Покров Понедельник 20.05.24, 20:38
Сайт
Главная » 2012 » Июнь » 27 » Олександр Вілкул привітав жителів регіону з 16-ою річницею Конституції України
13:24
Олександр Вілкул привітав жителів регіону з 16-ою річницею Конституції України
Олександр Вілкул привітав жителів регіону з 16-ою річницею Конституції України На Дніпропетровщині відзначили 16-ту річницю Конституції України. З цієї нагоди в обласному центрі відбулися урочисті заходи.
У рамках відзначення Дня Конституції відбулося покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку, у якому взяли участь голова облдержадміністрації Олександр Вілкул, перший заступник голови обласної ради Анатолій Адамський, міський голова Іван Куліченко, а також представники політичних партій, громадських організацій, духовенство та небайдужі громадяни. 
 «День Конституції та День незалежності України - це два священних свята для кожного українця. День незалежності закріпив наше бажання будувати самостійну незалежну державу. А день Конституції закріпив норми, правила і закони, за якими ця держава будується. Українська Конституція завжди була символом свободи і впевненого руху вперед. Так було з першою Конституцією Пилипа Орлика, і ці ж підходи закріплені в Конституції, якій сьогодні виповнюється 16 років», - сказав Олександр Вілкул. 
Цього дня у Дніпропетровському академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченка також відбулося урочисте зібрання. За особливі заслуги перед Дніпропетровщиною та Україною губернатор нагородив державними нагородами та обласними відзнаками кращих жителів області. 
Під час свого виступу Олександр Вілкул сказав: «Дніпропетровщина і вся України динамічно розвиваються. Завдання влади, яке ставить Президент України Віктор Янукович, - забезпечити стабільне економічне зростання для підвищення якості життя кожного українця».
Для цього в області створюються необхідні умови: залучаються інвестиції, будуються нові підприємства, впроваджуються новітні енергозберігаючі та екологічно безпечні технології виробництва, модернізується інфраструктура, йде масштабна реконструкція доріг, підвищується якість медичного обслуговування, впроваджуються новітні стандарти освіти. В рамках реалізації Соціальних Ініціатив Президента України суттєво підвищені соціальні виплати ветеранам, пенсіонерам, інвалідам, молодим сім'ям. І цей процес триває.
«Для подальшого розвитку нашого регіону і країни необхідно, щоб наша Конституція відповідала сучасним вимогам суспільного розвитку. Саме тому наш Президент Віктор Федорович Янукович підтримав ідею створення Конституційної Асамблеї, до якої увійшли представники громадянського суспільства, політичних сил, а також вітчизняні та міжнародні експерти. У конструктивному діалозі будуть вироблені цивілізовані правила з розвитку громадянського суспільства та утвердження в нашій країні принципу верховенства права. На цьому шляху важлива і цінна громадянська позиція кожного українця», - сказав губернатор. 
Довідка:
Основний закон – Конституція України – прийнятий 28 червня 1996 року. Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність і стало найважливішим кроком у забезпеченні прав та свобод людини та громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені. 
Категория: Область | Просмотров: 639 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar