Покров Четверг 16.05.24, 12:00
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 24 » На Дніпропетровщині в рамках «Днів здоров`я» проходять медичні обстеження мешканців
11:52
На Дніпропетровщині в рамках «Днів здоров`я» проходять медичні обстеження мешканців
На Дніпропетровщині в рамках «Днів здоров`я» проходять медичні обстеження мешканцівВ рамках «Днів здоров`я», що тривають протягом останніх шести місяців, бригади лікарів здійснили 52 виїзди до населених пунктів 22 районів області з метою підвищення якості профілактики та діагностики захворювань у жителів віддалених районів Дніпропетровської області. 
13 грудня 2011 року згідно з наказом Головного управління охорони здоров`я Дніпропетровської облдержадміністрації з метою підвищення якості диспансерних обстежень та наближення до населення сільських районів якісної діагностики захворювань на Дніпропетровщині розпочато проведення «Днів здоров`я». 
«За підтримки губернатора Олександра Вілкула жителі віддалених населених пунктів Дніпропетровської області мають змогу отримати безкоштовну висококваліфіковану діагностику стану здоров`я та проконсультуватися у медичних фахівців. Такий виїзний цикл дозволяє нам виявляти захворювання на ранніх стадіях та вчасно починати лікування в місцевих амбулаторіях загальної практики – сімейної медицини, а в разі необхідності в обласних лікувальних закладах», - сказала начальник Головного управління охорони здоров`я Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Гінзбург.
У січні 2012 року з лікарів дніпропетровських медичних закладів були укомплектовані бригади, до складу яких увійшли кардіологи, хірурги, неврологи, гастроентерологи, офтальмологи, фтизіатри, наркологи, гінекологи та лікарі ультразвукової діагностики. Станом на липень 2012 року було оглянуто 6869 осіб, в тому числі 376 інвалідів та ветеранів війни. Проведено майже 13 тис додаткових обстежень з ендоскопії, ультразвукового дослідження, електрокардіографії та лабораторні дослідження. Всі виїзні бригади оснащені спеціальним обладнанням. 
Також для мешканців віддалених сільських районів області проводяться флюорографічні обстеження. Так, пересувним флюорографом Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І.І.Мечникова проведені обстеження понад 9 тис мешканців 60 віддалених сіл з 10 районів області. 
Крім цього, огляд населення у віддалених районах Дніпропетровщини здійснюється ще 16 пересувними флюорографами,  які  знаходиться на балансі  12 лікувально-профілактичних закладів міст та районів області. Починаючи з 1 січня 2012 року цими пересувними флюорографами проведено 552 виїзди та оглянуто майже 52 тис жителів Дніпропетровської області.
Бригадами Обласної стоматологічної поліклініки проведено 8 виїздів до сільських районів. Під час виїздів лікарі оглянули та розробили систему лікування для 72 осіб, в тому числі для 16 дітей. 12 ветеранів Великої вітчизняної війни отримали пільгове зубопротезування.
Результати обстежень і рекомендації лікарів передані до амбулаторій загальної практики – сімейної медицини. Ті, в кого були виявлені відповідні симптоми, направлені до обласних лікувально-профілактичних закладів для подальших обстежень та лікування.
Всі обстеження та консультації лікарів проводяться за кошти обласного бюджету.
Категория: Область | Просмотров: 707 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar