Покров Четверг 16.05.24, 14:40
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 12 » Олександр Вілкул: «На Дніпропетровщині за два з половиною роки введено в експлуатацію близько 500 нових спортивних об'єктів»
14:31
Олександр Вілкул: «На Дніпропетровщині за два з половиною роки введено в експлуатацію близько 500 нових спортивних об'єктів»
Олександр Вілкул: «На Дніпропетровщині за два з половиною роки введено в експлуатацію близько 500 нових спортивних об'єктів»На Дніпропетровщині за два з половиною роки введено в експлуатацію близько 500 нових спортивних об'єктів. Про це повідомив губернатор Олександр Вілкул під час урочистої зустрічі зі спортсменами, які візьмуть участь у ХХХ літніх Олімпійських іграх у Лондоні. За його словами, у 2012 році з обласного бюджету на розвиток спорту виділено понад 45 мільйонів гривень. Кошти будуть спрямовані, в тому числі, на розвиток олімпійських видів спорту, підтримку обласної школи вищої спортивної майстерності та забезпечення діяльності Дніпропетровського вищого училища фізичної культури. Також буде реконструйовано стадіон «Трудові резерви», на базі якого буде створено обласний центр олімпійської підготовки. 
«Участь в Олімпійських іграх – це важливий фактор підвищення міжнародного престижу України. Наш Президент Віктор Федорович Янукович та Уряд приділяють велику увагу розвитку Олімпійського руху. 2012-й рік оголошено Роком спорту і здорового способу життя. Дніпропетровщина – потужний спортивний регіон. Наш лозунг «Традиції – бути першими» відображає дух наших спортсменів, їх бажання перемагати і досягати вершин. Це хороший приклад для підростаючого покоління, для молодих послідовників, які незабаром прийдуть у великий спорт», - сказав Олександр Вілкул.
Обласна влада створює умови для того, щоб розкрити потенціал спортсменів Дніпропетровщини. Для цього в регіоні під керівництвом губернатора реалізується Цільова комплексна програма розвитку фізичної культури і спорту. В рамках програми пріоритетним є напрям «Олімпійська надія».
Облдержадміністрація спільно з центральними органами виконавчої влади, Національним олімпійським комітетом України сприяє створенню в регіоні умов для якісної підготовки учасників Олімпійських ігор від Дніпропетровщини. Для цього в області активно розширюється спортивна інфраструктура, закуповується сучасне спортивне обладнання та інвентар. Зокрема, у 2010 році за рахунок обласного бюджету було придбано сучасні човни для відділення академічного веслування обласної школи вищої спортивної майстерності. Завдяки потужній базі та інфраструктурі у Дніпропетровську проходить заключний етап підготовки до Олімпійських ігор українських спортсменів з академічного веслування.
«Ми розширюємо спектр видів спорту, в яких наші спортсмени будуть займати передові позиції. За підтримки нашого Президента Віктора Федоровича Януковича в Дніпропетровську побудований новий сучасний комплекс «Льодова арена». На його базі створено Дитячу юнацько-спортивну школу, в якій можуть займатися фігурним катанням та хокеєм близько 1 тис дітей. До кінця 2012 року така ж сучасна льодова арена буде побудована і в Кривому Розі», - сказав губернатор.
Категория: Область | Просмотров: 700 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar