Покров Понедельник 20.05.24, 21:34
Сайт
Главная » 2012 » Июнь » 20 » На Дніпропетровщині з метою ранньої діагностики та профілактики захворювань у населення сільських районів з січня тривають «Дні здоров`я»
14:40
На Дніпропетровщині з метою ранньої діагностики та профілактики захворювань у населення сільських районів з січня тривають «Дні здоров`я»
На Дніпропетровщині з метою ранньої діагностики та профілактики захворювань у населення сільських районів з січня тривають «Дні здоров`я»Протягом п`яти місяців бригади лікарів здійснили 41 виїзд до населених пунктів 22 районів області з метою профілактики та діагностики захворювань у мешканців сільських районів. 
«За підтримки губернатора Олександра Вілкула пацієнти віддалених сільських районів Дніпропетровської області отримали можливість безкоштовно пройти обстеження та отримати консультації кваліфікованих лікарів», - сказала начальник Головного управління охорони здоров`я Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Гінзбург.
Згідно з наказом Головного управління охорони здоров`я Дніпропетровської облдержадміністрації від 13 грудня 2011 року на Дніпропетровщині розпочато проведення «Днів здоров`я» з метою підвищення якості диспансерних обстежень та наближення до населення сільських районів якісної діагностики захворювань.
У січні 2012 року з лікарів дніпропетровських медичних закладів були укомплектовані бригади, до складу яких увійшли кардіологи, хірурги, неврологи, гастроентерологи, офтальмологи, фтизіатри, наркологи, гінекологи та лікарі ультразвукової діагностики. Станом на червень 2012 року було оглянуто 5416 осіб, в тому числі, дітей, інвалідів та ветеранів війни. Проведено більше 10 тис додаткових лабораторних обстежень та обстежень з ендоскопії, ультразвукового дослідження та електрокардіографії. Всі виїзні бригади оснащені спеціальним обладнанням. 
Також для мешканців віддалених сільських районів області проводяться флюорографічні обстеження. Так, пересувним флюорографом Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І.Мечникова проведені обстеження мешканців                  47 віддалених сіл з 10 районів області. 
Окрім цього, огляд населення у віддалених районах Дніпропетровщини здійснюється ще 16 пересувними флюорографами,  які  знаходиться на балансі  12 лікувально-профілактичних закладів міст та районів області. З початку           2012 року ними проведено 430 виїздів та обстежено майже 41,5 тис людей.
Бригадами Обласної стоматологічної поліклініки проведено 8 виїздів до сільських районів. Під час виїздів лікарі оглянули та розробили систему лікування для 72 осіб. 12 ветеранів Великої вітчизняної війни отримали пільгове зубопротезування.
Результати обстежень і рекомендації лікарів передані до амбулаторій загальної практики. Ті, в кого були виявлені відповідні симптоми, направлені до обласних лікувально-профілактичних закладів для подальших обстежень та лікування.
Обстеження були проведені також і для жителів міста Дніпропетровська. Напередодні Дня медичного працівника 9 червня на площі біля Театру опери та балету працювали пересувний флюорограф, пункти вимірювання артеріального тиску, глюкози крові, вимірювання внутрішнього тиску, проведення алкотесту, ваги, проводилась дерматоскопія для виявлень новоутворень шкіри, надавались консультації з питань планування сім`ї та здорового образу життя. Кожен бажаючий мав змогу отримати безкоштовне обстеження та консультації лікарів.
Категория: Область | Просмотров: 669 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar