє вирішити відразу кілька ключових проблем соціально-економічного розвитку нашої країни і нашого регіону. Найголовніше – це можливість для людей придбати житло за європейським механізмом - 15-річний кредит під 3 % річних. (Максимальна банкова ставка – 16% річних, 13% з яких компенсує держава). По-друге – це пожвавлення і зростання будівельної галузі. Це стосується як безпосередньо самої будівельної діяльності, так і виробництва будівельних матеріалів. По-третє – це пожвавлення банківського сектора. Тому що під гарантії держави надається масштабне кредитування, так звана «довга» іпотека.», - сказав Олександр Вілкул.
Губернатор зазначив, що на Дніпропетровщині ще минулого року розпочато проект «Доступне житло» в частині будівництва житла із вартістю квадратного метра щонайменше на третину нижче за середньоринкову ціну і складе не більше 5 тис грн за 1 кв. м. Наприклад, при площі квартири 60 кв. м її вартість становитиме близько 300 тис грн, що є вигідною пропозицією нерухомості у м. Дніпропетровську. Так як ринкова вартість житла в даному мікрорайоні складає 8 тис грн за 1 кв. м, у разі такої ціни вартість квартири площею 60 кв. м становитиме 480 тис грн. Тобто різниця складає біля 180 тис грн. Це реальна можливість для мешканцям міста та області придбати житло за доступними цінами. Будівництво ведеться на ж/м «Лівобережний-3», де буде побудовано 16 сучасних п'ятиповерхових будинків на понад 1 тисячу квартир. 
Такий рівень вартості досягнуто за рахунок того, що проект будівництва розроблений за кошти обласного бюджету, забудовнику земельна ділянка під будівництво була відведена безкоштовно, а комунікації і мережі до неї були підведені за рахунок бюджетних коштів або за кошти власників мереж. Новозбудоване житло матиме сучасне планування, автономне опалення
Наразі передані документи до Міжвідомчої комісії щодо отримання пільгового кредитування на ці будинки на ж/м «Лівобережний-3»
Кредити за цією програмою можна узяти у 4-х банках: Ощадбанк, Укргазбанк, Укрсоцбанк, Банк-Форум. 
За дорученням губернатора Олександра Вілкула при всіх дозвільних центрах міськвиконкомів та райдержадміністрацій працює 35 консультаційних пунктів, де кожен може отримати консультацію з питань іпотечного кредитування. Ще один консультаційний пункт в режимі „Єдиного вікна” працює в Фонді молодіжного житлового будівництва.
Довідково:
Наразі вже затверджено рішенням Міжвідомчої комісії – 7 будинків (872 квартири):
1. м. Дніпропетровськ, вул. Мандриківська, 51-М, готовність – 87%;
2. м. Новомосковськ, вул. Радянська, 1, готовність – 80%;
3. Дніпропетровський район, с. Дослідне, готовність – 4%;
4. с. Єлизаветівка Петриківського району, котеджне містечко „Голубое озеро”, 49 квартир, готовність – 60%;
5. с. Єлизаветівка Петриківського району, котеджне містечко „Голубое озеро”, 35 квартир, готовність – 100%;
6. м. Новомосковськ, вул. Сучкова, 56, готовність – 100%;
7. м. Дніпропетровськ, вул. Сімферопольська, 2, готовність – 8%.
Рішення по решті 6 будинках (447 квартир) буде прийматися на наступному засіданні:
1. м. Нікополь, пр.Трубников,9а, готовність – 70,2%,
2. м. Дніпропетровськ, житловий масив Лівобережний-3 у районі пр. Мира – вул. Усенка – вул. Рилєєва, готовність – 55%;
3. м. Дніпропетровськ, вул. Замполіта Бєляєва, 8, готовність – 10%;
4. м. Новомосковськ, вул. Сучкова – Короленка, готовність – 12%;
5. м. Павлоград, вул. Озерна, 35, готовність – 22%;
6. сел. Царичанка, вул.14 Гвардійської Дивізії, готовність – 70%.
Таким чином, у Дніпропетровській області для участі у Програмі пільгового іпотечного кредитування, яка реалізується в рамках Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича, на 26.06.2012 року намічено 13 об’єктів, всього 1319 квартир (1-кімнатних – 588 кв., 2-кімнатних – 543 кв., 3-кімнатних – 162 кв., 4-кімнатних – 26 кв.). Це квартири, які відповідають критеріям, визначеним порядком здешевлення вартості іпотечних кредитів. Кількість квартир може бути збільшена після затвердження Міжвідомчою комісією інших пропозицій, що надходять від Дніпропетровської області.
Категория: Область | Просмотров: 773 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar