Покров Четверг 16.05.24, 12:53
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 12
На Дніпропетровщині вперше в Україні в обласній клінічній лікарні ім. І.І. Мечникова реалізується комплексна програма «Лікарня без болю»У Дніпропетровській обласній клінічній лікарні ім. І.І. Мечникова відбулась науково-практична конференція на тему «Сучасне знеболювання, лікування гострого болю та хронічних больових синдромів» за участі ізраїльських спеціалістів. Лікарня ім. І.І. Мечникова  була обрана місцем для проведення конференції, тому що саме тут з листопада 2011 року вперше в Україні реалізується комплексна програма «Лікарня без болю». 

15 липня 2012 року у Дніпропетровську відбудеться фінальний матч чемпіонату України з американського футболуЗа підтримки губернатора Олександра Вілкула 15 липня 2012 року у Дніпропетровську на стадіоні «Метеор» відбудеться фінальний матч чемпіонату України з американського футболу. Спортивний клуб «Дніпропетровські «Ракети» та команда «Одеські «Пірати» змагатимуться за вихід у вищу лігу. Початок змагань о 14 годині. 
«Дніпропетровщина – регіон-лідер із високим рівнем розвитку спорту та удосконаленою інфраструктурою, що дозволяє проводити якісну підготовку спортсменів.

Олександр Вілкул: «30 спортсменів Дніпропетровщини візьмуть участь у ХХХ літніх Олімпійських іграх в Лондоні»Із 27 липня по 12 серпня 2012 року проходитимуть ХХХ літні Олімпійські ігри в Лондоні. Це одна з найголовніших спортивних подій у світі. В олімпійських іграх візьмуть участь 30 спортсменів із Дніпропетровської області. Про це повідомив губернатор Олександр Вілкул під час урочистої зустрічі зі спортсменами, яку він провів напередодні їх від'їзду на змагання

На сайті облдержадміністрації з'явиться окрема сторінка, присвячена спортсменам регіону, які візьмуть участь у ХХХ літніх Олімпійських іграхГубернатор Олександр Вілкул поставив завдання управлінню у справах фізичної культури і спорту Дніпропетровської облдержадміністрації створити на сайті облдержадміністрації окрему сторінку, присвячену спортсменам регіону, які візьмуть участь у ХХХ літніх Олімпійських іграх, та розмістити на ній детальну інформацію про них та фотографії. А також відпрацювати механізм проведення онлайн-конференцій із спортсменами під час змагань.

Олександр Вілкул: «На Дніпропетровщині за два з половиною роки введено в експлуатацію близько 500 нових спортивних об'єктів»На Дніпропетровщині за два з половиною роки введено в експлуатацію близько 500 нових спортивних об'єктів. Про це повідомив губернатор Олександр Вілкул під час урочистої зустрічі зі спортсменами, які візьмуть участь у ХХХ літніх Олімпійських іграх у Лондоні. За його словами, у 2012 році з обласного бюджету на розвиток спорту виділено понад 45 мільйонів гривень. Кошти будуть спрямовані, в тому числі, на розвиток олімпійських видів спорту, підтримку обласної школи вищої спортивної майстерності та забезпечення діяльності Дніпропетровського вищого училища фізичної культури. Також буде реконструйовано стадіон «Трудові резерви», на базі якого буде створено обласний центр олімпійської підготовки. 

До нового навчального року учні Дніпропетровської області – отримають у подарунок унікальний щоденник «Дніпропетровщина – моя рідна земля»До нового навчального року учні Дніпропетровської області з другого по одинадцятий класи – це понад 270 тис школярів – отримають у подарунок від губернатора Олександра Вілкула унікальний щоденник «Дніпропетровщина – моя рідна земля». Це перший подібний проект в історії Дніпропетровщини, спрямований на зміцнення регіонального патріотизму. Щоденник «Дніпропетровщина – моя рідна земля» стане у нагоді кожному школяру, адже він є маленькою енциклопедією, яка зібрала у собі цікаві відомості про Дніпропетровську область: історичні події, відомі постаті, сучасні досягнення, рекорди, пам’ятки. Такий щоденник було розроблено за ініціативи губернатора Олександра Вілкула у рамках проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» та з нагоди 80-річчя області.

Микола Фоменко: «На сьогодні абітурієнти із Дніпропетровської області подали найбільше в Україні заяв до ВНЗНа сьогодні абітурієнти із Дніпропетровської області подали найбільше в Україні заяв до вищих навчальних закладів під час вступної кампанії 2012 року Про це повідомив заступник директора департаменту вищої освіти Міністерства освіти та науки, молоді та спорту Микола Фоменко. 
Лише за вчорашній день вступники подали до вищих навчальних закладів України майже 150 тисяч заяв. Понад 10 тисяч заяв подано в електронному вигляді.

Буде проведена реставрація дерев’яної пам’ятки архітектури XVIII століття – Свято-Троїцького собору у НовомосковськуЗа ініціативи губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула буде проведена наймасштабніша в Україні та всій Європі реставрація дерев’яної пам’ятки архітектури XVIII століття – Свято-Троїцького собору у Новомосковську. Голова Дніпропетровської облдержадміністрації провів робочу виїзну нараду щодо початку реставрації Троїцького собору в м. Новомосковську. У нараді взяли участь народний депутат України Микола Солошенко, Новомосковський міський голова Сергій Мороз та вікарій Дніпропетровської єпархії єпископ Новомосковський Євлогій

Олександр Вілкул: «Модернізована водонасосна станція Новомосковського водоканалу підвищить якість водопостачання»Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул ввів в експлуатацію автоматизовану систему частотного регулювання на водонасосній станції третього підйому (ВНС-3)  комунального підприємства «Новомосковський водоканал». Модернізована водонасосна станція підвищить якість водопостачання для 62 тисяч чоловік, які проживають в Новомосковську, селі Орлівщина та селищі Меліоративне Новомосковського району. У заході взяли участь народний депутат України Микола Солошенко та Новомосковський міський голова Сергій Мороз, керівництво КП «Новомосковський водоканал» та підрядної організації.