Покров Среда 01.05.24, 12:18
Сайт
Главная » 2012 » Май » 18 » Олександр Вілкул: «На Дніпропетровщині влітку 2012 року планується оздоровити 80% школярів Дніпропетровської області.
16:13
Олександр Вілкул: «На Дніпропетровщині влітку 2012 року планується оздоровити 80% школярів Дніпропетровської області.
Олександр Вілкул: «На Дніпропетровщині влітку 2012 року планується оздоровити 80% школярів Дніпропетровської області.Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул провів розширену нараду, присвячену аналізу готовності позаміських закладів оздоровлення та відпочинку до літньої оздоровчої кампанії-2012 дітей Дніпропетровщини.
У нараді взяли участь голова Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок Віталій Дубіль, в.о. головного санітарного лікаря Дніпропетровської області Андрій Кондратьєв, полковник служби цивільного захисту, начальник головного управління Держтехногенбезпеки у Дніпропетровській області В’ячеслав Киба, а також міські голови та голови райдержадміністрацій, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, власники та керівники дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.
«Одним із найактуальніших завдань, яке зараз стоїть  перед керівництвом області, міст та районів, – це забезпечення якісного літнього оздоровлення дітей Дніпропетровської області. Цього року в регіоні повинні бути оздоровленими не менше 80% дітей шкільного віку Дніпропетровської області. Це майже на 7% більше ніж у 2011 році. При цьому всі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, мають бути оздоровленими. Таке завдання я ставлю перед керівниками міст та районів області. Окрему увагу при організації оздоровлення слід приділити створенню якісних умов відпочинку дітей: матеріально-технічній підготовці оздоровчих закладів, якості харчування, рівню педагогічного, медичного супроводу та безпеки, включаючи пожежну», - сказав губернатор Олександр Вілкул.
У рамках оздоровчої кампанії-2012 за завданням Олександра Вілкула буде оздоровлено близько 80% від загальної кількості школярів області, у тому числі всі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. Всього на Дніпропетровщині буде оздоровлено понад 240 тис дітей.  В тому числі будуть забезпеченні оздоровленням та відпочинком понад 85 тис 946 дітей пільгових категорій:
діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування;
діти-інваліди;
 діти з багатодітних та малозабезпечених сімей; 
діти, батьки яких постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи 
діти, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві чи під час виконання службових обов’язків; 
діти, які перебувають на диспансерному обліку; 
обдаровані та талановиті діти;
діти працівників соціальної сфери села.
  Для оздоровлення дітей пільгових категорій області цього року виділено фінансування у розмірі 51 мільйон грн.
 «На Дніпропетровщині за ініціативи Олександра Вілкула впроваджується сучасна практика «шефства» підприємств над дітьми, які потребують соціальної підтримки за конкретними підприємствами. Така практика вже існує на підприємствах Кривого Рогу, Дніпродзержинська та Магдалинівського й Покровського районів. Завдяки цьому минулого року понад 100 дітей було безкоштовно оздоровлено за кошти бізнесу. В регіоні створюється потужна система співпраці влади та бізнесу, за рахунок якої збільшується кількість оздоровлених дітей з пільгових категорій», - доповіла губернатору начальник управління у справах сім’ї та молоді Лілія Ковальова.
Також вона зазначила, що управлінням у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації проведено роботу щодо залучення коштів обласного благодійного Фонду підтримки соціально незахищених дітей. Так, минулого року та у цьому році 17 дітей хворих на цукровий діабет протягом 21 дня отримували санаторно-курортні послуги в оздоровчому таборі «Лісова пісня» на узбережжі Азовського моря. 
Олександр Вілкул акцентував увагу керівників на тому, що чисельність оздоровлених дітей треба збільшувати не за рахунок таборів з денним перебуванням, що створюються на базі навчальних закладів, а за рахунок позаміських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.
У червні 2012 року для дітей, які потребують соціальної підтримки держави, в селі Орлівщина Новомосковського району почне працювати Обласний санаторно-оздоровчий центр на базі колишнього табору імені Олександра Матросова. Центр будується під керівництвом Олександра Вілкула відповідно до завдання, поставленого Президентом України Віктором Януковичем щодо створення належних умов оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої уваги суспільства. Він буде працювати цілий рік. І щороку приймати близько 3 тисяч дітей (у віці від 7-ми до 16-ти років). В Центрі діти зможуть проходити курс оздоровлення і реабілітації без відриву від навчального процесу, оскільки в центрі буде відкрита школа. Також у ньому створюється сучасний медичний комплекс, оснащений спеціальним устаткуванням.У Центрі працюватимуть висококваліфіковані соціальні працівники, медичний персонал, вихователі, психологи, педагоги та інші фахівці.
Цього року в області будуть працювати 25 заміських літніх таборів (у 2011 році працювало 24). На сьогодні вже 4 заклади отримали акти готовності. Це дитячий табір «Оріль» (Царичанський район), районний позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Лілія» (Межівський район), дитячий заклад «Орлятко» (П'ятихатський район) та дитячий оздоровчий табір «Зміна» (Апостолівський район). Вони будуть відкриті вже 01 червня 2012 року. 
З питання пожежної безпеки виступив на нараді полковник служби цивільного захисту, начальник головного управління Держтехногенбезпеки у Дніпропетровській області В’ячеслав Киба. Він зазначив, що підготовка літніх таборів до початку сезону жорстко контролюється. Ретельно проводиться моніторинг стану всіх закладів оздоровлення. Протягом квітня-травня цього року було здійснено серію перевірок, у результаті яких дано низку рекомендацій щодо покращення стану протипожежної безпеки. Виявлені порушення наразі усуваються.
«Мінімум за 10 днів до відкриття всі дитячі табори повинні отримати паспорти готовності з підписами всіх відповідальних осіб: представниками СЕС, Держтехногенбезпеки та керівником території», - таке завдання поставив Олександр Вілкул керівникам міст і районів області, а також власникам та керівникам дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.
Довідково:
У 2012 році в області заплановано функціонування 1045 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку (у 2011 році – 1004), з них 25 позаміських, 1012 з денним перебуванням, 1 праці та відпочинку, 7 наметових. 
Категория: Область | Просмотров: 680 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar