Покров Четверг 16.05.24, 13:36
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 18 » На сайті облдержадміністрації громадяни можуть ознайомитися із межами виборчих округів та адресами виборчих комісій Дніпропетровщини
16:07
На сайті облдержадміністрації громадяни можуть ознайомитися із межами виборчих округів та адресами виборчих комісій Дніпропетровщини
На сайті облдержадміністрації громадяни можуть ознайомитися із межами виборчих округів та адресами виборчих комісій ДніпропетровщиниВиборчий процес ще не розпочався, але підготовка до виборів народних депутатів України, що відбудуться  28 жовтня 2012 року вже триває. Ознайомитися з інформацією про нові межі виборчих дільниць та адреси місця голосування можна у відповідних відділах ведення Державного реєстру виборців або на веб-сайті Дніпропетровської облдержадміністрації ( www. adm.dp.ua у розділі «Органи ведення Реєстру виборців»).
15 грудня 2012 року набув чинності Закон України «Про вибори народних депутатів України», яким визначена змішана система виборів - пропорційно-мажоритарна. Обирати народних депутатів громадяни будуть за двома бюлетенями: у першому бюлетені буде список політичних партій, а в другому – персональний список кандидатів. 225 народних депутатів будуть обрані по одномандатним округах, інші 225 – будуть обиратися пропорційно відповідно до списків політичних партій. Центральна виборча комісія затвердила по Україні 225 одномандатних виборчих округів на постійній основі. В межах Дніпропетровської області утворено 17 таких округів. Також Центральною виборчою комісією на території Дніпропетровської області утворено 1776 виборчих дільниць (з них 1672 звичайні та 104 спеціальні) Спеціальні виборчі дільниці утворені на постійній основі у стаціонарних лікувальних закладах (таких дільниць 92), і в установах виконання покарань – 12 дільниць. При формуванні меж виборчих дільниць виконані вимоги Закону України «Про вибори народних депутатів України» щодо кількості виборців. Так, виборчі дільниці утворюються з чисельністю від 20 до 2500 виборців. 
Слід зауважити, що під час проведення місцевих виборів 31жовтня 2010 року Закон дозволяв територіальним виборчим комісіям утворювати виборчі дільниці з чисельністю виборців понад 2500. Зокрема на території області таких дільниць було 109. 
Цього ж разу, зважаючи на категоричну вимогу Закону України «Про вибори народних депутатів України» при формуванні виборчих дільниць на постійній основі були переглянуті межі частини виборчих дільниць, з тим, щоб кількість виборців не перевищувала 2500, тому відбулися зміни межі дільниць по Дніпропетровській області.
Ознайомитися з інформацією про нові межі виборчих дільниць та адреси місця голосування можна у відповідних відділах ведення Державного реєстру виборців або на веб-сайті Дніпропетровської облдержадміністрації (www. adm.dp.ua у розділі «Органи ведення Реєстру виборців»).
При зверненні до відповідного відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем реєстрації, можна перевірити та уточнити персональні дані. 
Особливо це стосується таких виборців:

які голосуватимуть вперше;
які змінили прізвище чи місце проживання протягом останнього періоду;
які мають інформацію про помилкове включення до списків інших громадян, які вже не проживають за адресами, вказаними у списках виборців (змінили місце проживання, померли);
колишніх військовослужбовців строкової служби;
громадян, що повернулися з місць позбавлення волі;
які під час останніх виборів у списках виборців виявили неточності у своїх персональних  даних або взагалі були відсутні в них та не звернулись до відділу ведення Державного реєстру виборців особисто.
Для перевірки та уточнення своїх персональних даних при собі необхідно мати паспорт громадянина України, а у разі зміни прізвища – ще й документ, що підтверджує ці зміни.

За інформацією відділу адміністрування державного реєстру виборців
Категория: Область | Просмотров: 932 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar